Βιεϊρίνια στο Onsports: «Είμαι καλά στην Βόλφσμπουργκ, όμως σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ» (photos+videos)

Βιεϊρίνια στο Onsports: «Είμαι καλά στην Βόλφσμπουργκ, όμως σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ» (photos+videos)

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην «Τούμπα», ο διακαής πόθος των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», Αντελίνο Βιεϊρίνια, μιλάει στο Onsports για την αγάπη του για τους Θεσσαλονικείς, εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Βόλφσμπουργκ αποτελεί βασικό στέλεχος των «λύκων» από το 2012, μετά την αποχώρησή του από τους «ασπρόμαυρους» και η εξέλιξή του τον έχει «οδηγήσει» και στην εθνική Πορτογαλίας, όμως δεν πιστεύει ότι θα έχει πιο ευνοημένη μεταχείριση από τον άλλοτε προπονητή του στον ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος.

Φέτος, η Βόλφσμπουργκ είναι στη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα και πρόσφατα πήρε μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Μπάγερν Μονάχου, με τον ίδιο να ελπίζει ότι του χρόνου η ομάδα του θα μπορέσει να φτάσει τους Βαυαρούς, κάτι που τη φετινή χρονιά το βλέπει σχετικά απίθανο.

Από τότε που έφυγε από τον ΠΑΟΚ ακούστηκαν πολλά για επιστροφή του στην Ελλάδα και όχι μόνο στον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Βιεϊρίνια να ξεκαθαρίζει ότι υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο.

Η Βόλφσμπουργκ τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος στην Μπουντεσλίγκα, ούσα δεύτερη στη βαθμολογία μετά την Μπάγερν Μονάχου. Είναι πιθανό για εσάς να τους φτάσετε ή θα κρατήσετε τις καλές εμφανίσεις για να το πετύχετε του χρόνου;

«Είδαμε στο πρώτο ματς με την Μπάγερν Μονάχου το νέο έτος, που κερδίσαμε 4-1, ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε, αν όλοι φτάσουμε στα όριά μας. Αλλά ακόμη είμαστε οκτώ πόντους πίσω τους, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να τους πιάσουμε φέτος. Συνεχίζοντας την καλή δουλειά μας, μπορούμε να είμαστε χωρίς αμφιβολία ένας σοβαρός εγχώριος αντίπαλος για την Μπάγερν Μονάχου».

Στο Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζετε μια ομάδα της πατρίδας σου, Πορτογαλίας, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Νιώθεις ότι εσείς και ο Ολυμπιακός είστε ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ φέτος;

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν καλές πιθανότητες να κατακτήσουν το Γιουρόπα Λιγκ. Για παράδειγμα η Γκλάντμπαχ, η Έβερτον, η Σεβίλλη, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και οι ομάδες που έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Φυσικά, θέλουμε να πάμε για τον τίτλο. Έχουμε περάσει τη φάση των ομίλων και τώρα αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να φτάσουμε στον τελικό».

Τα τελευταία χρόνια παίζεις στην Βόλφσμπουργκ μετά τον ΠΑΟΚ. Είσαι ευχαριστημένος εκεί και πώς θα συνέκρινες την εμπειρία σου αυτή με τις άλλες ομάδες, στις οποίες έχεις παίξει;

«Είμαι πολύ χαρούμενος στην Βόλφσμπουργκ. Όταν ήρθα εδώ, τον Ιανουάριο του 2012, ήταν δύσκολο, επειδή η αλλαγή από την Ελλάδα στη Γερμανία δεν ήταν εύκολη. Στο πρώτο μου ματς για την Βόλφσμπουργκ, εναντίον της Κολωνίας, τραυματίστηκα και έπρεπε να είμαι εκτός για περίπου ένα μήνα. Αλλά τώρα όλα είναι καλά. Παίζω σε μια πολύ καλή ομάδα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και παίζουμε καλό ποδόσφαιρο φέρνοντας επιτυχίες. Ωστόσο, είναι δύσκολο να συγκρίνω την Βόλφσμπουργκ με τις προηγούμενες ομάδες μου επειδή το επίπεδο στη Γερμανία είναι υψηλότερο από την Ελλάδα και την Πορτογαλία».

Άφησες τον ΠΑΟΚ πριν από αρκετά χρόνια, όμως το όνομά σου ακούγεται συνεχώς στην Ελλάδα σε μεταγραφικές περιόδους. Έφτασες ποτέ κοντά στην επιστροφή στη χώρα αυτά τα δύο χρόνια;

«Άκουσα τις φήμες, αλλά δεν υπήρχαν συγκεκριμένες προσφορές τα τελευταία τρία χρόνια. Γνωρίζω ότι κάποιοι σύλλογοι, όχι μόνο από την Ελλάδα, έδειξαν ενδιαφέρον στο να με έχουν, αλλά για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι θα μείνω στην Βόλφσμπουργκ γιατί θέλω να κυριαρχήσω στην Μπουντεσλίγκα».

Αν μια μέρα αποφασίσεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα για ποια ομάδα θα το έκανες; Μόνο για τον ΠΑΟΚ ή και για τον Ολυμπιακό, για τον οποίο το όνομά σου έχει ακουστεί επίσης;

«Η περίοδος που ήμουν στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική και μπορώ να φανταστώ ότι μια μέρα θα επιστρέψω. Ωστόσο, αυτή η μέρα δεν είναι τώρα ή το καλοκαίρι. Όμως ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα στο μυαλό μου».

Είσαι στην εθνική Πορτογαλίας, όπου ο πρώην προπονητής σου στον ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, έχει αναλάβει. Νιώθεις πιο άνετα με αυτόν εκεί, ότι ίσως να σου δώσει την ευκαιρία να παίξεις και σε αυτό το επίπεδο;

«Έπαιξα 50 λεπτά στην εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δε θα έλεγα ότι είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα που ξέρω τον Φερνάντο Σάντος για πολύ καιρό (γελάει). Αλλά για να μιλάω σοβαρά: με βοήθησε πολύ όταν ήμασταν στον ΠΑΟΚ. Με πίστεψε και μου έδωσε όλα όσα χρειαζόμουν για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδό μου. Είμαι σίγουρος ότι είναι ο σωστός άνθρωπος σαν πρώτος προπονητής της Πορτογαλίας και ότι όλοι εμείς οι παίκτες θα επωφεληθούμε από τη δουλειά του».

Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή Χρυσή Μπάλα και τα βραβεία της ΦΙΦΑ που ξεχώρισε ένας συμπατριώτης σου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Η Χρυσή Μπάλα, για μένα, ήταν μια δύσκολη επιλογή. Από τη μία, εκτιμώ που ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το τρόπαιο, επειδή έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, σκόραρε πολλά γκολ και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ο Μάνουελ Νόιερ άξιζε το βραβείο επίσης. Είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας και είχε μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γερμανία. Όπως και να έχει, ο Νόιερ θα έπρεπε να είναι δεύτερος επειδή ο Λιονέλ Μέσι δεν έκανε τόσο καλή σεζόν».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Βιεϊρίνια στο Onsports: «Είμαι καλά στην Βόλφσμπουργκ, όμως σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ» (photos+videos)



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: «Συναρπαστική στιγμή ο ημιτελικός», σύμφωνα με τον Έμερι
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: «Συναρπαστική στιγμή ο ημιτελικός», σύμφωνα με τον Έμερι
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: «Πάτησε» Αγγλία η «ερυθρόλευκη» αποστολή
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: «Πάτησε» Αγγλία η «ερυθρόλευκη» αποστολή
Τεντέσκο: «Οριστικά χωρίς Κουρτουά στο Euro 2024»
Τεντέσκο: «Οριστικά χωρίς Κουρτουά στο Euro 2024»
Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα του Final Four
Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα του Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved