Ντε Σάνκτις: «Φανταστικός τερματοφύλακας ο Καρνέζης»

Ντε Σάνκτις: «Φανταστικός τερματοφύλακας ο Καρνέζης»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον πορτιέρο της Ουντινέζει ο γκολκίπερ της Ρόμα – Δήλωσε «δεμένος» με τον Τοροσίδη κι έπλεξε το εγκώμιο του Μανωλά

«Μέλι» έσταζε για τον Ορέστη Καρνέζη ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις. Ο τερματοφύλακας της Ρόμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επαίνεσε τον πορτιέρο της Ουντινέζε, ενώ αναφερόμενος στους συμπαίκτες του στους «τζιαλορόσι», τόνισε ότι έχει «δέσει» περισσότερο με τον Τοροσίδη, χαρακτηρίζοντας καταπληκτικό ταλέντο τον Μανωλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sport 24 Radio 103,3»:

Για τη φετινή σεζόν της Ρόμα: «Θέλαμε πολλές νίκες στη σεζόν. Δεν τα καταφέραμε μέχρι τώρα. Παίξαμε σε κάποια ματς κάτω από τις δυνατότητες μας. Θέλουμε όλοι, διοίκηση, παίκτες, προπονητικό τιμ και φίλαθλοι να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση, έτσι ώστε να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν».

Για τη μεγάλη εμπειρία του και για το ποιόν προπονητή ξεχωρίζει: «Είχα πάρα πολλούς ικανούς προπονητές στην καριέρα μου, όπως τους Ματσάρι, Ρούντι Γκαρσία, Σπαλέτι, Αντσελότι και Λίπι. Έχω καλύτερη σχέση με τον Ρουμιλιάρι για το ότι μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ντεμπούτο στα 17 στη Πεσκάρα. Ξεχωρίζω τους Σπαλέτι και Ματσάρι λόγω ικανότητας και της εγνωσμένης τους αξίας. Επίσης, ο Λίπι μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Εθνική ομάδα και αυτό δεν το ξεχνάω».

Για το ότι μιλούν πολύ ελληνικά φέτος στη Ρόμα λόγω Τοροσίδη, Χολέμπας και Μανωλά και τη σχέση του μαζί τους: «Πολύ συχνά οι τρεις της άμυνάς μας είναι Έλληνες, οπότε μου έχουν μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις. Τις έχω ακούσει συχνά και από τον Γκατούζο. Έχω δέσει περισσότερο με τον Τοροσίδη. Είναι έμπειρος, ταπεινός και πολύ ικανός. Συμβαδίζουμε πολύ σε επίπεδο επικοινωνίας».

Για τον Μανωλά και τη λεκτική αντιπαράθεση του μαζί του στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους στο Ολίμπικο: «Είναι ένα καταπληκτικό ταλέντο. Ένα παιδί με τεράστιες ικανότητες και αν δουλέψει στις λεπτομέρειες θα γίνει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Χρειάζεται δουλειά και να ακούει τους πιο έμπειρους. Πολλές φορές του δίνω συμβουλές με καλό τρόπο και άλλες με ένταση. Πιστεύω όμως ότι τα καταλαβαίνει όλα αυτά».

Για το αν θα έπαιζε σε κάποια ελληνική ομάδα: «Έχω αγωνιστεί με την Ουντινέζε κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Με τη Γαλατά έπαιξα και απέναντι στον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκα σε Τουρκία, Νάπολι και Ρώμη τα τελευταία 7 χρόνια. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε Ελλάδα ή Αργεντινή για να νιώσω το πάθος των φιλάθλων που είναι μεγάλο και σ' αυτές τις χώρες. Πήρα πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα μου ως ποδοσφαιριστής και άνθρωπος από τις ομάδες, από τις οποίες πέρασα».

Για τη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ και ποια ομάδα είναι το φαβορί: «Η Μπάγερν Μονάχου έχει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις άλλες ομάδες για τη μάχη του τίτλου. Είναι ανώτερη σε επίπεδο τεχνικής, τακτικής, φυσικής κατάστασης και όσον αφορά το χαρακτήρα που απέκτησε με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο της. Λειτουργούν καλύτερα ως ομάδα, παρότι ακόμα δεν αποδίδουν το 100%. Πιστεύω ότι αυτοί θα κατακτήσουν το τρόπαιο».

Για την πολύ καλή του εμφάνιση στη νίκη επί της Νάπολι: Δε ξεχωρίζω παιχνίδια και αποκρούσεις. Κάθε απόκρουση είναι σημαντική αν βοηθά την ομάδα να μη δεχθεί γκολ. Όλες μας δίνουν την ευκαιρία να παίρνουμε αποτελέσματα και να διατηρούμαστε στη δεύτερη θέση».

Για τον τερματοφύλακα της Φροζινόνε, Μίρκο Πιλιατσέλι και τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ: «Είναι ένας τερματοφύλακας που προέρχεται από τη Ρόμα. Κάνει καλές εμφανίσεις στις μικρότερες κατηγορίες αλλά χρειάζεται κάποιον έμπειρο τερματοφύλακα δίπλα του για να βελτιωθεί. Καλό θα ήταν να πάρει την ευκαιρία και να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Γιατί όχι; Η ΑΕΚ πρέπει και αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος μαζί με τους άλλους μεγάλους συλλόγους, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ».

Για τον Καρνέζη και τις καλές του εμφανίσεις στην Ουντινέζε: «Είναι φανταστικός τερματοφύλακας. Δεν τον γνώριζα, γιατί πέρσι έπαιζε δανεικός στη Γρανάδα. Είναι ουσιαστικός στις επεμβάσεις του και δεν προσπαθεί να είναι μόνο θεαματικός. Είναι μέσα στους τρεις καλύτερους φέτος στη SERIE A. Με τη δουλειά που γίνεται στην Ουντινέζε είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται ολοένα και καλύτερος».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρόμα: «Ανανέωσα για ένα χρόνο. Άλλωστε στην ηλικία μου αυτή είναι η διάρκεια των συμβολαίων των παικτών. Θα έρθω στην Ελλάδα ως προπονητής και όχι ως ποδοσφαιριστής».

Για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας: «Βιώνουμε όλοι δύσκολες στιγμές. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία. Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα και όταν μιλάμε για την Ελλάδα, αναφερόμαστε σ' αυτά. Καλή επιτυχία στον ελληνικό λαό σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει. Να βελτιωθούν και να αλλάξουν τα πράγματα με σύμμαχο την ελληνική ιστορία και τη δύναμη του ελληνικού λαού. Το λέω σαν Ιταλός και εύχομαι να κάνουν το ίδιο και οι Ιταλοί. Μ' αυτήν την προσπάθεια και των δύο λαών να επιστρέψουμε λίγο πίσω, τότε που οι Ρωμαίοι και οι αρχαίοι Έλληνες δίδασκαν όλον τον υπόλοιπο κόσμο».



Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved