«Τρίτη και φαρμακερή»

«Τρίτη και φαρμακερή»

Είναι η απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο ορισμένοι δεν γερνάνε, αλλά ωριμάζουν… Σαν το παλιό καλό κρασί…

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας δεν μιλάει συχνά, προτιμά να το κάνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου… Εκεί που και φέτος κατέθεσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια του, απαντώντας σε όσους έκαναν λόγο για παίκτη προχωρημένης ηλικίας, και ας μην το βλέπει έτσι ο ίδιος.

Ο αρχηγός και MVP του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα, αλλά και στην ξέφρενη πορεία του Κυπέλλου, έκανε μια εξαίρεση μιλώντας στο Onsports για την φετινή πορεία της ομάδας του Περιστερίου, τη… δεύτερη νιότη του, τον κόσμο, το μέλλον του αλλά και τι τον στεναχώρησε εντέλει στο πρωτάθλημα.

Κάνοντας ελάχιστες προσποιήσεις όπως άλλωστε αρμόζει και στη θέση του αμυντικού χαφ, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και  στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, πιστεύοντας πως η τρίτη παρουσία του σε τελικό, θα είναι και η φαρμακερή!

30 Απριλίου, ο τελικός Κυπέλλου, το ραντεβού με την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του Ατρόμητου…

«Ναι, είναι μια πρόκληση για όλους μας. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να τη φοβηθούμε. Σίγουρα όμως τη σεβόμαστε. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να παρουσιαστούμε σε αυτό το παιχνίδι πολύ καλοί και δυνατοί»

Υπάρχει για σένα φαβορί στον τελικό;

«Για μένα προσωπικά σε έναν τελικό δεν υπάρχουν πιθανότητες. Νομίζω ότι είναι ξεχωριστά αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα, θα κοιτάξουμε όμως τη δική μας ομάδα και πως να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι»

Είσαι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου που έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια…

«Ναι, προσωπικά έχω συμμετάσχει σε άλλους  δυο τελικούς (σ.σ.2005, 2008 με τον Άρη ) που δεν κατάφερα να το σηκώσω. Πιστεύω ότι η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή»

Έχεις αρχίσει να κάνεις ήδη ευρωπαϊκά όνειρα με τον Ατρόμητο δηλαδή...

«Όχι, όχι, ευρωπαϊκά όνειρα θα κάνω μετά τον τελικό» (γελώντας)

Συμβούλεψες κάτι τους νεότερους ενόψει του τελικού; Προσπάθησες να τους μεταδώσεις λίγο από τις εμπειρίες σου;

«Όχι δεν πιστεύω ότι χρειάζεται. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως αυτό το παιχνίδι, είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να συμμετάσχουμε. Σίγουρα δεν σου δίνεται η ευκαιρία κάθε χρόνο να παίζεις σε ένα τελικό και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν περισσότερη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, αλλά η δική μας θέληση θα μας δώσει ώθηση»

Στο πρωτάθλημα ωστόσο είχατε μια εντελώς διαφορετική πορεία…

«Ναι, αυτό που δείξαμε στο πρωτάθλημα για μένα προσωπικά είναι ότι δεν μπορέσαμε να έχουμε σταθερότητα. Σίγουρα η ομάδα ήταν σε αρκετά παιχνίδια πάρα πολύ καλή και σε άλλα κακή. Δεν μπορούσαμε να μετριάσουμε αυτό το γεγονός και να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο καλό σε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα πολλά προσωπικά λάθη μας στοίχισαν»

Νομίζεις ότι η πορεία στο Κύπελλο σας επηρέασε στο πρωτάθλημα; Θυσιάσατε ενέργεια και ψυχικά ίσως αποθέματα σε αυτό;

«Για μένα αυτό είναι δικαιολογία. Δεν θέλω να λέω πως γι αυτό δεν ήμασταν καλοί στο πρωτάθλημα. Υπήρχε κάποια κόπωση από κάποια παιχνίδια αλλά δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήμασταν τόσο καλοί»

Ο Ατρόμητος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις ομάδες που πάλεψαν για τον υποβιβασμό. Αξίζατε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση;

«Νομίζω ότι μπορούσαμε από πολύ πιο νωρίς να είχαμε παραπάνω πόντους και η ομάδα να έπαιζε και καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί όπως ξέρουμε όλοι μας, χωρίς άγχος παρουσιάζεσαι καλύτερος. Στα τελευταία παιχνίδια βάλαμε περισσότερο την σκοπιμότητα γιατί όταν φθάνεις σε ένα τέτοιο σημείο κοιτάς τους βαθμούς. Τους βαθμούς κοιτάξαμε και εμείς στο τέλος, αλλά αν δούμε σε σχέση με τις άλλες ομάδες, η ομάδα μας δικαιούταν να είναι ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία»

Σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι η ομάδα ίσως δεν καταφέρει να σωθεί; Πως έζησες όλη τη μάχη της παραμονής;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό μου ότι αυτή η ομάδα με αυτό το ποδόσφαιρο που έπαιζε μπορεί να υποβιβαστεί. Αλλά σίγουρα όταν έρχονται τα τελευταία παιχνίδια και τα περιθώρια έχουν στενέψει, υπάρχει κάποιος φόβος»

Ακούστηκαν και κάποιες φήμες πως ο κ. Σπανός σας έβαλε τις φωνές και απείλησε πως θα φύγει από την ομάδα σε περίπτωση υποβιβασμού…

«Αυτό είναι ψέματα. Ο κ. Σπανός ήταν πάντα δίπλα μας όταν τον χρειαζόμασταν και μας στήριξε. Έχει άλλωστε αποδείξει πως είναι κοντά στον Ατρόμητο και στα δύσκολα και στα εύκολα»

Η φετινή σου απόδοση,  ήταν μια απάντηση στα σχόλια που έκαναν ορισμένοι για μεσαία γραμμή προχωρημένης ηλικίας του Ατρόμητου; Και εσύ και ο Στέλιος Σφακιανάκης ήσασταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας φέτος…

«Δεν θέλω να λέω ότι είναι μια απάντηση. Εγώ αυτό που κοιτάω να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά στην προπόνηση και να παρουσιάζω ένα καλό πρόσωπο και να βοηθάω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Αυτό έκανα και πέρυσι αυτό έκανα και φέτος. Όσον αφορά την ηλικία πιστεύω στο ποδόσφαιρο για μένα προσωπικά δεν παίζει τόσο ρόλο αν μέσα στον αγωνιστικό μπορείς να προσφέρεις σε υψηλό επίπεδο»

Επηρεάστηκες καθόλου από αυτά τα σχόλια; Από τη μεταγραφολογία που ήθελε την απόκτηση αμυντικού χαφ επιτακτική ανάγκη για τον Ατρόμητο;  Πείσμωσες;

«Ποτέ δεν ασχολούμαι και δεν με ενδιαφέρει τι μεταγραφές θα κάνει η ομάδα. Αυτό είναι του προπονητή, του προέδρου. Εγώ από τη στιγμή που ανήκω σε μια ομάδα κοιτάζω να δουλεύω όπως όλα αυτά τα χρόνια επαγγελματικά»

Προσωπικός σου στόχος πλέον; Πέραν του άμεσου που είναι φαντάζομαι η κατάκτηση του Κυπέλλου… Σου έχουν περάσει κάποιες σκέψεις να κρεμάσεις τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια;

«Αυτό που έχω σαν στόχο είναι να είμαι σίγουρα υγιής. Μπορώ ακόμα να προσφέρω σε υψηλό επίπεδο»

Στην ομάδα του Ατρόμητου;

«Αυτό θα το συζητήσουμε μετά τον τελικό, αλλά από τη στιγμή που είμαι ευχαριστημένος εδώ, γιατί όχι»

Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα ως φίλαθλος και όχι σαν ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα προσωπικά είναι μια ομάδα σαν τη Λάρισα με ένα πραγματικό στολίδι να υποβιβάζεται, γιατί νομίζω όλοι θέλουμε να βλέπουμε και καλά γήπεδα και ομάδες με κόσμο. Η Λάρισα νομίζω ότι έχει όλο αυτό το πακέτο και είναι κρίμα που θα υποβιβαστεί»

Μια πρόβλεψη για τα play off; Ενδιαφέρουν έμμεσα και τον Ατρόμητο εξάλλου… (Αν η ΑΕΚ τερματίσει πρώτη, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο Κύπελλο, ο Ατρόμητος θα είναι στα προκριματικά του Europa)

«Αυτό που κοιτάμε εμείς είναι να πάρουμε το Κύπελλο γιατί τότε δεν θα μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο αφού θα ήμαστε στην Ευρώπη. Όσον αφορά τα play off, η ομάδα που θα είναι και η πιο σοβαρή σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, θα έχει και τον πρώτο λόγο»

Ξεχωρίζεις καμία ομάδα για την πρώτη θέση;

«Όχι, δεν βλέπω φαβορί. Είναι πολύ κακός ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδες που μπορούν να μπουν σφήνα»

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Ατρόμητου;

«Ο κόσμος του Ατρόμητου είναι συγκλονιστικός. Δεν θα ξεχάσω την υποδοχή που μας επιφύλασσαν μετά τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν πάντα δίπλα μας και τους χρειαζόμαστε. Πρέπει να κατακτήσουμε το Κύπελλο και γι αυτούς. Να μετριάσουμε την πίκρα τους από την αγχωτική πορεία στο πρωτάθλημα, να τους δώσουμε χαρά, αλλά και να βάλουμε το λιθαράκι μας στη δημιουργία νέας γενιάς φιλάθλων του Ατρόμητου. Τους υπόσχομαι ότι στον τελικό θα τα δώσουμε όλα»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πανιώνιος - Λάρισα: Ζητείται… αντίδραση
Πανιώνιος - Λάρισα: Ζητείται… αντίδραση
Παναθηναϊκός: Αγνώριστος ο Χουλτ!
Παναθηναϊκός: Αγνώριστος ο Χουλτ!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φόβοι για χειρουργείο σε Πογκμπά
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φόβοι για χειρουργείο σε Πογκμπά
Wuhan Open: Πρόκριση για Σάκκαρη
Wuhan Open: Πρόκριση για Σάκκαρη
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης