Κάιπερ: «Παίζουν αυτοί και όχι εγώ;»

Κάιπερ: «Παίζουν αυτοί και όχι εγώ;»

Σε μια συνέντευξη… ποταμό, ο Νίκι Κάιπερ – άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού – αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στο γεγονός ότι έχει τρία χρόνια να παίξει ποδόσφαιρο…

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο site «tubantia.nl» ο Ολλανδός αριστερός μπακ περιγράφει την τραγική περίοδο της καριέρας του τα τελευταία τρία χρόνια, αποκαλύπτει πως σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα παρότι έμεινε μόλις έξι μήνες στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Εάν πρέπει να σταματήσω, θα το αντέξω. Τώρα. Ουσιαστικά, δεν είμαι ενεργός ποδοσφαιριστής εδώ και τρία χρόνια, ίσως και παραπάνω. Στο 80% αυτού του χρονικού διαστήματος προπονούμαι μόνος μου, δεν είμαι μέλος κανενός γκρουπ και δεν έχω το ρυθμό από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Οπότε, εάν σταματήσω κάτι, δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Ίσως να αρχίσω κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο και να προχωρήσω στη ζωή μου.

Αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν τα παρατάω. Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια να επιστρέψω. Συγκεντρώνομαι 100% στην αποκατάσταση μου. Είμαι 25 ετών, γιατί να μην παίξω μερικά χρόνια ακόμα; Μερικές φορές βλέπω ποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μπάλα και αναρωτιέμαι: παίζουν αυτοί και όχι εγώ;».

Για την Τβέντε: «Ξέρω το συναίσθημα, ξέρω πως είναι να φτάνεις στην κορυφή. Ήμουν μέλος της Τβέντε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα το 2010, ήμουν συμπαίκτης με τους Μπράιν Ρουίζ, Μπλάις Ενκούφο και Κένεθ Πέρες. Ο Στιβ Μακ Λάρεν ήταν ο προπονητής. Τι είχαμε καταφέρει τότε... Ήταν απίστευτο. Όσο σκέφτομαι το παρελθόν, δεν μπορώ να μην μελαγχολώ. Παίξαμε στην Ευρώπη, έκανα συμμετοχές στο Champions League. Αντιμετώπισα την Τότεναμ. Είμαι ευγνώμων, πραγματικά ευγνώμων. Θα ήθελα να μην είχαν τελειώσει εκείνες οι στιγμές. Ήταν μαγικές. Αλλά δεν ξέρεις εάν θα ξαναέρθουν. Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο σε αυτό επίπεδο...».

Για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, παρότι θα ευχόμουν μερικές καταστάσεις να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Τον περασμένο χειμώνα (σ.σ. τον Ιανουάριο του 2013) πήγα στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο. Είχα βρεθεί σε αδιέξοδο στην Τβέντε και αποδέχτηκα την πρόκληση. Είχα παίξει δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στο ένα πήγα καλά και στο άλλο όχι. Ύστερα, όλα τελείωσαν. Άλλαξε ο προπονητής και ανέλαβε ένας άλλος (σ.σ. έφυγε ο Φάμπρι και τον αντικατέστησε ο Βονόρτας), ο οποίος ήθελε να παίζει μόνο με τους Έλληνες. Οπότε, εγώ τελείωσα».

Για την Ελλάδα: «Παρόλα αυτά, εγώ βρήκα υπέροχη την εμπειρία, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, την αίσθηση να παίζω ποδόσφαιρο σε άλλη χώρα. Ήμασταν ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες, πηγαίναμε όλοι μαζί για δείπνο ή καθόμασταν στον πάγκο. Αισθανόμουν ότι έκανα διακοπές ενώ δούλευα. Νομίζω ότι βίωσα μία εμπειρία που δεν την είχαν πολλοί. Στην Ολλανδία το ποδόσφαιρο πάντα έρχεται πρώτο, γιατί όλοι είμαστε στην τσίτα».

Πηγή: Leoforos.gr



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved