Γκούμας: «Το ταλέντο μόνο δεν αρκεί»

Γκούμας: «Το ταλέντο μόνο δεν αρκεί»

Την δική του άποψη εξέφρασε ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας, για το παιχνίδι των Ανδρών με την Ουγγαρία και τον ομοσπονδιακό μας προπονητή.

Ο τεχνικός της Εθνικής Νέων σε δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» μίλησε για το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» και την αναμέτρηση με τους Μαγυάρους, σχολίασε τις επιλογές του Σέρχιο Μαρκαριάν, αναφέρθηκε στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και την δουλειά που γίνεται στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Tην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής στη Βουδαπέστη: «Σίγουρα η Εθνική ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τους αγώνες που ήταν ο Ρανιέρι στον πάγκο. Τα παιδιά προσπάθησαν για τη νίκη και ήταν καλύτεροι από την Ουγγαρία. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φυσιολογικό να είναι επιφυλακτικοί, αλλά στο δεύτερο είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Η πρώτη εικόνα ήταν πάρα πολύ θετική, άσχετα αν δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντως, υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Την αδυναμία στο γκολ: «Ανέκαθεν η Εθνική ήταν πάρα πολύ καλή στην άμυνα και σκόραρε με αντεπιθέσεις ή με άλλο τρόπο. Οι Ούγγροι ήταν κάτω από τη σέντρα και δυσκόλευαν τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες».

Τις αλλαγές του Σέρχιο Μαρκαριάν: «Ήταν το πρώτο του παιχνίδι και θέλει να βοηθήσει την Εθνική. Είχε κάποιες σκέψεις και χρησιμοποίησε τους παίκτες που πίστευε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Δευτέρα. Δεν πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες στον κ. Μαρκαριάν, αλλά να του δώσουμε συγχαρητήρια για την εικόνα που είχε η ομάδα. Αν συγκρίνετε  την απόδοση της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, που η Εθνική ήταν ένα… έκτρωμα, δεν μπορούμε να του ασκούμε κριτική».

Το ταλέντο των παικτών της Εθνικής Ανδρών: «Επειδή πλέον ασχολούμαι με τις μικρές ηλικίες και είμαι στην Εθνική Νέων, βλέπω ότι υπάρχουν καλοί παίκτες, που είναι τεχνίτες, το ταλέντο όμως δεν αρκεί. Αν δεν καθίσεις να δουλέψεις με κάτω το κεφάλι και ταπεινότητα, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα»

Τις υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων: «Προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη την ομάδα για να είμαστε ανταγωνιστικοί το καλοκαίρι. Υπάρχει ταλέντο στις εθνικές ομάδες και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στους παίκτες, για να ευχαριστιούνται και οι ίδιοι τους αγώνες. Πολλά από τα παιδιά που παίζουν στην Εθνική Νέων τώρα, μπορούν κάποια στιγμή να πλαισιώσουν τις πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων μας. Μερικές φορές είναι καλύτεροι και από τους ξένους. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε τα Ελληνόπουλα και να μην πληρώνουμε παίκτες άλλων χωρών που είναι ισάξιοι ή χειρότεροι από τους δικούς μας».

Το αν βοηθάει το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες παίζουν στο εξωτερικό: «Σίγουρα βοηθάει την Εθνική το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες παίζουν σε ξένες ομάδες, αφού οι παραστάσεις που έχουν τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό δεν συγκρίνονται. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές που υπάρχουν εκεί, είναι καλύτερες σε σχέση με εκείνες που έχουμε στην Ελλάδα».



Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: Στην «Aleksandar Nikolic Hall» για το «τελικό» οι «πράσινοι»
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: Στην «Aleksandar Nikolic Hall» για το «τελικό» οι «πράσινοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved