Οι καλλονές της Ατλέτικο στο Onsports: «Ισπανικό… γονίδιο ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Οι καλλονές της Ατλέτικο στο Onsports: «Ισπανικό… γονίδιο ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Οι τρεις αρχηγίνες της Ατλέτικο Μαδρίτης και εθνικής Ισπανίας, Ντολόρες «Λόλα», Αμάντα και Σίλβια, μιλούν στο Onsports για το μεγάλο παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος» με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και δίνουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στους «ερυθρόλευκους».

Η Ντολόρες «Λόλα» Γκαγιάρδο είναι 21 ετών με ύψος 1.72 μέτρα, τερματοφύλακας, που έχει περάσει από Σεβίλλη και Ουέλβα, ενώ είναι και διεθνής. Το 2010 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-17 αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17 βγήκε κορυφαία γκολκίπερ. Έχει συμμετάσχει και στην πρώτη ομάδα των «φούριας ρόχας».

Η Σίλβια Μεσεγέρ είναι 25χρονη μέσος με ύψος 1.68 μέτρα που πριν από την Ατλέτικο έπαιζε σε Σαραγόσα (2005-2008) και Εσπανιόλ (2008-2013). Από το 2008 είναι μέλος της εθνικής Ισπανίας, με την οποία έχει συμμετάσχει στο Γιούρο 2013 της Σουηδίας.

Η Αμάντα Σαμπέδρο είναι 21χρονη μεσοεπιθετικός, ενώ παίζει και ως δεύτερη επιθετικός. Έχει ύψος 1.71 μέτρα και δεν έχει παίξει σε άλλη ομάδα από την Ατλέτικο, στην οποία εντάχθηκε το 2007, έχοντας περάσει από τις υποδομές της. Κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010 με τις «φούριας ρόχας» και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17 το ίδιο έτος. Έχει κληθεί και στην πρώτη ομάδα. Έχει σπουδάσει και αθλητική δημοσιογράφος.

Είστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μπορείτε να κερδίσετε τον τίτλο από Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Αθλέτικ Κλουμπ που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από εσάς στη βαθμολογία;

Ντολόρες Γκαγιάρδο: «Φέτος γίνεται μία από τις πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις στην ιστορία. Υπάρχουν δυνατές ομάδες και αυτό είναι καλό γιατί δίνει στην ισπανική λίγκα μια αίσθηση που δε συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Είμαστε στο Νοέμβριο και δεν μπορούμε καν να σκεφτόμαστε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η φιλοσοφία της επιτυχίας πρέπει να υπάρχει σε κάθε ματς ξεχωριστά για να καθιερωθεί η ομάδα. Απλά σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που θα έρθει για να το εφαρμόσουμε».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Ο στόχος μας για φέτος είναι να βελτιώσουμε το ρεκόρ που πετύχαμε πέρσι. Σταδιακά, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μικρύνει την ψαλίδα με τις άλλες ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει πόλεμος μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Μετά από τον περσινό τίτλο, η ανδρική ομάδα της Ατλέτικο έχει κάποια προβλήματα φέτος συγκριτικά με την περασμένη περίοδο. Μπορεί να έχει και φέτος την επιτυχία που είχε πέρσι;

Ντολόρες Γκαγιάρδο: «Δε βλέπω ότι η ανδρική ομάδα της Ατλέτικο έχει προβλήματα. Είναι στην τρίτη θέση στη Λα Λίγκα και κοντά στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, Θέλω και ελπίζω να μας δώσουν ακόμη μία χαρά όπως πέρσι. Θα ήταν ωραίο να επαναληφθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και να έρθει ο τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε μία από τις καλύτερές της σεζόν πέρσι. Θα είναι δύσκολο να την επαναλάβει επειδή οι ομάδες ήδη ξέρουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά είμαι σίγουρος ότι με τις νέες προσθήκες και τον Σιμεόνε στον πάγκο, θα ονειρευτούμε ξανά με ακόμη ένα τρόπαιο».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Φυσικά και μπορεί να το επαναλάβει, αλλά δε θα είναι εύκολο. Φέτος, υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο τεχνικό τιμ, όμως αυτοί που ήρθαν, γνωρίζουν ότι είναι σε ένα σύλλογο, όπου η δουλειά είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Τώρα η Ατλέτικο παίζει με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε 1-0 στο πρώτο ματς στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το παιχνίδι και αυτό που έρχεται στη Μαδρίτη;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Θεωρώ ότι θα είναι πολύ κλειστός αγώνας, ευχάριστος για το θεατή και ελπίζω ότι η Ατλέτικο θα εξασφαλίσει τη θέση της στον επόμενο γύρο».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Οι ελληνικές ομάδες στην έδρα τους είναι δύσκολο να της κερδίσει κανείς. Στο πρώτο ματς, παρά την ήττα, είδαμε μια μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, με φιλοδοξία, που πάλεψε μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Αν εκείνοι είναι δυνατοί στο σπίτι τους, τότε είναι και η Ατλέτικο. Οι οπαδοί της Ατλέτικο φωνάζουν μέχρι το τέλος για να γυρίζει η μπάλα».

Γνωρίζεις κάτι για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του Ισπανού προπονητή και θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίτσελ, στο λιμάνι;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα για την ιστορία του και το αποδεικνύει αυτό κάθε χρόνο στο πρωτάθλημά του και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Το ισπανικό γονίδιο περνάει τα σύνορα και πολλοί Ισπανοί παίκτες και προπονητές δουλεύουν στο εξωτερικό. Τους εύχομαι τα καλύτερα για αυτό το παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θέλω καθαρά να νικήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλές χρονιές και είναι φανερό ότι ο Μίτσελ με το μυαλό του έχει βάλει το χεράκι του σε αυτό».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από την Ατλέτικο και γιατί;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Σαν τερματοφύλακας, ταυτίζομαι με τον Μίχελ Άνχελ Μόγια, έναν πολύ καλό γκολκίπερ με ικανότητα στα πόδια και πολλές περισσότερες ικανότητες. Αυτό δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα στην εστία».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Αναμφίβολα ο Αρντά Τουράν, αλλά μου αρέσουν επίσης οι Γκριζμάν και Κόκε. Είναι παίκτες – κλειδιά σε αυτή την ομάδα».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Μου αρέσουν ο Γκάμπι και ο Κόκε. Είναι παίκτες που ξέρουν καλά την Ατλέτικο Μαδρίτης από πέρσι και φτιάχνουν μια σπουδαία ομάδα».

Πώς είναι το επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου συγκρινόμενο με τα άλλα;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Η ισπανική λίγκα μεγαλώνει αργά. Δεν είμαστε στο επίπεδο της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά αργά και με συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα δείχνουμε το ταλέντο που έχουν οι Ισπανίδες παίκτριες».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Η πρόκριση στο Παγκόσμιο του Καναδά το 2015 είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα μας, τη λίγκα μας και τις ποδοσφαιρίστριές τους. Πολλοί έχουν να φροντίσουν για τους συλλόγους τους εκτός Ισπανίας, αλλά σταδιακά, το ισπανικό γυναικείο ποδόσφαιρο μεγαλώνει».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Το ισπανικό, γυναικείο ποδόσφαιρο αναπτύσσεται χάρη στη δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται σήμερα. Το γεγονός ότι η Βέρο Μποκέτ είναι ανάμεσα στις 10 υποψηφιότητες για τη Χρυσή Μπάλα, ενώ η Ισπανία έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, όλα αυτά είναι βήματα προόδου».

Έχεις κάποια σχέση με την Ελλάδα; Ίσως με το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν είναι σε πολύ καλό επίπεδο;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Αυτές είναι χώρες στην Ευρώπη που το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ανεπτυγμένο. Ίσως στην Ελλάδα βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν η Ισπανία 15 χρόνια πριν. Πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες να μπουν στα σπορ».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Για να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είναι απαραίτητο τα θεσμικά όργανα, οι σύλλογοι και η κοινωνία να υποστηρίξει το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Είναι κρίμα το ανδρικό ποδόσφαιρο να είναι ζωντανό στην Ελλάδα και οι γυναίκες να μη λένε πολλά. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε παιχνίδι με αυτό το χαρακτηριστικό περιβάλλον που δημιουργούν οι Έλληνες στα γήπεδα. Η υποστήριξη των θεσμικών οργάνων είναι κάτι κομβικό».

Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου για να σε γνωρίσουν οι Έλληνες οπαδοί;

Λόλα Γκαγιάρδο: «Είμαι θυρωρός που αγωνίζομαι καθημερινά για να είμαι από τις καλύτερες τερματοφύλακες στην Ισπανία, αλλά πάντα θυμάμαι από πού προέρχομαι και κρατάω τα πόδια μου στο πάτωμα».

Αμάντα Σαμπέδρο: «Δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά θα έλεγα ότι είμαι μια παίκτρια που μπορεί να παίξει στη μεσαία γραμμή ή επιθετικός. Προτιμώ το τελευταίο, να μου πασάρουν και να σκοράρω γκολ. Και είμαι ποδοσφαιρίστρια της Ατλέτικο Μαδρίτης εδώ και 10 χρόνια και νιώθω αυτά τα χρώματα από πολύ μικρή».

Σίλβια Μεσεγέρ: «Είμαι μία από τις αρχηγούς της εθνικής Ισπανίας και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η βάση της επιτυχίας είναι η δουλειά και η θυσία. Αυτές οι αξίες είναι παρούσες».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τα τρία κορίτσια της Ατλέτικο:

Οι καλλονές της Ατλέτικο στο Onsports: «Ισπανικό… γονίδιο ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved