Το ντέρμπι των ντέρμπι στην Αγγλία

Το ντέρμπι των ντέρμπι στην Αγγλία

Ενα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ», συγκεντρώνοντας τα βλέμματα για την 21η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο υποδέχεται τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, σε ένα ντέρμπι που κρίνει πολύ παραπάνω από το γόητρο δύο εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του πλανήτη και δύο εκ των καλύτερων προπονητών του κόσμου.


Οι «μπέμπηδες» θα μπουν... φορτσάτοι στο «Θέατρο των ονείρων», μετρώντας εννέα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά 15 ματς αήττητοι.

Αν και ακόμη βρίσκονται στη έκτη θέση της κατάταξης, πληρώνοντας το κακό τους ξεκίνημα, δείχνουν πλέον ικανοί να αναρριχηθούν άμεσα στην πρώτη τετράδα, που αποτελεί τον ελάχιστο στόχο τους, και στη συνέχεια να κοιτάξουν πιο ...πάνω, εφόσον βέβαια συνεχίσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ κρατάει τη δεύτερη θέση της Premier League, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι, προέρχονται όμως από μέτριες εμφανίσεις και αρνητικά αποτελέσματα, στη «χαραυγή» του 2017: ισοπαλίες με τη Σάντερλαντ στο πρωτάθλημα και την «ταπεινή» Πλίμουθ στο κύπελλο, ήττα από τη Σαουθάμπτον στον πρώτο ημιτελικό του League Cup. Η απώλεια του Μανέ, που έχει υποχρεώσεις στο Κόπα Αφρικα, φαίνεται πως έχει πληγώσει αρκετά τους «κόκκινους», όμως ο Κλοπ θα έχει στη διάθεσή του τους Κουτίνιο και Χέντερσον που αποθεραπεύθηκαν.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αυριανή αναμέτρηση της Λέστερ με την Τσέλσι. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και... τελετή παράδοσης-παραλαβής, αφού η απερχόμενη πρωταθλήτρια του Κλαούντιο Ρανιέρι φιλοξενεί τη φετινή πρωτοπόρο, που προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, πάντως, είδε την προηγούμενη αγωνιστική την Τότεναμ να της διακόπτει το νικηφόρο σερί των 14 αγώνων, νικώντας την 2-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», και χρειάζεται να επανέλθει στις επιτυχίες ώστε να διατηρήσει (ή και να αυξήσει) τη διαφορά από τους διώκτες της. Η Τότεναμ, που με τη νίκη της στο λονδρέζικο ντέρμπι ανέβηκε στην τρίτη θέση, φιλοξενεί τη Γουέστ Μπρομ, η ισόβαθμή της Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Εβερτον, ενώ η Αρσεναλ ταξιδεύει στην Ουαλία για να αντιμετωπίσει τη Σουόνσι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Premier League:
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 14/1
Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 14/1
Χαλ-Μπόρνμουθ 14/1
Σάντερλαντ-Στόουκ Σίτι 14/1
Σουόνσι-Αρσεναλ 14/1
Γουότφορντ-Μίντλεσμπρο 14/1
Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 14/1
Λέστερ-Τσέλσι 14/1
Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 15/1
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 15/1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
Τσέλσι 49
Λίβερπουλ 44
Τότεναμ 42
Μάντσεστερ Σίτι 42
Άρσεναλ 41
Μάντσεστερ Γ. 39
Εβερτον 30
Γουέστ Μπρομ 29
Μπόρνμουθ 25
Σαουθάμπτον 24
Στόουκ Σίτι 24
Μπέρνλι 23
Γουέστ Χαμ 22
Γουότφορντ 22
Λέστερ 21
Μίντλεσμπρο 19
Κρίσταλ Πάλας 16
Σάντερλαντ 15
Σουόνσι 15
Χαλ 13



Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός, 87-84 τη Φενέρ
Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός, 87-84 τη Φενέρ
Πόλο Γυναικών: Πρωτάθλημα για 11η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός
Πόλο Γυναικών: Πρωτάθλημα για 11η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός
Final Four: Γύρισαν την πλάτη στο μικρό τελικό οι Ολυμπιακοί
Final Four: Γύρισαν την πλάτη στο μικρό τελικό οι Ολυμπιακοί
Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα του Πέρεζ στο Μόντε Κάρλο – Διαλύθηκε η Red Bull (video)
Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα του Πέρεζ στο Μόντε Κάρλο – Διαλύθηκε η Red Bull (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved