Βαράει κανόνι ο Φωκικός!

Βαράει κανόνι ο Φωκικός!

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου- Κλινικά μόνο στη Γ΄ Εθνική η ιστορική ομάδα της Άμφισσας.

Ή «κατεβάζει ρολά» στην περιπέτεια της ΄Γ Εθνικής ή συνεχίζει με νεαρά ντόπια παιδιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ΕΠΣ Φωκίδας.
Στο σημείο «μηδέν», όπως ακριβώς και το καλοκαίρι που πέρασε, βρίσκεται εκ νέου αυτή τη στιγμή ο Φωκικός. Όπως είναι γνωστό από το Σεπτέμβρη, ΔΣ και Πρόεδρος κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μιας ανταγωνιστικής ομάδας τη φετινή σεζόν αντάξιας στο όνομα και την ιστορία της, που, ωστόσο, δεν είχαν αίσια έκβαση, καθώς τα συσσωρευόμενα έξοδα κι η μη αναμενόμενη πορεία της ομάδας καθιστούν ανυπέρβλητες τις δυσκολίες συνέχισης της πορείας της, τουλάχιστον όπως την ανέμεναν ΔΣ και υποστηρικτές του συλλόγου. Ως συνέπεια, και μπροστά στην ιδιαίτερα δυσάρεστη πραγματικότητα για όλους τους υποστηρικτές του συλλόγου της Άμφισσας, εντός κι εκτός Φωκίδας, προέκυψαν οι σημερινές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ ειδοποίησε σήμερα επίσημα τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι ο Φωκικός δε θα αγωνιστεί στα δύο προσεχή παιχνίδια ως τη λήξη του πρώτου γύρου, δηλαδή στις αναμετρήσεις με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης εντός έδρας την Τετάρτη και με τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου εκτός έδρας την Κυριακή στο φινάλε του πρώτου γύρου. Κατά συνέπεια, η ομάδα της φωκικής πρωτεύουσας θα χάσει με 3-0 άνευ αγώνα και τα δύο αυτά παιχνίδια, γεγονός που θα επιστεγάσει τον ήδη διαγραφόμενο υποβιβασμό της στην τοπική κατηγορία ύστερα από 10 χρόνια μεγάλων επιτυχιών στις εθνικές διοργανώσεις.

Παρά την άκρως δυσμενή, αν κι αναμενόμενη εν πολλοίς, αυτή εξέλιξη, ο Φωκικός θα διατηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής του στο β΄γύρο του πρωταθλήματος της ΄Γ Εθνικής. Κι αυτό γιατί ο ισχύων σχετικός κανονισμός προβλέπει ότι μια ομάδα αποβάλλετει από το πρωτάθλημα εφ όσον δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια. Αυτός ακριβώς ήταν κι ο λόγος που ο Φωκικός μετέβη κι αγωνίστηκε, έστω κι εκ των ενόντων, χθες στην Πιερία, στο πλαίσιο της «αγοράς χρόνου» για τις επόμενες άμεσες κινήσεις που αρχίζουν να σχηματοποιούνται από σήμερα, στοιχείο για το οποίο είχαμε κάνει τη σχετική αναφορά στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον αγώνα κόντρα στην Πύδνα Κίτρους.
Από εκεί και πέρα, το ΔΣ θα συγκαλέσει άτυπη συνέλευση την περίοδο των γιορτών και πριν την έναρξη του β΄γύρου στις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους. Σε αυτή θα παρασχεθεί επίσημα ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σύλλογο κι αναμένεται να αναλυθούν και να τεθούν ενώπιον των φίλων της ομάδας τα δύο ενδεχόμενα που έχει μπροστά του ο Φωκικός.

Το πρώτο προβλέπει τη συνέχιση της παρουσίας του στο πρωτάθλημα της ΄Γ Εθνικής, με σύνολο που θα συναπαρτίσουν νεαρά ντόπια παιδιά με 2ή 3 προσθήκες παικτών εκτός Φωκίδας και με βλέψεις μέσα από τη συνέχιση της αγωνιστικής παρουσίας στη Γ Εθνική και το θεσμό του Κυπέλλου Φωκίδας, ενδεχομένως και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, να τεθούν οι βάσεις δημιουργίας ενός καινούριου συνόλου που θα αποτελέσει τη συνέχεια της ομάδας ξεκινώντας από το τοπικό πρωτάθλημα τη νέα του πορεία τν επόμενη σεζόν και θα έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία των παραστάσεων στο πρωτάθλημα της ΄Γ Εθνικής προς αυτό το σκοπό.
Το άλλο ενδεχόμενο είναι να τερματίσει από τώρα τις υποχρεώσεις του στο τρέχον πρωτάθλημα και να αποσυρθεί οριστικά από τη ΄Γ Εθνική. Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθούν οι προτάσεις κι οι σκέψεις των φίλων της ομάδας που θα παραστούν στην άτυπη ΓΣ για το μέλλον της και τις αποφάσεις που πρέπει άμεσα να ληφθούν, συνυπολογίζοντας και στην (απίθανη, κατά γενική ομολογία) πιθανότητα εμφάνισης άλλης πρότασης για τη συνέχιση της ομάδας μέσα από ένα διάδοχο διοικητικό σχήμα.

Πηγή: amfissaface



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved