Σαρρής: «Έφυγα για να δώσουν τα χρήματα»

Σαρρής: «Έφυγα για να δώσουν τα χρήματα»

Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Ανδριανό εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, λέγοντας πως παραιτήθηκε για να δώσει τα χρήματα στα σωματεία των ΕΠΣ η πολιτεία – «Δεν θα πολιτευτώ», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως μέχρι σήμερα «δεν υπάρχει ποινική δίωξη».

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, στο οποίο υπέβαλλε την παραίτησή του, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» κι αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας επί της ουσίας υποστήριξε πως αποχωρεί λόγω πολιτικών μεθοδεύσεων σε βάρος του, ενώ προκάλεσε την πολιτεία να δώσει τα χρήματα των επιχορηγήσεων σε ΕΠΣ και σωματεία, από τη στιγμή που ο ίδιος αποχώρησε.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη σε βάρος του και επεσήμανε πως ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αφήνοντας σαφείς αιχμές και προς τον Τύπο, λέγοντας πως κάποιοι ασχολούνταν μαζί του και με την ΕΠΟ για το… καλό του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως παρά την παραίτηση από την ΕΠΟ θα παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τέλος, μίλησε και για το θέμα του Κλαούντιο Ρανιέρι, λέγοντας ότι τελείωσε το ζήτημα με τον Ιταλό, ο οποίος θα πάρει αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ, ανά 100.000 ευρώ η δόση, και η αποπληρωμή θα αρχίσει από τον Μάιο.

«Δεν είναι θέμα συμβουλίου, είναι προσωπικό θέμα. Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή μετά την άρση της φορολογικής ενημερότητας της ΕΠΟ από την αρμόδια ΔΟΥ ή το Υπουργείο. Πλέον δεν μπορώ να κυκλοφορώ στην Ελλάδα και να λέει ο Σαρρής και η ΕΠΟ που δεν πήραμε τα ψίχουλα που έταξε ο Υπουργός επειδή έχουν κόντρα. Τώρα που έφυγα εγώ, ας δώσουν τα χρήματα που υποτίθεται ότι έχουν στα ταμεία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Γιώργος Σαρρής για την παραίτηση από την ΕΠΟ.

Για το αν υπήρξε πολιτική μεθόδευση σε βάρος του, ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι πασιφανές και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Τα χαρτιά αυτό μαρτυρούν».

Για το γιατί δεν έδωσε η πολιτεία τα χρήματα, όταν υπήρχε δυνατότητα, απάντησε: «Αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε το Υπουργείο, εγώ δεν μπορώ να σας απαντήσω. Υπάρχει λογική απάντηση σε αυτό; Τώρα, που έφυγα εγώ που ήμουν το πρόβλημα, ως τις 31 του μήνα μπορούν να δώσουν τα χρήματα».

Για πιθανή ποινική δίωξη, σχολίασε: «Ποινική δίωξη για τα στημένα δεν υπάρχει».

Ενώ πρόσθεσε: «Κι εγώ το διαβάζω και το πληροφορούμε από έγκυρους δημοσιογράφους που κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ και που όλο αυτό το διάστημα, 2.5 χρόνια που ήμουν στην ΕΠΟ, ασχολούνταν με εμένα και την ΕΠΟ για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για την αντίδραση του ΔΣ στην παραίτηση, είπε: «Το ΔΣ διαφώνησε, η πλειοψηφία του, αλλά έχει να κάνει προσωπικά με εμένα και τίποτα άλλο. Όπως ξέρετε δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας, εργάζομαι έχω οικογένεια και παιδιά και πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο καθένας θα πει ότι θέλει. Εγώ σας λέω ότι εσείς αν είσαστε στη θέση μου πως υπαιτιότητα της ΕΠΟ και του κ. Σαρρή χάθηκαν 2 εκατ. ευρώ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τι θα κάνατε;».

Για την απόφαση της ΓΓΑ να δώσει τα χρήματα απευθείας σε ομάδες και ΕΠΣ, είπε: «Γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό, που εμείς κινηθήκαμε. Το πρώτο χαρτί που μας έστειλαν γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα, η απάντηση έλεγε πως «χάθηκαν» τα χρήματα εξαιτίας της ΕΠΟ. Αν δεν χάθηκαν λοιπόν, ας τα δώσουν ως το τέλος του χρόνου. Αν περάσει ο χρόνος, δεν θα μπορούν να δοθούν. Υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία στη ΓΓΑ να δώσει τα χρήματα ως τις 31 του μήνα στα σωματεία και τις Ενώσεις, τώρα που δεν υπάρχω εγώ».

Για την αποζημίωση του Ρανιέρι, απάντησε: «Ενας λόγος που έκανα συμβούλιο, ήταν πως η τελική συμφωνία με τον κ. Ρανιέρι ήρθε την Παρασκευή. Το θέμα αυτό έχει λήξει και η αποζημίωσή του είναι 500.000 ευρώ, θα αρχίσει να την πληρώνεται κατά 100.000 ευρώ το μήνα από τον Μάιο».

Για την εμπλοκή του με την πολιτική, είπε: «Σας διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται να εμπλακώ ενεργά με την πολιτική. Θέλω να ηρεμήσω. Στο ποδόσφαιρο θα παραμείνω για πάντα, ειμαι από μικρό παιδί στο ποδόσφαιρο και θα μείνω για πάντα».

Τέλος, για το πότε θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος, απάντησε: «Είναι θέμα του αναπληρωτή, του κ. Βούρβαχη. Θα πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο και να αποφασίσει πότε θα κάνει εκλογές στην ΕΠΟ».



Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved