Φανταστείτε να γινόταν στη Super League (photos&videos)

Φανταστείτε να γινόταν στη Super League (photos&videos)

Πρόεδρος μεγάλης ομάδας της Serie A είπε σε στέλεχος της Λίγκας: «Τι μου τις φέρνεις αυτές τις ομάδες; Ποιος σκ…α θα αγοράσει τα δικαιώματά τους»!

Ποιες είναι οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η άνοδος δυο ομάδων Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία τους; Αν αναλογιστούμε πως η Φροζινόνε εκπροσωπεί ένα μέρος της Ρώμης στο οποίο ζουν πάνω από 40.000 άνθρωποι και η Κάρπι έχει 70.000 κόσμο να τη στηρίζει, τότε δεδομένα στο ιταλικό ποδόσφαιρο θα αλλάξουν ραγδαία.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν κοιτάξει κανείς τον… τηλεφωνικό μονόλογο του προέδρου της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο με στέλεχος της ιταλικής λίγκας, σχετικά με την άνοδο των δυο συλλόγων στη μεγάλη κατηγορία. Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε, βάλτε την εξής σκέψη στο μυαλό σας: φανταστείτε αυτό να γινόταν στην Ελλάδα.

«Είπα στον Αμπόντι (πρόεδρο της Serie B), Αντρέα πρέπει να αλλάξουμε. Αν μου φέρεις πάνω την Κάρπι. Μια μπορεί να ανέβει. Αν μου φέρεις ομάδες που δεν αξίζουν τίποτα, σε 2 ή 3 χρόνια δεν θα μας έχει μείνει λίρα. Γιατί όταν πάω να πουλήσω τα τηλεοπτικά δικαιώματα –που έφεραν 1,2 δις χάρη στη δική μου ικανότητα επειδή κατάφερα να φέρω το Sky και το Mediaset σε συνεργασία, σε 10 χρόνια κανείς δεν το έχει καταφέρει αυτό- σε τρία χρόνια αν έχουμε τη Λατίνα, τη Φροζινόνε, ποιος σκατά θα τα αγοράσει; Δεν γνωρίζουν καν ότι η Φροζινόνε υπάρχει», φέρεται να είπε ο Λοτίτο σε ανώνυμο στέλεχος της Lega Pro.

«Μας φέρνεις αηδία»

Η απάντηση των οπαδών της Κάρπι σε αυτή τη συνομιλία η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ήταν απλή και ξεκάθαρη. Σκοπεύουν να παλέψουν. Το πανό που ανάρτησαν έγραφε: «Το ποδόσφαιρο που θέλεις μας φέρνει αηδία». Με μια μικρή παραλλαγή της λέξης schifoπου σημαίνει αηδία, την οποία είχαν γράψει Skyfo για να παραπέμπει στο κανάλι Sky.

Ακόμη καλύτερη ήταν η απάντηση της ομάδας της Κάρπι, η οποία κέρδισε την άνοδο στη Serie A στο τέλος του περασμένου μήνα. Περίπου 2,5 εβδομάδες μετά η Φροζινόνε τους έχει ακολουθήσει, σφραγίζοντας τη συμμετοχή της στα μεγάλα σαλόνια. «Πληρωμένη» απάντηση για τον Λοτίτο και από τον πρόεδρο της τελευταίας, Μαουρίτσι Στίρπε: «Ο Λοτίτο είναι τρομερός προφήτης. Τα ήθελε, τα έπαθε».

carpi

Η ομάδα της Κάρπι πανηγυρίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία

Διάλειμμα… ελληνικό

Για να καταλάβετε πλήρως τι έχει συμβεί θα φέρουμε ένα παράδειγμα χρησιμοποιώντας ονόματα ελληνικών ομάδων χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε ούτε ελάχιστα την αξία και την προσπάθειά τους. Άλλωστε, ξεκάθαρα διαφωνούμε με τη νοοτροπία του Λοτίτο και στηρίζουμε τον καθαρό και φρέσκο αθλητισμό.

Φανταστείτε τώρα πρόεδρο μεγάλης ομάδας της Super League να παίρνει τηλέφωνο στέλεχος της λίγκας και να του λέει: «Χρειάζεται αλλαγή. Αν μου φέρεις πάνω στη Super League τη Νίκη Βόλου. Φέρε μια. Αν σε τρία χρόνια έχουμε τη Νίκη Βόλου, τον Τύρναβο, ποιος σκατά θα αγοράσει τα δικά τους τηλεοπτικά δικαιώματα; Δεν έχουν καν ιδέα ότι υπάρχει ο Τύρναβος».

Με λίγα λόγια, θα απαγορεύσουμε στον Τύρναβο, τη Νίκη Βόλου, τους Τράχωνες και οποιαδήποτε ομάδα έχει ένα πλάνο και στόχο 5ετιας να ανέβει στη SuperLeague, από το να ζήσουν το όνειρό τους λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ουσιαστικά για να… τσεπώνουν οι μεγάλοι τα φράγκα.

Άκρως ιταλικές και νεανικές

Και μπορεί ο Λοτίτο να έχει δίκιο σε κάτι που είπε. Σαφώς η Κάρπι και η Φροζινόνε δεν έχουν την απήχηση που έχει η Λάτσιο, η Μίλαν και η Ίντερ στο τηλεοπτικό κοινό. Ο πρόεδρος της Λάτσιο βέβαια αγνόησε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: τη φρεσκάδα που φέρνουν σε ένα καταρρέον πρωτάθλημα αυτές οι ομάδες.

Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της Κάρπι είναι 24,4 χρόνια και αυτός της Φροζινόνε 26,4 χρόνια. Από τους 28 παίκτες στο ρόστερ της Κάρπι, οι 24 είναι Ιταλοί και από τους 26 παίκτες της Φροζινόνε οι 20 είναι Ιταλοί.

frosinone

Η Φροζινόνε -όπως και η Κάρπι- είναι ομάδα με νέο αέρα ικανό να φέρει φρεσκάδα στη Serie A

«Πίσω» τους έχουν 110.000 ανθρώπους να τους στηρίζουν και να ακολουθούν το… παραμύθι τους στη μεγάλη κατηγορία. Μια μεγάλη πόλη δηλαδή, σαν να λέμε Αιγάλεω, Περιστέρι.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved