«Ο Τζίγγερ την πρώτη ευθύνη»

«Ο Τζίγγερ την πρώτη ευθύνη»

Την απαισιοδοξία του για το μέλλον του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Μίμης Δομάζος με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στο ΔΣ των «πρασίνων».

Ο «στρατηγός» με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 τόνισε πως ευθύνη για το γεγονός ότι έφτασε η κατάσταση σ’ αυτό το σημείο έχουν όλοι οι μέτοχοι, αλλά την πρώτη ευθύνη την έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αφού αυτός διέθετε και το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΠΑΕ.

Αμφισβήτησε μάλιστα το γεγονός ότι «απείχε» στα χρόνια της πολυμετοχικότητας, αφού είπε ότι μπορεί ο ίδιος να ήταν απέξω αλλά είχε μέσα στην ομάδα 14 δικούς του συμβούλους.

Είπε ακόμα πως θεωρεί αδιανόητο να πουληθούν πρωτοκλασάτοι παίκτες της ομάδας γιατί αυτό θα αποτελέσει πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό που δεν είναι δυνατό να πουλήσει τον «κορμό» του και να θέλει στη συνέχεια μία τουλάχιστον πενταετία για να ξαναφτιάξει ομάδα.

Τόνισε πως όσα χρόνια ήταν στον Παναθηναϊκό δεν άκουσε ποτέ την λέξη «πτώχευση» για την ομάδα από κανέναν από τους προέδρους με τους οποίους συνεργάστηκε και γι’ αυτό σοκαρίστηκε όταν την άκουσε στο χθεσινό Δ.Σ.

Είπε επίσης ότι η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκό είναι να πάρει ένας επενδυτής την ομάδα σε ένα λογικό ποσό και να την «τρέξει» μόνος του όπως ακριβώς έγινε με τον Ολυμπιακό που ο Σωκράτης Κόκκαλης μεταβίβασε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναφερόμενος τέλος στον Ανδρέα Βγενόπουλο, είπε ότι έφυγε επειδή αηδίασε και προέβλεψε πως θα βγει σύντομα ο ίδιος να μιλήσει για τους λόγους της αποχώρησής του.

Aναλυτικά ο Μίμης Δομάζος είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό: «Το είδατε κι εσείς, το ακούσατε, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τώρα πώς θα ενεργήσουν οι κύριοι που έχουν τις τύχες της ομάδας, θα το δούμε στην πορεία.  Ναι μεν έγινε αύξηση 15 εκ. ευρώ, αλλά πιστεύω ότι μ’ αυτήν δεν μπορεί να σωθεί o Παναθηναϊκός  γιατί και μ’ αυτήν τα μισά λεφτά θα μαζευτούν και αν θα μαζευτούν, δεν είμαι σίγουρος.  Όταν βγαίνουν και λένε ότι πτωχεύσαμε, αυτή η λέξη δεν μου αρέσει γιατί στα 20 χρόνια που έζησα μέσα τον Παναθηναϊκό και συνεργάστηκα με μεγάλους προέδρους, δεν είχα ακούσει ποτέ αυτή τη λέξη. Την άκουσα χθες. Και οπωσδήποτε σοκαρίστηκα όταν άκουσα ότι ένα μαγαζί όπως ο Παναθηναϊκός, γωνιακό μαγαζί  με πολύ κόσμο πίσω του βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση. Καταλαβαίνετε πώς σκέφτηκα εκείνη την ώρα μέσα μου. Από εκεί και πέρα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ποια θα είναι αυτή, δεν μπορώ να σας πω. Μόνο τη γνώμη μου μπορώ να πω».

Για το ποιοι ευθύνονται που η ομάδα οδηγήθηκε σ’ αυτή την κατάσταση: «Την ευθύνη μπορεί να την έχουν όλοι, αλλά ο πρώτος που την έχει είναι ο μέτοχος. Εκείνος έχει ευθύνη άσχετα αν στην πορεία την είχε δώσει όπως λέει τζάμπα στον κ. Πατέρα να κάνει το κουμάντο. Ολοι διοικούσαν την ομάδα, δεν υπάρχει κάποιος που δεν διοικούσε. Ο ένας τηλεφωνούσε στον άλλο. Δεν μπορεί να είναι μόνο ένας και να κάνει ό,τι θέλει. Και ρωτάω εγώ. Εντάξει, αφού υπήρχε ένας και έκανε ό,τι θέλει αυτός που έχει το μερίδιο το μεγάλο, δεν έπρεπε να δει πώς πάει η επιχείρησή του;  Ο,τι μερίδιο ευθύνης έχουν οι άλλοι έχει και εκείνος.  Όταν έχεις το 55% δεν αφήνεις τον ΠΑΟ και φεύγεις. Αλλωστε, είχες και 14 συμβούλους μέσα, το διαχειριζόσουν και ήξερες τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να λέει ότι είναι απέξω όταν έχει 14 άτομα μέσα στο συμβούλιο».

Για το αν μπορεί να βρεθεί κάποιος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό: «Πώς να βρεθεί κάποιος όταν εκείνος έχει το 30% και κάνει κουμάντο. Πώς θα πάρει ο άλλος το 25%. Συν ότι υπάρχει και το ποσοστό του Ερασιτέχνη. Αρα, για να πάρει κανείς την ομάδα θα πρέπει  να περάσει από την έγκρισή του για μια μεταγραφή, για οτιδήποτε. Κάποιος πρέπει να πάρει τον Παναθηναϊκό. Ποιος θα είναι αυτός, δεν ξέρω. Να βγει κάποιος μπροστά, να βάλει λεφτά και να τον πάρει.  Αυτή είναι η λύση, όπως έγινε με τον Ολυμπιακό.  Εφυγε ο κ. Κόκκαλης, τον πήρε ο κ. Μαρινάκης, έβαλε τα λεφτά, προχωράει μόνος του και είδατε τι καλά πάει ο Ολυμπιακός. Τώρα θα μου πείτε ποιος θα βρεθεί; Αμα όμως φτάσει να πουληθεί η ομάδα με όλο το ποσοστό που υπάρχει, νομίζω υπάρχουν πολλοί Παναθηναϊκοί που θα βρεθούν για να αγοράσουν τον Παναθηναϊκό. Να πουληθεί όμως σωστά όχι με νούμερο που δεν θα μπορεί να αγγίξει κανείς».

Για το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: «Θέλουν να πουλήσουν παίκτες. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Χθες είπα «ναι» στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όχι στην εκποίηση. Πώς θα πουλήσεις τον κορμό σου, πώς θα φτιαχτεί μετά ο Παναθηναϊκός; Θα θέλεις πέντε χρόνια για να ξαναφτιάξεις ομάδα. Πάλι ο κόσμος θα την πληρώσει. Θα τον παρακαλάμε να έρθει πάλι να πάρει διαρκείας. Αν όμως πουλήσεις τα μεγάλα ονόματα πώς θα έχεις διαρκείας; Αλλωστε οι μεγάλες ομάδες φτιάχνονται από τους  μεγάλους παίκτες. Ποιους θα πάρει ο Παναθηναϊκός να διώξει αυτούς; Ποιους θα φέρει; Ποιος θα αναλάβει όλο το φορτίο να διώξει και να πάρει; Όταν ρώτησα τον κ. Γόντικα μου απάντησε ότι δεν έχει βρεθεί ποιος θα το κάνει».

Για τους λόγους που απέχει ο Ανδρέας Βγενόπουλος: «Ο κ.  Βγενόπουλος απέχει γιατί αηδίασε. Όταν έχει βάλει τόσα λεφτά και τον βρίζεις, επόμενο είναι ότι κάποια στιγμή θα αηδιάσει και θα φύγει. Όταν έχει βάλει τόσα λεφτά, κάπου 22 εκ. ευρώ και τον βρίζεις, τι θα κάνει;  Από εκεί και πέρα ρωτήστε και τον ίδιο. Κάποια στιγμή θα βγει και ο ίδιος να μιλήσει και θα πει γιατί έφυγε.

Για το αν αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί λύση: «Δεν αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί άμεσα λύση στον Παναθηναϊκό. Με αυτά που ακούω και βλέπω θα βρεθεί λύση, αλλά το θέμα είναι τι λύση Αμα είναι να λέμε ότι πτωχεύσαμε, αυτή η λύση θα βρεθεί. Θα έρθουμε εκεί που ήμασταν κάποτε. Αυτό είναι το άσχημο. Είναι μια χρονιά που θα είναι άσχημη για τον Παναθηναϊκό και δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Πώς θα έρθουν τα πάνω – κάτω; Δεν πιστεύω ότι θα μπουν τα λεφτά. Από τα 15 εκ. ευρώ αν θα μπουν τα 5 εκ. ευρώ θα είναι καλά. Γιατί έκανε και λογαριασμό ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης για το ποιοι θα βάλουν και ποιοι δεν θα βάλουν. Αν βγουν τα μισά θα είμαστε και ευχαριστημένοι. Δεν μπορεί να διώχνεις τους μεγάλους παίκτες. Ποιους θα διώξεις; Τον Σισέ; Δεν είπαν ονόματα στο ΔΣ αλλά είπαν ότι θα φύγουν 3-4 παίκτες. Ποιοι θα φύγουν; Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη αξία. Ο Τζόρβας, ο Νίνης, ο Λέτο. Αν πουληθούν θα μπορεί να τους αναπληρώσει; Με τι λεφτά; Θα πάμε πίσω πάλι. Μπορεί βέβαια να μην πουληθεί κανείς. Αλλά πού θα οδηγηθούμε τότε; Πώς θα προχωρήσουμε; Αρα, πτώχευση».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχω να δώσω πολλά στη γυναίκα που θα γίνει μητέρα των παιδιών μου»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχω να δώσω πολλά στη γυναίκα που θα γίνει μητέρα των παιδιών μου»
Χουλτ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»
Χουλτ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»
Σινσινάτι Όπεν: Στον τελικό ο Κύργιος
Σινσινάτι Όπεν: Στον τελικό ο Κύργιος
Σοκ! Πέθανε πασίγνωστος κωμικός
Σοκ! Πέθανε πασίγνωστος κωμικός
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες
Κρήτη: Οι πρώτες σκληρές εικόνες από το τροχαίο με το λεωφορείο – Ένας νεκρός - 3 τραυματίες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης