Κώστας Μήτρογλου: Η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φούλαμ

Κώστας Μήτρογλου: Η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φούλαμ

Σαν σήμερα το 2014 ο σύλλογος του Λονδίνου είχε κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του.

Όμως τελικά αποδείχτηκε ότι o Έλληνας επιθετικός δεν θέλει υγρασία, βροχές και κρύο για να αποδώσει! Η ιστορία του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό ξεκινά από τη σεζόν 2007-08.

Ο «Γερμανός» ήρθε στο λιμάνι ως το ελληνόπουλο που μάγευε την μπάλα στη Γερμανία με τις καλύτερες συστατικές επιστολές. Μετά από τέσσερις σεζόν στις οποίες είχε μεν συμμετοχές, όμως όχι αυτές που θα επιθυμούσε, ο Ολυμπιακός αποφασίζει να τον δώσει δανεικό και ο Πανιώνιος γίνεται η ομάδα που με χαρά θα τον δει να πετυχαίνει 8 γκολ από τον Φεβρουάριο κι έπειτα και να κρατάει τους «πάνθηρες» στην κατηγορία. Την επόμενη σεζόν ο Ατρόμητος τον εντάσσει στο δυναμικό του και οι παραστάσεις που δίνει ο Κώστας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ είναι μοναδικές.

Τα 17 του γκολ στο πρωτάθλημα μαρτυρούν ότι ο Μήτρογλου πλέον δεν είναι το παιδάκι που είχαμε συνηθίσει. Είχε πετύχει και στον Ολυμπιακό σημαντικά γκολ, όμως οι Περιστεριώτες του έδωσαν την ευκαιρία να ηγηθεί της ομάδας κι εκείνος τους έβγαλε ασπροπρόσωπους!

Τη σεζόν 2012-13 ο Κωστάκης πιάνει ξανά λιμάνι και είναι τότε που ξεκινά μια υπέροχη εμπειρία. Ο Ολυμπιακός απαλλαγμένος πια από την εμμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε που άκουγε Κώστας Μήτρογλου και έβγαζε... σπυριά, δίνει την ευκαιρία στον επιθετικό του να αγωνιστεί ως πρώτο «βιολί» κι εκείνος το ανταποδίδει με τέσσερα γκολ στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στο πρόσωπό του βλέπουν το next big thing της ομάδας και ο ίδιος πλέον κάνει τις συζητήσεις που περιστρέφονται γύρω από το όνομά του να μη μένουν στο ξυρισμένο φρύδι του και το παπάκι που οδηγεί, αλλά στην ικανότητά του να στέλνει το τόπι στο πλεκτό με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Η επόμενη χρονιά είναι το ίδιο ονειρική και το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο γιγαντώνεται στον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, εκεί όπου τα δίχτυα ακόμα θυμούνται την παράσταση που είχε δώσει στις 2 του Οκτώβρη, με ένα χατ τρικ βγαλμένο από σενάριο ταινίας. Ο Κώστας πλέον, έχει γίνει άντρας. Τα σύνορα της Ελλάδας δύσκολα θα μπορούσαν να τον χωρέσουν. Οι ομάδες που στέλνουν σκάουτερ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ολοένα και αυξάνονται και πλέον όλα συνηγορούν ότι ο Μήτρογλου θα σταματήσει να γεμίζει τις Κυριακές και τις Τετάρτες των Ολυμπιακών.

Την ώρα που ο ίδιος είναι τραυματίας, η Φούλαμ αποφασίζει να δώσει στους «ερυθρόλευκους» 16 εκατομμύρια ευρώ και ο Μήτρογλου παίρνει το αεροπλάνο για Λονδίνο. Οι οπαδοί της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι με την έλευσή του, τα ΜΜΕ στο «Νησί» κάνουν λόγο για ποδοσφαιριστή που «κουμπώνει» τέλεια στο πρωτάθλημα και οι φίλοι του Ολυμπιακού γίνονται οι πρώτοι οπαδοί στην Ευρώπη σε αγορές φανέλας των «κότατζερς». Μετά από μια μικρή περίοδο αποκατάστασης, ο Κώστας ξεκινάει να παίζει και όλοι περιμένουν ότι θα γίνει ο άνθρωπος που θα πάρει τους συμπαίκτες του από το χέρι και θα τους οδηγήσει στην παραμονή! Τα sites γράφουν ύμνους για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, οι φίλαθλοι της ομάδας τον αποθεώνουν έχοντας να λένε ότι η Φούλαμ στο... παρά πέντε (αποκτήθηκε στο deadline της μεταγραφικής περιόδου) βρήκαν τον επιθετικό – διαμάντι που έψαχναν.

Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού η... υγρασία πειράζει τον επιθετικό της εθνικής Ελλάδας κατά τη θητεία του στο Λονδίνο (ενάμιση χρόνο) καταφέρνει να μην πετύχει ούτε ένα γκολ! Οι Άγγλοι που είναι «μανούλες» στο... τρολάρισμα τον κάνουν ανέκδοτο, τα sites που πρόσκεινται στην Φούλαμ μιλάνε για την χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας και όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι ο Κώστας δεν έχει μέλλον στο «Νησί». Ο Ολυμπιακός επωφελείται από τον... χαμό που έχει δημιουργηθεί και τον φέρνει πίσω στον Πειραιά δανεικό.

Ως δια μαγείας, ο Κωστάκης ξεχνάει τις άσχημες μέρες στο νησί, «φορτώνει» τους αντιπάλους με 16 γκολ και κάνει την Μπενφίκα να ονειρεύεται την απόκτησή του. Τα 19 του γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία τον προδίδει. Ο Κώστας «τρόλαρε» την Φούλαμ. Έκανε πλουσιότερο τον Ολυμπιακό κατά 16 εκατομμύρια για να αποδείξει ότι το Αγγλικό στυλ, δεν του αρμόζει... Ο Κώστας θέλει ήλιο και θάλασσα για να παίξει μπάλα.

Ο νότος της Ευρώπης έχει βρει τον άνθρωπό του!



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved