«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Ο Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και κατά την έξοδό του υποστήριξε ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δύο άνθρωποι που υποκίνησαν το θέμα, οι κ.κ. Πατέρας και Κούγιας, θα βρεθούν αυτοί κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπάρχει διαχωρισμός για την υπόθεση που αφορά το παιχνίδι Μακάμπι - Ολυμπιακός.

Κατά την έξοδό του, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα, μετά την κατάθεσή μου. Καλώ τον κ. Μπιτσαξή να σταματήσει να εκθέτει την κυβέρνηση και να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

Οσον αφορά στον κ. Κούγια, να του πω ότι δεν είναι ο αρμόδιος να υποδείξει ποιους θα καλέσει ο εισαγγελέας και ποιους όχι. Η διαδικασία βρωμάει από την αρχή. Το σκοπό το γνωρίζει ο κ. Πατέρας και υπάρχει από τον Κούγια για να ανέβει η Παναχαϊκή. Διατηρείται παράνομα το θέμα. Στηριζόμαστε σε υποκλοπές, συρραφή συνδιαλέξεων και χρεώνουμε έναν ανθρωπο από μονταρισμένες κασέτες. Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Ας φέρουν τις γνήσιες κασέτες, να δουν ποιοι είναι οι συνομιλητές. Ετοιμάζω και εγώ κάτι κασέτες με τον Μπιτσαξή και τον Κούγια.

Είναι ντροπή. Κατηγορούμενοι θα κάτσουν άλλοι. Δεν είχα κανένα συμφέρον. Δεν λειτούργησα για κανέναν. Δεν με αγγίζουν τα μυθεύματα που δημιούργησαν. Δεν υπάρχει καμία υπόθεση. Από πού προκύπτει; Από τι καταγγελίες; Μιλάνε για κασέτες από λαϊκή με περιεχόμενο την Τζούλια και τον Μίκι Μάους. Αυτές τις κασέτες θα τις δει μόνο ο Φάκος με συνομιλητή τον Κούγια.

Ούτε άκουσα, ούτε πρόκειται να ακούσω καμία κασέτα. Θα ήταν ανόητο και όχι έντιμο να μην παραδεχθώ ότι δεν έιναι η φωνή μου, αλλά πως μιλάω και με ποιον; Δεν υπάρχει θέμα. Είναι προϊόν υποκλοπής. Δεν είναι γνήσιο, είναι ψεύτικο και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Ποιος σοβαρός και υπεύθυνος θα λάβει υπόψη του όλα αυτά; Ο Βοριάς μιλάει για ένα θέμα που τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και ο Θωμαϊδης για κάτι χωράφια.

Όφειλα να έρθω μετά την κλήση μου. Αν υπάρχει θέμα, θα το κρίνουν οι εισαγγελείς και όχι ο Κούγιας ή ο Θωμαϊδης ή ο κάθε περαστικός. Θα αποδειχθεί στην πορεία ότι δεν υπάρχει κάτι. Δημιουργήθηκε για άλλους λόγους. Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Ο Κούγιας δημοσιοποίησε ένα υλικό που είναι κακουργηματική ενέργεια και πράξη. Θα εφαρμοστούν οι νόμοι και θα εφαρμοστούν στον κ. Κούγια.

Κάτι συμβαίνει και δεν είμαι αυτός. Ζήτησα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Μιλούσα με τον κ. Δαλούκα. Κακό είναι;Eχω δικαίωμα να μιλήσω με τον Δαλούκα γιατί είμαι από το Βόλο, ο κ. Δαλούκας δεν μπορούσε να διαιτητεύσει λόγω εντοπιότητας αγώνα της ομάδας μου, άρα μπορούσα να του μιλήσω, ενώ ο κ. Πατέρας δεν μπορούσε. Πού ξέρετε τι του είπα; Γνωρίζετε τι του είπα; Θα κρίνει ο εισαγγελέας αν υπήρχε δόλος.

Θα κρίνει σύμφωνα με τις καταθέσεις ο εισαγγελέας ποιος είχε έννομο συμφέρον και ποιος είχε δόλο. Ο Μπέος δεν έχει. Ο εισαγγελέας αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα. Θα κρίνει ο ίδιος και οι προϊστάμενοί του. Δεν θα κρίνει ο Κούγιας και ο κάθε Κούγιας».

 

Εξάλλου, ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου κ. Κακαβάς, τόνισε πως ο εισαγγελέας τον διαβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν νομικά τα στοιχεία που του προσκόμισε ο κ. Κούγιας.

Αναλυτικά ο κ. Κακαβάς είπε τα ακόλουθα:

«Από τον ενεργούντα την προκαταρκτική έρευνα κ. Σιμιτζόγλου, κατετέθη ένα υπόμνημα στο οποίο υπάρχει πλήρης αντίκρουση των όσων αναφέρονται σε συγκεκριμένες καταθέσεις και κατέστησαν ύποπτο τον κ. Μπέο για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης που δεν έχει εξειδικευτεί ακόμα. Ο κ. Μπέος απάντησε με σαφήνεια στα όσα φέρεται να τον κατηγορεί ο κ. Δαλούκας. Πιστεύουμε ότι δόθηκαν όλες οι απαντήσεις σήμερα, ώστε ο εισαγγελέας να καταλήξει  με ασφάλεια αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Μπέου ή να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Η δική μας πεποίθηση είναι πως δεν υπάρχει καμία υπόθεση για στημένα παιχνίδια και προσπάθειες επηρεασμού διαιτητών. Η μόνη υπόθεση για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι δράστες είναι η υπόθεση της υποκλοπής, της χρήσης και της πλαστογραφίας συγκεκριμένων προϊόντων της από τους κ. Πατέρα και Κούγια. Όλα τα άλλα βασίζονται σ’ αυτό το παράνομο και απαγορευμένο αποδεικτικό υλικό το οποίο κανείς δεν μπορεί να λάβει υπόψιν του και ο κ. Σιμιτζόγλου μας το διευκρίνισε αυτό.

Οσον αφορά την κατάθεση του κ. Δαλούκα, η θέση μας είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται απόπειρα εκβιασμού. Και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, γνωρίζει πως προϋπόθεση για την τέλεση εκβίασης είναι να υπάρχει εξαναγκασμός. Πώς θα το θεωρήσουμε αυτό όταν κατά τα λεγόμενα του κ. Κούγια ο κ. Μπέος πιέζει τον διαιτητή να παίξει υπέρ του Αρη και αυτός παίζει υπέρ του Παναθηναϊκού; Είναι αστεία πράγματα αυτά να υποστηρίζονται και μάλιστα από ποινικολόγους που έχουν μια διαδρομή στο χώρο της δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει περίπτωση εκβίασης και σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Δαλούκα δεν υπάρχουν στοιχεία. Ο κ. Δαλούκας δεν ανέφερε πουθενά ότι εκβιάστηκε. Είπε μόνο ότι του τηλεφώνησε ο κ. Μπέος.

Εμείς ζητήσαμε να επισπευθεί η υπόθεση και το ζήτησα προσωπικά τόσο από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών όσο και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δύο άλλα πρόσωπα πρέπει να λογοδοτήσουν  για το συγκεκριμένο θέμα κι αυτά είναι ο κ. Πατέρας και ο κ. Κούγιας. Η συγκεκριμένη διένεξη έχει να κάνει και με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό Βόλου που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του κ. Πατέρα και αυτό τον οδήγησε σ’ αυτή την πράξη. Οσο για τον κ. Κούγια θα πω τον εξής. Ο ίδιος γνωρίζει άριστα ότι αυτό που έπραξε είναι κακουργηματική πράξη και παρόλα αυτά την έπραξε. Στην μισή του συνέντευξη ασχολήθηκε με τα φερόμενα στημένα παιχνίδια και άλλες αθέμιτες ενέργειες του κυκλώματος και τον υπόλοιπο με την Παναχαϊκή. Το αποτέλεσμα είναι η Παναχαϊκή από τότε που έδωσε την συνέντευξη να έχει ανεβεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Θέλω να πω ότι όλο αυτό το γεγονός ασφαλώς και του έδωσε την δυνατότητα να εμφανίζεται ως δήθεν εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου και να επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις και όλα αυτά να λειτουργούν προς όφελος της ομάδας του».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
630 άλογα κρυμμένα στην εξωπραγματική Mercedes CLK GTR
630 άλογα κρυμμένα στην εξωπραγματική Mercedes CLK GTR
Σανμαρτεάν: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο! (vids)
Σανμαρτεάν: Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο! (vids)
Γεμάτο… απουσιολόγιο στον Παναθηναϊκό
Γεμάτο… απουσιολόγιο στον Παναθηναϊκό
Ολυμπιακός: Χωρίς Σπανούλη στην Τουρκία
Ολυμπιακός: Χωρίς Σπανούλη στην Τουρκία
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης