Ζαϊρί: Τουρίστας στη Ζάκυνθο ή βρήκε την… Ιθάκη του;

Ζαϊρί: Τουρίστας στη Ζάκυνθο ή βρήκε την… Ιθάκη του;

Στον Ολυμπιακό αποθεώθηκε, στον ΠΑΣ Γιάννινα… προσγειώθηκε και στη Ζάκυνθο αναγεννήθηκε!

Ο ΑΟΠ Ζακυνθιακός ετοιμάζεται για τρεις μεταγραφές που θα κάνουν αίσθηση στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ ακούγεται έντονα στο νησί ότι γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει στην ομάδα ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής πάτησε το πόδι του στη Ζάκυνθο για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015, για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Τον υποβιβασμό βέβαια από την Football League δεν τον γλίτωσε αλλά ο Ζαϊρί βρήκε τον παλιό του καλό εαυτό. Και όπως φαίνεται το νησί μπήκε στην καρδιά του!

4

«Έλαμψε» στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ζαϊρί γεννήθηκε στην Τάζα του Μαρόκου και ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από τα τμήματα υποδομής της γαλλικής Γκενιόν. Αφού προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα στη συνέχεια πήγε στην Σοσό, στην οποία έγινε ευρύτερα γνωστός. Στο σύλλογο του Μονμπελιάρ έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν και δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στην αραβική Αλ Ιτιχάντ. Έπειτα, όμως, από σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψε στην Γαλλία, καθώς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν στη Σαουδική Αραβία.

Επόμενος σταθμός ήταν η Μποαβίστα και έπειτα η Ναντ, από την οποία όμως αποδεσμεύτηκε κατά το φθινόπωρο του 2007 για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το νεοφώτιστο τότε στην Α’ Εθνική, Αστέρα Τρίπολης. Με τους Αρκάδες έκανε «όργια» ενώ πολλοί είχαν να πουν για την ποιότητα του, την εκρηκτικότητά του καθώς και για την μεγάλη τεχνική του κατάρτιση.

2 copy

Η ευκαιρία του Τσάμπιονς Λίγκ

Στις 5 Μαΐου 2009 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Αστέρα. Το νέο του συμβόλαιο προέβλεπε συνεργασία δύο ετών με την ομάδα του Πειραιά. Με τους «ερυθρόλευκους» του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η καριέρα του όμως έμοιαζε να πιάνει ταβάνι.
Ο Μαροκινός που το 2009-10 είχε παίξει σε 29 ματς, είδε την επόμενη χρονιά το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται και το δρόμο της φυγής από τον Πειραιά να ανοίγει διάπλατα. Μετά τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο εξάμηνης συνεργασίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω όμως της μη ουσιαστικής προσφοράς του, έφυγε. Το 2014 πήρε μεταγραφή στη Μονς ντ' Ορ Αζέργκ, ενώ από το καλοκαίρι του 2015 έγινε παίκτης της Ζακύνθου.

3 copy

«Χαίρομαι που γυρίζω Ελλάδα»

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 ο Ζαουάντ Ζαϊρί αφίχθη στη Ζάκυνθο γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 100 οπαδούς της επτανησιακής ομάδας, που τον υποδέχθηκαν με τύμπανα, καπνογόνα και συνθήματα. Αυτός έβγαλε το κινητό και βιντεοσκοπούσε κάθε στιγμή σχολιάζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους, που ήρθαν εδώ για να μας υποδεχτούν. Χαίρομαι πάρα πολύ που γυρίζω στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέρασα κάποια υπέροχα χρόνια με τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης και εύχομαι να συμβεί το ίδιο και εδώ».

«Αγαπώ τη Ζάκυνθο»

Στις 20 Απριλίου 2016 ο Μαροκινός άσος μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για τον κόσμο που τον «αγκάλιασε», ενώ εξέφρασε και την αγάπη του για το νησί της Ζακύνθου. «Οι φίλαθλοι είναι συνεχώς κοντά στην ομάδα αλλά και σε εμένα. Για αυτό προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο. Αγαπάω τη Ζάκυνθο σαν νησί αλλά και την ομάδα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:
«Πραγματικά η ομάδα της Ζακύνθου είναι ένα καλό μεταβατικό στάδιο για όποιον νέο ποδοσφαιριστή θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Και για μένα είναι ένα μεταβατικό στάδιο η Ζάκυνθος. Για το μέλλον δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις. Πέρασα μια πολύ καλή χρονιά στη Ζάκυνθο. Ελπίζω να τελειώσω με επιτυχία τη δουλειά που ξεκίνησα». Η λογική λέει ότι ο Ζακυνθιακός δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει το «ναι» του. Έχει αποδείξει με κάθε τρόπο την αγάπη του για το νησί και τον κόσμο. Άλλωστε και τα καλοκαίρια του τα περνά στη Ζάκυνθο και στα γύρω νησιά του Ιονίου, όπως είναι η Ιθάκη…



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved