Αυτήν την Εθνική γουστάρουμε!

Αυτήν την Εθνική γουστάρουμε!

Τεράστια φιλική νίκη επί της Ολλανδίας με 2-1 για τη γαλανόλευκη που επιτέλους θύμισε ξανά την εθνική ομάδα που ξέραμε πριν την… κατρακύλα.

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο παρουσιάστηκε η εθνική ομάδα που δείχνει να συνέρχεται από τον «λάκκο» της κατρακύλας στον οποίο είχε πέσει μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Κάτι νέο, κάτι καλό αρχίζει να αχνοφαίνεται και το φιλικό 2-1 με την Ολλανδία στο «Phillips Stadion» το επιβεβαιώνει περίτρανα. Και λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας της γαλανόλευκης, που δεν είχε καμία σχέση με τις πρόσφατες αποτυχημένες ή μέτριες εμφανίσεις της που μας είχαν σοκάρει και δίκαια αποτέλεσαν αφορμή για κριτική.

Ωστόσο σήμερα είδαμε την Εθνική που θέλουμε. Την Εθνική που ξέραμε πριν την εποχή Ρανιέρι. Την ΟΜΑΔΑ που με το πάθος της και τις συγκριμένες αρετές της είχε συνεχόμενες παρουσίες της στις μεγάλες διοργανώσεις, κάνοντας μας περήφανους. Και ετοιμάζεται πλέον να ριχτεί στη μάχη των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας την ερχόμενη Τρίτη με το Γιβραλτάρ εντελώς αλλαγμένη!

Ανατροπή με Μήτρογλου-Γιαννιώτα

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε τη γαλανόλευκη με σχήμα 4-2-3-1 έχοντας στην 11αδα τόσο τον Φορτούνη όσο και τον Μάνταλο, ενώ βασικός ήταν και ο Χολέμπας ως χαφ. Οι Ολλανδοί με την ποιότητά τους δημιούργησαν στην εκκίνηση πιεστικές καταστάσεις στην αμυντική λειτουργία της εθνικής ομάδας που δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα στο ξεκίνημα.

Από λάθος του Παπασταθόπουλου στο 14' και πάσα πάρε-βάλε του Γιάνσεν, ο Βαϊνάλντουμ άνοιξε το σκορ σε κενή εστία. Το γκολ των Ολλανδών «ξύπνησε» πάντως την Εθνική που επιχείρησε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή στην κόντρα επίθεση. Ο Φορτούνης με μακρινό σουτ στο 21' υποχρέωσε τον Ζουτ να διώξει σε κόρνερ, ενώ ο Μάνταλος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σημαδέψει δίχτυα.

Η Ελλάδα φαινόταν να πατάει καλύτερα στα πόδια της και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Ο Μήτρογλου έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη σκόραρε με κεφαλιά και έκανε το 1-1 στο 29'. Από εκείνο το σημείο έως και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σκίμπε έκανε αλλαγές και πέρασε στον αγωνιστικό τους Καπίνο, Σταφυλίδη, Κ. Παπαδόπουλο και Μπακασέτα αντί των Καρνέζη, Χολέμπα, Τοροσίδη και Μανωλά μετατρέποντας το σύστημα σε κάτι σαν 4-4-2.

Η Ελλάδα ξεκίνησε όπως συνέχισε από την στιγμή της ισοφάρισης. Παρά τα νέα πρόσωπα στην 11αδα ήταν προσεκτική στην άμυνα, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και αναζήτησε ορθολογικούς τρόπους να απειλήσει την ολλανδική άμυνα με αιχμή τον Μήτρογλου.

Στο 56’ ο Φορτούνης τραυματίστηκε στον αστράγαλο από πάτημα αντιπάλου και τη θέση του πήρε ο Γιαννιώτας. Δέκα λεπτά αργότερα ο Γιάνσεν με σουτ έστειλε άουτ την μπάλα, αλλά η Εθνική κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τον Γιαννιώτα στο 74’ που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα και βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ζουτ, Βίλεμς (80΄ Ντοστ), Μπλιντ, Μπρούμα, Φέλτμαν, Σνάιντερ (66΄ Πρόπερ), Στρούτμαν (66΄ Χέντριξ), Βαϊνάλντουμ (72΄ Κλάασεν), Προμές (72΄ Νάσριχ), Μπερκχάις, Γιάνσεν

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (46΄ Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46΄ Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46΄ Μπακασέτας), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83΄ Καρέλης), Φορτούνης (56΄ Γιαννιώτας), Χολέμπας (46΄ Σταφυλλίδης), Μήτρογλου

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Αυτήν την Εθνική γουστάρουμε!



Με τη νέα της εμφάνιση στην Αθήνα η Φιορεντίνα
Με τη νέα της εμφάνιση στην Αθήνα η Φιορεντίνα
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved