Καρνέζης: «Προπονητής με… σεβασμό»

Καρνέζης: «Προπονητής με… σεβασμό»

Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να έχει στο… τιμόνι της έναν προπονητή που θα αποπνέει σεβασμό, όπως τόνισε ο Ορέστης Καρνέζης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» για την πορεία του στην Ουντινέζ, αλλά και τα… δεδομένα στο αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» κι αν χρειάζεται προπονητή… φόβητρο στα αποδυτήρια.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής πορτιέρο μίλησε για:

Τι λένε στην Ιταλία με την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ: «Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της ομάδας. Τελευταία δεν έχω παρακολουθήσει τι έχει γίνει στο Ευρωμπάσκετ».

Τον τραυματισμό του με την εθνική: «Όχι, εντάξει είμαι… Πρέπει να ξεκουραστώ και θα ξεκινήσω προπονήσεις σε λίγες ημέρες».

Το… ντόμινο με διάφορους τερματοφύλακες: «Στην Ιταλία το συνηθίζουν να απευθύνονται στην εγχώρια αγορά και είναι λογικό όταν η μία ομάδα θέλει έναν τερματοφύλακα να κινείται για κάποιον άλλο από ιταλική ομάδα. Τελικά έμεινα στην Ουντινέζε, ανανέωσα για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό μου και δεν υπήρξε άλλη επί της ουσίας συζήτησης».

Τον ανταγωνισμό στην θέση: «Εκτός από τον Σκουφέτ έχει και άλλον έναν που είναι έναν χρόνο μικρότερος που λέγεται Μερέτ. Και ο Μπρκιτς που παίζει στην Κάρπι είναι πολύ καλός. Ο Σκουφέτ τώρα είναι δανεικός για να πάρει παιχνίδια και ο μικρός έχει μείνει εδώ για να δουλέψει εδώ, με τα πάντα να γίνονται βάσει πλάνου».

Το πλάνο της Ουντινέζε στα μεταγραφικά: «Στην αρχή και εμένα μου φαινόταν λίγο περίεργο και ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο διάσημη. Υπάρχει ένας μηχανισμός από ανθρώπους που δουλεύουν όλοι ημέρα και βλέπουν αγώνες από παίκτες που τους έχουν προταθεί, παρακολουθώντας επί έξι μήνες τους υποψήφιους στόχους τους. Έφεραν διάφορους παίκτες, όπως ο Σάντσες, σε μικρή ηλικία και τους έχουν πουλήσει σε πολύ μεγαλύτερη αξία».

Τους στόχους της Ουντινέζε τη φετινή σεζόν: «Η Ουντινέζε είχε ως στόχο να χτίσει αυτό το γήπεδο. Το ήθελαν όλοι πάρα πολύ. Μετά τη Γιουβέντους είναι η δεύτερη ομάδα που αποκτάει το δικό της γήπεδο. Ήθελε η ομάδα να μην έχει προβλήματα υποβιβασμού να ρίξει το βάρος και περισσότερα χρήματα στο γήπεδο, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Μετά τη δημιουργία του γηπέδου κάναμε δύο σημαντικές μεταγραφές, ελπίζοντας να τερματίσουμε πιο ψηλά φέτος στη βαθμολογία. Ήρθαν παίκτες όπως ο Ζαπάτα και δύο – τρεις άλλοι που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Την παρουσία του Αντόνιο Ντι Νατάλε: «Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Παρότι είναι αυτός που είναι, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε εκείνον… Είναι ίσως ο παίκτης που μπορεί να πετύχει γκολ όπως του έρθει. Ακόμη και στην προπόνηση, μετά από αποχή, δείχνει απίστευτη επαφή με την εστία. Βάζει πολύ ωραία γκολ και στην προπόνηση. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο».

Τη συνεργασία του με τον Στέφανο Κολαντουόνο: «Είναι διαφορετικά τα δεδομένα της Εθνικής με έναν σύλλογο. Πρέπει να συμβιβαστεί λίγο με τη δική μας κουλτούρα, ενώ στην ομάδα καλείσαι να μπεις εσύ στο κλίμα του Ιταλού προπονητή. Έχουν πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό και θέληση να παίζουν οι δικοί τους παίκτες, κάτι που σε αναγκάζουν να κάνεις μεγαλύτερη δουλειά για να τους κερδίσεις».

Τον Ντίνο Τζοφ που είχε δηλώσει πως είναι ένας από τους δύο καλύτερους τερματοφύλακες την περσινή σεζόν στην Ιταλία: «Ήταν πολύ κολακευτικό, επειδή σου δείχνει ότι κάνεις κάτι σωστά και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις».

Την Εθνική… Μυκόνου και για την Εθνική Ελλάδας: «Συνηθίζεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί. Δεν εκτιμάμε κάτι μέχρι να το χάσουμε. Προσωπικά, με ενοχλεί ιδιαίτερα και πρέπει να το προσπεράσουμε, χωρίς να σταθούμε στο τι λέει ο κόσμος. Νομίζω πως ήταν άστοχη η κίνηση του Βουγιούκα και δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο».

Την επόμενη… μέρα στην Εθνική Ελλάδας: «Περιμένουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και τον προπονητή που θα ανακοινώσει. Δυστυχώς, χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στη Γαλλία. Μας στοίχισε σε όλους, αλλά πρέπει να μας γίνει ένα μεγάλο μάθημα πως αν δεν προσπαθήσουμε δεν μπορείς να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μάθουμε από αυτά τα λάθη. Καλύτερα να έχουμε οδηγό μία επιτυχημένη πορεία και όχι αυτό το πράγμα. Καλό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά πρέπει να τα ξεχνάς πιο γρήγορα».

Το αν λείπει ένας προπονητής… φόβητρο από τα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδας: «Χρειάζεται ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που να εμπνέει σεβασμό, αφού δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις 23 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Πρέπει να κερδίσει με τη συμπεριφορά του, την ομιλία του και τη στάση του τον σεβασμό από τους διεθνείς. Το να λέμε πως χρειαζόμαστε… μπαμπούλα δεν είναι σωστό».

Την πορεία του από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία: «Δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκινάς. Χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια. Χρειάζεται να προσπαθείς συνέχεια και κανείς δεν σου χαρίζεται στο ποδόσφαιρο».



Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved