Γκρμπιτς στο Onsports: «Ευτυχώς που έφυγα από τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Γκρμπιτς στο Onsports: «Ευτυχώς που έφυγα από τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο άσος της Παρτιζάν, Πέταρ Γκρμπιτς, μιλάει στο Onsports για τη χαρά του που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και τη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα παράπονά του από τους «ερυθρόλευκους» και τους Μίτσελ και Ερνέστο Βαλβέρδε και τις εμπειρίες του από την Ελλάδα.

Ο 26χρονος Μαυροβούνιος αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες το 2011 από το σύλλογο της πατρίδας του, Μόγκρεν Μπούντβα. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να παίξει στο λιμάνι, αφού μέχρι το 2014 δινόταν συνεχώς δανεικός.

Αρχικά στο Λεβαδειακό (2011), μετά στη Χάποελ Μπέερ Σέβα από το Ισραήλ (2012), έπειτα στην ΟΦΚ Βελιγραδίου της Σερβίας (2012-2013) και στη συνέχεια στην Παρτιζάν (2013), στην οποία αγωνίζεται από το 2014 με μόνιμη μεταγραφή.

Ο ύψους 1.90 μεσοεπιθετικός είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και δε διστάζει να τονίσει στο Onsports ότι δεν τον νοιάζει που έφυγε από τον Ολυμπιακό, καθώς οι στόχοι του είναι μεγαλύτεροι, όπως λέει, από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πώς ήταν η παρουσία σου στην Ελλάδα με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό;

«Ο Ολυμπιακός για εμένα ήταν ένα μεγάλο βήμα όταν ήρθα από το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο. Τα μόνα δύο πράγματα που έχω σαν καλή ανάμνηση από τον Ολυμπιακό είναι οι γνωριμίες και οι φιλίες με τον Λιούμπομιρ Φέισα και τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Λεβαδειακός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει. Δέχθηκα την πίεση από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πάω εκεί, δεν ήταν η θέλησή μου. Μία από τις χειρότερες μετακινήσεις της καριέρας μου».

Παρακολουθείς τις προηγούμενες ομάδες σου από όταν έφυγες;

«Όταν αποχώρησα από το σύλλογο παρακολουθούσα πιο πολύ από ό, τι τώρα, πιο πολύ για τον Λιούμπομιρ Φέισα, τον καλό μου φίλο. Νομίζω ότι είναι μια σοβαρή ομάδα που το αποδεικνύει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και τους εύχομαι την καλύτερη τύχη».

Γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό; Ήταν δική σου απόφαση; Θα ήθελες να είχες μείνει εκεί;

«Έφυγα από τον Ολυμπιακό επειδή είδα ότι δεν υπήρχε χώρος για εμένα εκεί. Δεν ήταν η επιθυμία μου να αποχωρήσω. Αλλά μετά τον πρώτο δανεισμό, ο Ολυμπιακός δε με ήθελε άλλο μετά την προετοιμασία. Τώρα που βλέπω πώς πηγαίνω στην Παρτιζάν, μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που κατέληξε έτσι, επειδή τώρα έχω άλλους στόχους που ίσως είναι σπουδαιότεροι από αυτούς του Ολυμπιακού».

Έχεις παράπονα από τους προπονητές που είχες στον Ολυμπιακό, ίσως ότι σε δάνειζαν τόσες πολλές φορές και δεν πήρες τις ευκαιρίες για να μείνεις;

«Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, δεν ήταν ο Μίτσελ. Ήταν ο Βαλβέρδε. Είμαι στενοχωρημένος που δεν πήρα την ευκαιρία, επειδή όταν ήμουν στην προετοιμασία ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτής. Μετά, στα μέσα του πρωταθλήματος δέχθηκα πιέσεις να πάω στο Λεβαδειακό και κάπως έτσι τελείωσε η ιστορία μου με τον Ολυμπιακό. Αργότερα, ήρθε ο Μίτσελ, για τον οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα και είχε τα καλύτερα αποτελέσματα από τους τεχνικούς του Ολυμπιακού. Ο Λιούμπομιρ Φέισα μού έχει πει καλά λόγια επίσης. Δεν μπορώ να είμαι εκνευρισμένος για αυτόν, ή να έχω κακές αναμνήσεις από το σύλλογο και τον κόουτς Βαλβέρδε. Ήταν η επιθυμία τους και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».

Είναι γνωστή η αντιπαλότητα ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα. Εδώ στην Ελλάδα είστε αδέρφια με τον ΠΑΟΚ και εκείνοι με τον Ολυμπιακό. Εσύ πώς το καταλαβαίνεις αυτό;

«Νομίζω ότι πολύ μεγαλύτερο ντέρμπι είναι αυτό της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα, το οποίο είναι σαν το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Είναι μια σπουδαία αντιπαλότητα. Είμαι χαρούμενος που η Παρτιζάν πήρε το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό το ντέρμπι είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στη Σερβία. Στο δικό σας δεν είχα συμμετάσχει και δεν μπορώ να το σχολιάσω».

Καταφέρατε να νικήσετε τον Ερυθρό Αστέρα φέτος και ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Φυσικά, οι φίλοι της Παρτιζάν χάρηκαν για αυτό λόγω της αδελφοποίησης, αλλά εσύ πώς ένιωσες για αυτό το αποτέλεσμα, έχοντας υπάρξει παίκτης του Ολυμπιακού;

«Είμαι χαρούμενος που η Παρτιζάν κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα, όπως και το ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό».

Η Παρτιζάν δεν τα κατάφερε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στη Σερβία βρίσκεται πάνω από τον Ερυθρό Αστέρα στη βαθμολογία. Θα μπορέσετε να κρατήσετε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος;

«Έτσι πιστεύω. Έχουμε μια νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και έχουμε δείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Δεν τα καταφέραμε στο Γιουρόπα Λιγκ επειδή ήμασταν σε ένα δυνατό γκρουπ, αλλά έχουμε δείξει σε αυτά τα ματς, εναντίον της Τότεναμ και της Μπεσίκτας ότι δε βρεθήκαμε εδώ κατά τύχη. Παίξαμε σε πολλές διοργανώσεις, τις εγχώριες και το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν πήγαμε καλύτερα. Θέλαμε να κάνουμε κάτι στην Ευρώπη, αλλά έχουμε το πρωτάθλημά μας και το Κύπελλο, τα οποία είναι και οι βασικοί μας στόχοι».

Πώς θα περιέγραφες αυτό που έγινε στο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ με την πρόκριση των Τότεναμ και Μπεσίκτας;

«Δείξαμε καλά στοιχεία μέχρι το τέταρτο παιχνίδι, εκτός από την εντός έδρας ήττα μας με 4-0 από την Μπεσίκτας, δείξαμε σε όλους ότι έχουμε τα φόντα. Κάναμε καλές εμφανίσεις, αλλά δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Με με την Μπεσίκτας είχαμε μια ευκαιρία, αφού παίξαμε εξαιρετικά. Αυτή είναι η ανταμοιβή για όλους εμάς σαν παίκτες, μια σπουδαία εμπειρία και ελπίζω ότι θα παίζουμε και τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Γκρμπιτς στο Onsports: «Ευτυχώς που έφυγα από τον Ολυμπιακό» (photos+videos)



Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved