Λουτσιάνο στο Onsports: «Ο Μίτσελ έχει αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Λουτσιάνο στο Onsports: «Ο Μίτσελ έχει αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός αποτελεί το φαβορί για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να δείξει μεγάλο πάθος στον αγωνιστικό χώρο, όπως τόνισε ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα σε συνέντευξή του στο Onsports.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής, αγωνίστηκε για μία τριετία στους Πειραιώτες, από το 1998 μέχρι το 2001 και γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία που υπάρχουν στα αιώνια «ντέρμπι». Μάλιστα, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη 4-1 του Ολυμπιακού επί των «πράσινων» στο Κύπελλο Ελλάδας, στο «Απ. Νικολαΐδης», ένα ντέρμπι που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους οπαδούς των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ο «Λούτσι» μας… αποκάλυψε τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στην «μάχη» απέναντι στο «τριφύλλι», αλλά και την εξαιρετική δουλειά του Μίτσελ που έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Λιμανιού.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του στο Onsports:

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη νίκη επί της Γιουβέντους, ενώ ο Παναθηναϊκός από την ισοπαλία με την Αϊντχόφεν. Η ψυχολογία και των δύο ομάδων είναι σε υψηλό επίπεδο πριν το ντέρμπι. Μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά σε ένα τέτοιο ματς;

«Φυσιολογικά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Παίζει στην έδρα του, κάνει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, αλλά πάντα πρόκειται για ένα ντέρμπι. Είναι τα παιχνίδια που οι ποδοσφαιριστές τα περιμένουν πώς και πώς. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, καθαρό, που θα χαρεί ο κόσμος το ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει ο καλύτερος».

Όπως και την περσινή χρονιά, ο Ολυμπιακός πριν το ντέρμπι επικράτησε επί μιας ευρωπαϊκής ομάδας στο Champions League, αλλά ακολούθησε η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να… φοβίζει τους «ερυθρόλευκους»;

«Εμένα δεν με φοβίζει κάτι. Μπορεί να φοβάται ο Μίτσελ (σ.σ. γέλια). Εγώ δεν είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Πέρυσι οι Πειραιώτες νίκησαν την Μάντσεστερ Γιουνάιεντ, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι. Τώρα είναι η νίκη επί της Γιουβέντους και η ψυχολογία είναι υψηλή. Όμως, τα ντέρμπι είναι διαφορετικά. Είτε τελευταίος να είσαι, είτε πρώτος, ένα ντέρμπι αλλάζει τα πράγματα».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη;

«Το σημαντικό είναι πως θα παρουσιαστεί η ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού. Θα είναι σημαντικό το πάθος που θα δείξουν οι δύο ομάδες. Ένα ντέρμπι μπορεί να κριθεί από το πάθος. Ο Ολυμπιακός έχει πιο έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως και πέρυσι ήταν κάτι ανάλογο. Όλα όμως θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς ποδοσφαιριστές και ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά πρέπει να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο».

Θεωρείς πως η… πίεση του κόσμου για τη νίκη, μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, όπως και ο Παναθηναϊκός. Ένταση από τον κόσμο είναι μεγάλη. Αλλά πιστεύω ότι όταν αγαπάς την ομάδα, σε όποια θέση και να βρίσκεται, πρέπει να την υποστηρίζεις. Παράδειγμα αποτελεί η Ρόμα που δέχθηκε 7 τέρματα από την Μπάγερν και τους αποθέωσε ο κόσμος. Μεγάλο παράδειγμα, όχι μόνο για μας αλλά και για όλον τον κόσμο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε ένα ματς, φεύγεις από το σπίτι σου για να πας να γιορτάσεις, Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου, αλλά να είναι θετική η παρουσία. Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθεί δίπλα στην ομάδα σε οποιαδήποτε στιγμή».

Αν κοιτάξουμε το ντέρμπι τακτικά, που πιστεύεις ότι θα πέσει το… βάρος στο ντέρμπι; Είναι σημαντική η «μάχη» στον χώρο του κέντρου;

«Ένα παιχνίδι παίζεται σε όλο το χώρο. Δεν είναι μόνο το κέντρο ή η άμυνα ή η επίθεση. Άλλωστε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Εξαρτάται πως θα παρουσιαστεί ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά. Για παράδειγμα αν μια ομάδα δεχθεί ένα γκολ νωρίς, αναγκάζεται να αλλάξει όλη την τακτική της. Προσωπικά, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, έχει παρουσιάσει τη φετινή σεζόν διαφορετικό «πρόσωπο» από πέρυσι. Ο Μίτσελ έχει καταφέρει να αλλάξει επίπεδο στον Ολυμπιακό και να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ευρώπης».

Θεωρείς πως υπάρχει προβληματισμός από την αλλαγή «εικόνας» των «ερυθρόλευκων» στα ευρωπαϊκά ματς, όπως με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους, εν αντιθέσει με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και το εκτός του Champions League με την Μάλμε;

«Στην Ελλάδα το μόνο που… κοιτάει ο κόσμος είναι το αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός αν δεν είχε κάνει καλή εμφάνιση με την Μάλμε και έπαιρνε το αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιημένος. Ο Ολυμπιακός είχε καλή παρουσία με την Μάλμε και δεν κατάφερε να σκοράρει. Εκεί προέκυψαν τα προβλήματα».

Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να… προσγειωθεί μετά από μία σημαντική νίκη στην Ευρώπη; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί μια ομάδα;

«Τα παιδιά αυτά έχουν ζήσει πολλές καταστάσεις. Μόλις τελείωσε το ματς με την Γιουβέντους, άλλαξε το παιχνίδι. Από το βράδυ της Τετάρτης. Δεν είναι μόνο ότι θα παίξει με Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είναι μια σοβαρή ομάδα και δεν θα πρέπει να σκεφτεί τίποτα άλλο από το παιχνίδι που ακολουθεί».

Πιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο; Η νίκη 4-1 στην Λεωφόρο για το Κύπελλο;

«Αυτό το παιχνίδι πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί από τον κόσμο. Όσα χρόνια και να περάσουν. Το θέμα είναι κάθε χρόνος που περνάει, οι δύο ομάδες παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα και παρουσιάζονται νέοι ποδοσφαιριστές και σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει και περιμένει νέα πράγματα στα ντέρμπι. Σίγουρα η νίκη στην Λεωφόρο είναι σημαντικό ματς για μένα, όπως και ο τελικός του ’99 που κερδίσαμε το Κύπελλο και κάναμε το νταμπλ».

Αν μπορούσες να… πάρεις έναν παίκτη από την ομάδα του Ολυμπιακού που αγωνίστηκες, ποιον θα… έβαζες στην φετινή ομάδα των «ερυθρόλευκων»;

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι η ίδια ομάδα που είχαμε εμείς παλιά. Ήταν μια ομάδα που δεν φαινόταν η διαφορά όταν έλειπε ένας ποδοσφαιριστής. Όποιος και να έπαιζε έδινε τα πάντα για την ομάδα. Και αυτό δεν το έχει τώρα ο Ολυμπιακός. Σίγουρα έχει καλούς ποδοσφαιριστές όμως, νομίζω ότι δεν έχει αυτό που είχαμε εμείς παλιά. Τότε ήμασταν μια ομάδα. Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Εύχομαι ο κόσμος να χαρεί το παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό ματς έπειτα από μια ιστορική νίκη απέναντι στην Γιουβέντους και να πάει πολύ κόσμος και να δούμε έναν καλό αγώνα».

Θυμηθείτε το γκολ του Βραζιλιάνου κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο Κύπελλο Ελλάδας:

Λουτσιάνο στο Onsports: «Ο Μίτσελ έχει αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό» (photos+videos)



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved