«Ακαδημία ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον Εθνικό Καρδίτσας» (photos)

«Ακαδημία ευρωπαϊκών προδιαγραφών στον Εθνικό Καρδίτσας» (photos)

Μια νέα σελίδα άνοιξε στη ζωή του ο Βαγγέλης Τσιώλης εδώ και λίγο καιρό, καθώς ανέλαβε την ακαδημία «Εθνικός Καρδίτσας» με στόχο την εκπαίδευση παιδιών στο ποδόσφαιρο και την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Εξάλλου, τόσο ο Βαγγέλης, όσο και ο πατέρας του Σάκης Τσιώλης γνωρίζουν καλά το ποδόσφαιρο και είναι σε θέση να μάθουν στα νέα παιδιά τις αρχές του αθλήματος. Ο Βαγγέλης Τσιώλης μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ασχολείται με την προπονητική και βρίσκεται στο επιτελείο του πατέρα του σε αρκετές ομάδες.

Μιλώντας στο Onsports, ανέλυσε το πλάνο του για την ακαδημία «Εθνικός Καρδίτσας», μιλώντας αρχικά για την ιδέα να ασχοληθεί με αυτή: «Εδώ και τέσσερα χρόνια που έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο, ήθελα να ασχοληθώ με τις ακαδημίες. Στην Καρδίτσα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για κάποιο παιδί να μάθει τις σωστές αρχές του αθλήματος. Δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις. Και γι’ αυτό θέλησα να συνεργαστώ με τον Εθνικό Καρδίτσας, προκειμένου να οργανώσω την ακαδημία σε ευρωπαϊκά πρότυπα».

Για τους στόχους του εγχειρήματος, επισήμανε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις στα παιδιά για να μάθουν ποδόσφαιρο στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ολοι οι προπονητές που συνεργάζονται στην ακαδημία είναι διπλωματούχοι της UEFA και έχουμε κάνει κάποιες συνεργασίες με εταιρίες, προκειμένου να αξιολογείται σωστά το κάθε παιδί. Στόχος μας είναι να μάθουν τα παιδιά σωστά τους κανόνες του αθλήματος και να ευχαριστιούνται την προπόνηση. Και φυσικά όσα έχουν το ταλέντο να μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Γι’ αυτό υπάρχει συνεργασία με την ομάδα που εργάζεται ο Σάκης Τσιώλης κι εν προκειμένω την Κέρκυρα. Θα γίνονται μαθήματα τακτικής με τρόπο σύγχρονο και θέλουμε να φέρουμε μια νέα φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο, καθώς η έλλειψη παιδείας στο άθλημα είναι μεγάλη. Μάλιστα, μας ενδιαφέρει γενικότερα η πρόοδος των παιδιών, γι’ αυτό και θα βρισκόμαστε σε επαφή και με τους διευθυντές των γύρω σχολείων, για να δίνονται έξτρα μπόνους στους καλούς μαθητές».

Και η ανταπόκριση ήδη είναι μεγάλη, όπως σημείωσε ο Βαγγέλης Τσιώλης: «Η ακαδημία θα ξεκινήσει να λειτουργεί τέλη Αυγούστου, αλλά ήδη έχουμε 228 προεγγραφές. Εγινε μια παρουσίαση πριν από λίγο καιρό στην Καρδίτσα και η τοπική κοινωνία έδειξε τον ενθουσιασμό της με την προσπάθεια που θα γίνει. Θα δημιουργηθούν αρκετά ηλικιακά τμήματα, ενώ η πρώτη ομάδα του Εθνικού Καρδίτσας, που αγωνίζεται στη Β’ Καρδίτσας, θα στελεχώνεται με παιδιά από την ακαδημία, ηλικίας 18-20 ετών. Ηδη έχουμε κλείσει να γίνει προετοιμασία της ομάδας για 10 μέρες στο Καρπενήσι, σε επαγγελματικό επίπεδο, για να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες».

Κλείνοντας υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτούν σωστές βάσεις στο ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν δεν ακολουθήσουν καριέρα ποδοσφαιριστή. Στον Εθνικό Καρδίτσας ξεκινάμε μια προσπάθεια για να μάθουμε στα παιδιά τις αρχές του αθλήματος και να δώσουμε μια διέξοδο σε όσα έχουν το ταλέντο για να κάνουν το βήμα παραπάνω».



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved