Σουμ στο Onsports: «Εγώ τον Ολυμπιακό τον έχω… 5-0!» (videos)

Σουμ στο Onsports: «Εγώ τον Ολυμπιακό τον έχω… 5-0!» (videos)

Ο Γιτζάκ Σουμ μίλησε στο Onsports για όλους και για όλα… Για τον Παναθηναϊκό, για τον Ολυμπιακό, τον Αλέφαντο, τον Δούρο και το 5-0 υπέρ του κόντρα στους «ερυθρόλευκους»…

Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε στις κερκίδες της Λεωφόρου. Σε ένα γήπεδο όπου το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Γιτζάκ Σουμ, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα όταν ανακοινώθηκε ως προπονητής του «τριφυλλιού», αλλά κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο νταμπλ για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια «ανομβρίας» και «ξηρασίας» τίτλων. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να το κάνει κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, ειδικότερα στον τελικό του Κυπέλλου, κατά κράτος.

Το Onsports εντόπισε τον Ισραηλινό τεχνικό και μίλησε μαζί του για όλα! Ο 66χρονος προπονητής είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, αλλά και για τη σημερινή ομάδα του «τριφυλλιού» την οποία είδε δια ζώσης στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ την Κυριακή. Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τη γνώμη του και για τον Μίκαελ Εσιέν, αλλά κυρίως για όσα υποστηρίζει ακόμα ο Νίκος Αλέφαντος για εκείνο το 2-2 στη Λεωφόρο, στις 18 Απριλίου 2004, με το οποίο «σφραγίστηκε» ο τίτλος για τους «πράσινους»!

Όπως τόνισε στο Onsports ο Γιτζάκ Σουμ, δεν έχει χάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό στην καριέρα του και υπογράμμισε ότι αν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Νίκος Αλέφαντος – τον οποίο… δεν θυμόταν καν ο Ισραηλινός τεχνικός – να ασχολούνται με τους διαιτητές, είναι δικό τους πρόβλημα! Παράλληλα, ο Σουμ υπογράμμισε πως η Ελλάδα και το «τριφύλλι» είναι πάντα στην καρδιά του αλλά και πως δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε πάγκο ομάδας της χώρας μας στο άμεσο μέλλον!

Η συνέντευξη του Γιτζάκ Σουμ στο Onsports:

-Σας είδαμε πάλι στη Λεωφόρο, έρχεστε συχνά στην Ελλάδα;

«Μου αρέσει πολύ στην Ελλάδα. Είναι δεύτερο σπίτι για εμένα. Εδώ οι άνθρωποι είναι φοβεροί. Με σέβονται κι εγώ τους έχω στην καρδιά μου. Όποτε έχω την ευκαιρία έρχομαι στην Ελλάδα, είτε για να δω αγώνες είτε για να περάσω μερικές ημέρες εδώ».

-Πως είδατε τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι πολύ καλή η ομάδα. Στο παιχνίδι της Κυριακής, ήταν εξαιρετικός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο και «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο δεύτερο το διαχειρίστηκε σωστά και έφτασε σε μια άνετη νίκη. Του αξίζει που θα παίξει πάλι στην Ευρώπη και στο Champions League, ελπίζω να καταφέρει να κάνει κάτι περισσότερο φέτος».

-Ο Παναθηναϊκός έφερε στην Ελλάδα τον Εσιέν, ποια είναι η γνώμη σας για αυτή την κίνηση;

«Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα ο Εσιέν, αλλά είναι πραγματικά μεγάλος παίκτης. Έχει ποιότητα, προσωπικότητα και θα είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αν είναι σε καλή κατάσταση σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα. Για εμάς τους προπονητές είναι πολύ τιμητικό και ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε τέτοιους παίκτες στην ομάδα μας και πιστεύω ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι χαρούμενος για αυτό».

-Οδηγήσατε τον Παναθηναϊκό σε ένα σημαδιακό νταμπλ, αυτό του 2004! Τι θυμάστε από εκείνη τη σεζόν;

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα πράγμα. Όταν μίλησα με τη διοίκηση, για το συμβόλαιό μου, μου πρότειναν να μπει και μπόνους για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Τους είπα πως θα σηκωθώ να φύγω και πως αυτό που ήθελα ήταν μόνο η 1η θέση. Αν είχαν σκοπό να βγούμε δεύτεροι, δεν θα αναλάμβανα την ομάδα. Αυτό είπα και στους παίκτες από το πρώτο λεπτό. Μιλήσαμε στη συνέχεια, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

-Οι Ολυμπιακοί λένε ακόμα για τη διαιτησία στο 2-2 της Λεωφόρου…

«Δικό τους πρόβλημα! Εγώ έπαιξα πέντε φορές με τον Ολυμπιακό και δεν έχασα καμία. Ούτε με τη Μακάμπι, ούτε με τον Παναθηναϊκό. Εμείς τότε τους δείξαμε ποιος είναι ο καλύτερος, δεν χάσαμε σε κανένα ματς από αυτούς και στον τελικό ήμασταν κατά πολύ ανώτεροι. Αξίζαμε 100% το νταμπλ και το δείξαμε μέσα στο γήπεδο»

-Θυμάστε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, τον κ. Αλέφαντο;

«Δεν τον γνωρίζω. Θυμάμαι μόνο το όνομά του. Τι έχει κάνει στην καριέρα του αυτός ο άνθρωπος;»

236417

-Μιλάει ακόμα και σήμερα για τον διαιτητή Δούρο…

« Πρόβλημα του! Εμείς κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και αν θέλετε να συζητήσουμε για διαιτητές, εμείς τους είχαμε εναντίον μας κάποιες φορές. Τότε όλοι μου έλεγαν πόσο δύσκολο είναι να πάρεις το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αν δεν είσαι στον Ολυμπιακό. Ήταν πράγματι δύσκολο, αλλά εγώ προτίμησα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και τους παίκτες μου, για αυτό και παίξαμε πολύ καλύτερα από αυτούς και δίκαια κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

-Για αυτό το λόγο σας αγαπάει κι ο κόσμος πιστεύετε;

«Είναι αμοιβαίο το συναίσθημα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με σέβεται όπως τον σέβομαι και χαίρομαι πολύ που με αγαπούν όπως τους αγαπώ κι εγώ. Σε αυτό τον 1,5 χρόνο ένιωσα σαν το σπίτι μου. Έτσι νιώθω και κάθε φορά που γυρίζω στη Λεωφόρο. Προσπαθώ όποτε μπορώ να βλέπω τον Παναθηναϊκό από το γήπεδο. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

-Έρχεστε συχνά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, μπορεί να σας δούμε και σε κάποια ομάδα εδώ;

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις στο ποδόσφαιρο! Όπως σας είπα και στην αρχή, στην Ελλάδα μου αρέσει πάρα πολύ. Τα πάντα. Οι άνθρωποι, το περιβάλλον. Έχω τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου, αυτό δεν αλλάζει, όμως, ίσως με δείτε ξανά και σύντομα μάλιστα…»

Οι αγώνες του Σουμ με τον Ολυμπιακό

Σουμ στο Onsports: «Εγώ τον Ολυμπιακό τον έχω… 5-0!» (videos)



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved