Ντέρμπι κορυφής στην Ισπανία

Ντέρμπι κορυφής στην Ισπανία

Σεβίλη και Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφεραν το βράδυ της Πέμπτης (12/1) ένα από τα πλέον «χορταστικά» ματς της φετινής χρονιάς, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» του κυπέλλου Ισπανίας.

Οι «μερένγκες» είχαν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, χάρη στο 3-0 του «Μπερναμπέου», και χθες κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία (3-3) στις καθυστερήσεις, με γκολ του Μπενζεμά, και να συμπληρώσουν 40 ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ της Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή, ξανά στο «Σάντσεθ Πιχουάν», σε ένα παιχνίδι όμως με σαφώς μεγαλύτερη σημασία από το χθεσινό, αφού συνιστά το ντέρμπι κορυφής της Primera Division.


Η Ρεάλ έχει... στρογγυλοκαθήσει εδώ και καιρό στην κορυφή, με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη Σεβίλη και πέντε από τη Μπαρτσελόνα, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο. Αν περάσει νικηφόρα και από την Ανδαλουσία, θα έχει «αγκαλιάσει» τον φετινό τίτλο, παρότι βρισκόμαστε ακόμη στη 18η αγωνιστική. Αλλωστε, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει εντός έδρας όλα τα ντέρμπι του β΄ γύρου και οι μοναδικές επικίνδυνες έξοδοι που την περιμένουν είναι στο Μπιλμπάο και στο Βιγιαρεάλ (ενδεχομένως και στο Βίγκο). Από την άλλη πλευρά, η Σεβίλη θέλει να δείξει ότι δεν αρκείται πλέον σε μία θέση στην τετράδα, αλλά είναι σε θέση να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Αν νικήσει, μειώνει τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό και εκ των πραγμάτων μπαίνει στη μάχη του τίτλου, αναπτερώνει παράλληλα τις ελπίδες της Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά βάζει... φωτιά στην κορυφή.

Με το μυαλό στο κυριακάτικο ντέρμπι, όπου φυσικά θέλει ήττα της Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί αύριο στο «Καμπ Νου» τη Λας Πάλμας, με τη νίκη φυσικά να αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Το ίδιο ισχύει και για την Ατλέτικο, η οποία έχει απομακρυνθεί αρκετά από την κορυφή, αλλά θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει την τέταρτη θέση, με νίκη επί της Μπέτις στο «Βιθέντε Καλντερόν». Οι δύο ομάδες που κυνηγούν τους «ροχιμπλάνκος» έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, η Βιγιαρεάλ στο «Ριαθόρ» με τη Λα Κορούνια και η Σοσιεδάδ στο «Ροσαλέδα» με τη Μάλαγα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:
Λεγανές-Αθλέτικ Μπιλμπάο 14/1
Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας 14/1
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 14/1
Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ 14/1
Βαλένθια-Εσπανιόλ 15/1
Θέλτα-Αλαβές 15/1
Σπόρτινγκ Χιχόν-Εϊμπάρ 15/1
Γρανάδα-Οσασούνα 15/1
Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 15/1
Μάλαγα-Σοσιεδάδ 16/1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Ρεάλ Μαδρίτης 40 -16αγ.
Σεβίλη 36
Μπαρτσελόνα 35
Ατλέτικο Μαδρίτης 31
Βιγιαρεάλ 30
Σοσιεδάδ 29
Αθλέτικ Μπιλμπάο 27
Λας Πάλμας 24
Θέλτα 24
Έιμπαρ 23
Εσπανιόλ 23
Αλαβές 22
Μάλαγα 21
Μπέτις 21
Λα Κορούνια 17
Λεγανές 16
Βαλένθια 13 -16αγ.
Σπόρτινγκ Χιχόν 12
Γρανάδα 9
Οσασούνα 8



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved