«Όλοι μαζί, μπορούμε...»

«Όλοι μαζί, μπορούμε...»

Στην Καρδίτσα βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, προσκεκλημένος της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Καρδίτσας, συζητώντας για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τα προβλήματά του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την τοπική Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την μια από τις πιο νοικοκυρεμένες της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αν και δικηγόρος, με είχατε μπερδέψει τα δύο τελευταία χρόνια με τις δικαστικές σας μάχες. Πλέον και μετά τις πρόσφατες εκλογές θα έχω μια αιρετή διοίκηση να συνεργάζομαι», ενώ ο νέος πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Μανώλης Παλάσκας ευχαρίστησε τον κ. Πιλάβιο για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας πως η Ενωση της Καρδίτσας αλλάζει σελίδα και ότι θα προσπαθήσει να προοδεύσει το τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε και συνέντευξη Τύπου στο Παυσίλυπο, υποστηρίζοντας ότι για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται η συνεργασία όλων. Αρχικά, μιλώντας για τη διαιτησία και τη σκανδαλολογία που έχει ξεσπάσει, είπε: «Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το να σκεφτόμαστε και να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Η Ομοσπονδία αυτό που είναι να κάνει με το θέμα της διαιτησίας το κάνει.

Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να υπογράψουμε τη συνθήκη της UEFA, η οποία προβλέπει πως λειτουργεί η διαιτησία και τι χρειάζεται για να γίνεται η διαιτησία καλύτερη. Θα πρέπει να κοιτάξουν οι παράγοντες το πώς θέλουν τη διαιτησία. Αν ρωτήσετε έναν παράγοντα πως θέλει τη διαιτησία, θα σας πει πως τη θέλει 50-50. Αυτό θα σας πει, αλλά δεν νομίζω πως το πιστεύει και πως το θέλει.

Η Ομοσπονδία και η Πολιτεία ακολουθούν κάποιους κανόνες που έρχονται από το εξωτερικό. Δεν μιλάω για την Τρόικα, αλλά για την Ευρωπαϊκή κοινότητα. Η ΕΠΟ ανήκει στην UEFA, ανήκει στη FIFA. Υπήρξε ένας νέος κανονισμός από την UEFA και αυτό ακολουθήθηκε και πλέον υπάρχει ένας νέος κανονισμός από τη FIFA που λέει πως πρέπει να αλλάξει η δομή της ΚΕΔ.

Και αφού αυτό επιβάλλει η FIFA, αυτό θα γίνει. Πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και επίσης θα συμμετέχει και ένα μέλος του ΔΣ. Αυτό είναι μια καινοτομία που θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά και οι αλλαγές θα γίνουν το καλοκαίρι μέσα από την Γενική Συνέλευση».

Σχετικά με το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τη βία, τόνισε: «Και τα δύο θέματα χρειάζονται συνέργειες, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μόνο από την Ομοσπονδία. Για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η ΕΠΟ δεν έχει τους οικονομικούς πόρους για να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει μέχρι τώρα.

Και στο θέμα της βίας χρειάζεται η συνέργεια της Πολιτείας, που πρέπει  να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ομοσπονδία προσπαθεί να τα βρει με την Πολιτεία για να επιχορηγούνται οι Ενώσεις και στο θέμα της βίας προσπαθεί να βλέπει τι γίνεται στα γήπεδα και να αυστηροποιεί τους κανόνες με τους οποίους διεξάγονται οι αγώνες».

Αναφερόμενος στις ελληνοποιήσεις, είπε: «Η Ομοσπονδία έχει θέσει κάποιους κανόνες για τους παίκτες που θα αγωνίζονται στις ομάδες. Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες που έχει αντισταθεί στο θέμα των ελληνοποιήσεων. Αν δείτε τι γίνεται στις χώρες της Ευρώπης θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν είναι θέμα ηλικίας των ποδοσφαιριστών. Ολοι πρέπει να σκύψουμε στο θέμα και να δούμε πως μπορούν τα ελληνόπουλα να παίζουν περισσότερο στις ομάδες τους».

Για το μείζον θέμα που έχει να κάνει με τα προβλήματα στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ο κ. Πιλάβιος παραδέχθηκε: «Συμμερίζομαι  τα προβλήματα αυτής της κατηγορίας  και με τις συναντήσεις που κάνουμε με τους εκπροσώπους προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Θεωρώ πως όμως το πρόβλημα των επιχορηγήσεων δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, η οποία μπορεί να μην είναι οι τελικές, αλλά θα διαμορφωθούν μέσα από το διάλογο. Είναι μια μοντέρνα πρόταση για διαβούλευση με κάθε ενδιαφερόμενο, και όταν θα τοποθετηθούν όλοι πάνω σε αυτή την πρόταση θα έχουμε να πούμε περισσότερα.

Έτσι όπως λειτουργεί η Δ' Εθνική ίσως και να είναι η μεγαλύτερη κατηγορία στον κόσμο. Έχουμε ξεκινήσει τον διάλογο και σύντομα θα δούμε τι θα γίνει με αυτή την κατηγορία».

Όσον αφορά στις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία, τόνισε: «Οι επιχορηγήσεις δεν δίνονται από την ΕΠΟ, αλλά από την Πολιτεία. Είμαι πεπεισμένος από τις επαφές που έχω πως τουλάχιστον οι ομάδες της Β' και Γ' κατηγορίας θα επιχορηγηθούν πολύ σύντομα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά είναι δικαίωμα των σωματείων να επιχορηγούνται».

Τέλος, για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε: «Στην Ελλάδα το κουτσομπολιό είναι εθνικό σπορ και δεν θα συμφωνήσω με όλους όσοι μηδενίζουν τα πάντα. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα και καλούνται αυτά τα προβλήματα να τα αντιμετωπίσουν τα αρμόδια όργανα.

Όποιος έχει κάνει κάτι παράνομο θα τιμωρηθεί. Θεωρώ άδικο να μηδενίζονται τα πάντα από κάποιους. Υπάρχουν σωστά, υπάρχουν και λάθη. Υπάρχουν κανόνες όμως που εφαρμόζονται. Αυτό θα γίνει και στην περίπτωση της Football League και στην περίπτωση που αφορά την ομάδα της Καρδίτσας την Αναγέννηση.

Αν αποδειχθούν πως έγιναν παράνομα οι μεταγραφές υπάρχουν κανονισμοί που θα εφαρμοστούν. Και αυτό θα γίνει άμεσα, από όσο γνωρίζω».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε και στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΚ, που βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, ενώ αργότερα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, Κώστα Παπαλό, στο Δημαρχιακό μέγαρο.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης