Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Ανατρεπτική… πρόκριση

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Ανατρεπτική… πρόκριση

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησαν 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς, καθώς στο 46’ ο Νταουντά άνοιξε το σκορ, έπειτα από μπαλιά του Κιβρακίδη που ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, αμέσως μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ήταν αυτός που άλλαξε την «εικόνα» των Πειραιωτών και με δικό του τέρμα (71’) κλείδωσε την πρόκριση, ενώ νωρίτερα από δικό του φάουλ, ο Ρομαό (63’) είχε φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Πάντως, οι Πρωταθλητές Ελλάδας τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 83’ αποβλήθηκε ο Ντα Κόστα και δεν θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι της Κυριακής (5/3) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που ο Ατρόμητος άφησε… χώρους, θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, περισσότερο κινητικοί ήταν οι Ανδρούτσος, Μανθάτης και Ανσαριφάρντ, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά, ανέβασε… στροφές και ο Σεμπά, που προσπάθησε να συνδέσει την μεσαία γραμμή με την επίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν από τους Πειραιώτες στο 8ο λεπτό, όταν ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα στον Ελιουνούσι, όμως, στο σουτ του Νορβηγού, ο Γκορμπούνοφ αντέδρασε σωστά, κάτι που έκανε και στο 24’ στο σουτ του Ανσαριφάρντ από πλάγια θέση, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Σεμπά. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η… σειρά του Ατρόμητου να απειλήσει, έπειτα από πανέμορφη ατομική ενέργεια του Πλατέλλα, ωστόσο, αρχικά ο Μανθάτης και εν συνεχεία ο Ρομαό, απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν περισσότερο, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Ματσάρα στην «επανάληψη»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, καθώς δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Νταουντά άνοιξε το σκορ. Ο Ουμπίντες έκανε την μπαλιά στον Κιβρακίδη, ο οποίος ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν υποδείχθηκε και ο δυναμικός φορ των γηπεδούχων με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Ωστόσο, η… αντίδραση του Πάουλο Μπέντο ήταν άμεση από τον πάγκο, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη, αντί του Ταρίκ Ελιουνούσι και ο Έλληνας άσος ήταν καταλυτικός στην ανατροπή του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ στο 63ο λεπτό, όπου ο Ρομαό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια, ενώ από δική του ενέργεια και τελική οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ανατροπή στο 71’. Σημαντικό… μερίδιο στην ανατροπή έπαιξε και ο Ντε Λα Μπέγια, μια και οι δύο φάσεις των γκολ ξεκίνησαν από τα δικά του πόδια.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει αρχικά στο δεύτερο γκολ για να αναζητήσει την ανατροπή και την πρόκριση, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, από το 84’ οι γηπεδούχοι είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, μια και ο Μανουέλ Ντα Κόστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτα και οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατράνης, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μανιάτης, Ουμπίντες (89’ Λαζαρίδης), Τόνσο, Πλατέλλας, Λημνιός (81’ Ντιγκινί), Νταουντά (56’ Λε Ταλέκ).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ανδρούτσος (80’ Ρέτσος), Ρομαό, Μανθάτης (85’ Νικολάου), Ελιουνούσι (56’ Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Παρακολουθήστε και σχολιάστε το ματς στο OnSports:



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved