Ανυφαντάκης: «Επιθετικά για την άνοδο η Καβάλα»

Ανυφαντάκης: «Επιθετικά για την άνοδο η Καβάλα»

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Κώστα Ανυφαντάκη στον πάγκο της Καβάλας, καθώς ο ΑΟΚ νίκησε στη Δράμα τη Δόξα.

Ο νέος τεχνικός των Αργοναυτών μίλησε στο Ράδιο Πρωινή 93,7, δίνοντας το στίγμα της Καβάλας στη συνέχεια, όπου θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα παλεύει για τη νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανυφαντάκη:

Ποια ήταν τα συστατικά της νίκης του ΑΟΚ, μέσα στη Δράμα; Χαρακτηρίστηκε από τους πάντες, μια δίκαιη, καθαρή νίκη;

«Πραγματικά ήταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Νομίζω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, σε όλες τις γραμμές μας. Μπορούμε να πούμε ότι η υπεροχή μας, στο χώρο της μεσαίας ζώνης, ήταν καθοριστική. Νομίζω ότι λειτουργήσανε όλα τα παιδιά πολύ καλά σε όλες τις γραμμές και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προηγούμενο προπονητή και στους παίκτες μας. Κάνανε μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Σε ένα παιχνίδι, που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία».

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ήρθατε σε έναν όμιλο, όπου δεν τον γνωρίζετε; Δε γνωρίζεται τις ομάδες;

«Υπήρχε ένας προβληματισμός. Είναι σίγουρα σημαντικό να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες, τις ομάδες ξεχωριστά. Αυτό όμως που το καλύπτει, είναι ότι ήρθα σε μια ομάδα που την πιστεύω πάρα πολύ. Η Καβάλα αν είναι καλά, να έχει αυτό το επιθετικό πνεύμα, να κυριαρχεί, τότε μπορούμε να καλύψουμε το ντεζαβαντάζ με τις άλλες ομάδες».

Τις πρώτες μέρες που είσαστε στην ομάδα, τι προσπαθήσατε να αλλάξατε;

«Εγώ ήρθα σε μια ομάδα που την πιστεύω πολύ. Εχει πολύ υψηλό ταβάνι και ικανότητα. Αυτό που ήθελα να περάσω στα παιδιά, είναι να είμαστε ήρεμοι, να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη κατοχή και να ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι. Σιγά- σιγά να βάλουμε στοιχεία, σε αυτά που ήδη ξέρει αυτή η ομάδα. Να ενδυναμώσουμε αυτό που ξέρει. Να έχουμε πάνω απ’ όλα, υπομονή και καθαρό μυαλό».

Όταν το ματς πήγε γύρω στο 75`-80` και ο ΑΟΚ δεν πετύχαινε γκολ με τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, μήπως φοβηθήκατε ότι θα γίνει η ζημιά, σ` ένα σημείο όπου η Δόξα γέμιζε με ψηλά κορμιά στην περιοχή της ομάδας σας.

«Δεν φοβήθηκα. Θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου εμείς να πετύχουμε, ένα δεύτερο γκολ. Όντως η Δόξα έβαζε πολλούς παίκτες στην περιοχή μας, ψηλά κορμιά, αλλά θεωρώ ότι η άμυνα μας και η λειτουργία μας, ήταν πολύ καλή. Με αυτό το στυλ του παιχνιδιού, μπορεί να φαινόταν άμεση η μετάβαση μέσα στην περιοχή μας, αλλά ήμασταν καλά οργανωμένοι. Περιμέναμε μια καλή στιγμή, μια καθαρή πάσα για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Όχι δε φοβήθηκα».

Σας αρέσει η ομάδα σας, να παίζει επιθετικά; Αυτές ήταν και οι πληροφορίες όπου είχαμε, όταν ανακοινώθηκε, ότι έρχεστε στην Καβάλα.

«Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, να μπορούμε να ελέγχουμε το ρυθμό. Να μην κινδυνεύουμε πίσω και να μπορούμε να δημιουργούμε. Μας αρέσει το επιθετικό πνεύμα, που αρμόζει σ` έναν σύλλογο όπως είναι Καβάλα. Ιδιαίτερα σ` ένα πρωτάθλημα όπως είναι αυτό. Πρέπει να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά είναι στο δικό μου μυαλό αλλά πρέπει να υπάρχει και η ικανότητα των παικτών.

Θεωρώ ότι έχουμε παίκτες με πολλές ικανότητες. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο, που αρέσει στον κόσμο. Πάντα να το συνδυάσουμε με το αποτέλεσμα. Είμαστε κοντά με τους παίκτες. Πιστεύω σε αυτούς και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι είναι άνθρωποι. Δε χρειάζονται να είναι αγχωμένοι, προκειμένου να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο».

Πήρατε και μια πρώτη γεύση από ένα ντέρμπι, στον Ελληνικό Βορρά.

«Ναι βέβαια. Ήταν σπουδαία εμπειρία για μας. Ένα ντέρμπι το οποίο έχει πολύ μεγάλη ιστορία με τεράστιους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο, δώσαμε χαρά στον κόσμο».

Ήρθατε σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει να κερδίζει κάθε Κυριακή. Αυτό σας αγχώνει;

«Το πρέπει στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Πρέπει να παίζω καλά, πρέπει να κερδίζω, όλα αυτό το κομμάτι είναι δύσκολο. Εμάς σύμμαχος μας είναι το αποτελέσματα. Χρειάζονται τα αποτελέσματα, όσο και να δουλεύουμε. Φυσικά πρέπει να έχουμε την ταυτότητα μας. Να ελέγχουμε το παιχνίδι, να ήμαστε ήρεμοι και να μην έχουμε την πίεση μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό. Να είναι ήρεμοι μέσα στο γήπεδο».

Που αφιερώνετε αυτή τη νίκη; Από το 2007 είχε να κερδίσει ο ΑΟΚ στη Δράμα.

«Σε όλο τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που είδα ανθρώπους μετά το τέλος να είναι ευτυχισμένοι. Στα παιδιά που πήραν αυτό που αξίζανε. Εγώ έκανα τα λιγότερα, στο ματς με τη Δόξα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ευτυχισμένοι, όλοι οι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα. Φυσικά και ο κόσμος».

Το μήνυμα σας, στους φιλάθλους του ΑΟΚ;

«Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε με ηρεμία και με σεμνότητα, να τους κάνουμε χαρούμενους. Να πετύχουμε αυτό που θέλουν όλοι. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλουμε να μας στηρίξουνε όπως κάνανε στη Δράμα και τους ευχαριστούμε πολύ. Ηταν πολύ σημαντική η βοήθεια τους. Θέλουμε να βλέπουν το ποδόσφαιρο που θέλουν από την αγαπημένη τους, ομάδα».



Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved