Η Καλλονή... βλέπει Ρεάλ στο clásico

Η Καλλονή... βλέπει Ρεάλ στο clásico

Το ισπανικό clásico έχει τη δική του εξέδρα και στην Καλλονή, με τους Ισπανούς Ραούλ Γιορέντε και Τσίμο Ναβάρο να μιλούν στο Onsports για το παιχνίδι δίνοντας τα δικά τους προγνωστικά.

Ο Γιορέντε προέρχεται από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία έχει αγωνιστεί και στα ντέρμπι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει τους Καταλανούς. Ο Ναβάρο από την άλλη έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στη Βαλένθια, αλλά δεν κρύβει την προτίμησή του στους Μαδριλένους. Παράλληλα, οι δύο άσοι της ΑΕΛΚ δίνουν την δική τους απάντηση στο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι δύο Ισπανοί της Καλλονής στο Onsports για το μεγάλο ισπανικό ντέρμπι:

Έχετε παρακολουθήσει από κοντά κάποιο clásico και ποιες οι αναμνήσεις σας από αυτό;

Γιορέντε: «Μπορεί να φανεί περίεργο, ωστόσο δεν έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα να παρακολουθήσω κάποιο clásico από την εξέδρα. Σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή πάντως».

Ναβάρο: «Όχι, δεν έχει τύχει να βρεθώ ποτέ σε κάποιο clásico. Έχω δει όμως πάρα πολλά παιχνίδια από την τηλεόραση, και πάντα προσπαθώ να τα παρακολουθώ».

Θυμάστε κάποιο αλησμόνητο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες;

Γιορέντε: «Ως φίλαθλος της Ατλέτικο Μαδρίτης, στα παιχνίδια ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα πάντοτε υποστήριζα (και υποστηρίζω) την Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι λοιπόν πολύ έντονα τα παιχνίδια τους την εποχή του Γκουαρντιόλα, όταν η Μπάρτσα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ισπανία και την Ευρώπη. Στα περισσότερα απ’ αυτά τα παιχνίδια η Ρεάλ απλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, και οι Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι έκαναν ό,τι ήθελαν. Και βέβαια δεν θα ξεχάσω ποτέ το ιστορικό 2-6 της Μπάρτσα μέσα στο Μπερναμπέου, το 2009».

Ναβάρο: «Ως φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα clásico που δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το 2011, όταν η Ρεάλ νίκησε 1-0 με γκολ του Ντι Μαρία. Εκείνη την εποχή η Μπάρτσα ήταν ακόμη η “σούπερ Μπάρτσα” που κυριαρχούσε στην Ευρώπη. Και βέβαια και τον περσινό τελικό, όταν η Ρεάλ κατέκτησε ξανά το κύπελλο νικώντας την Μπαρτσελόνα 2-1 με την απίστευτη κούρσα και το γκολ του Μπέιλ!».

Ποια ομάδα είναι καλύτερη κατά τη γνώμη σας και ποια θα νικήσει;

Γιορέντε: «Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα είναι σε γενικές γραμμές καλύτερη ομάδα, ωστόσο αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, είναι πολύ πιο φορμαρισμένη. Επιπλέον, η Ρεάλ θα παίζει στην έδρας της, έχοντας και την συμπαράσταση των φιλάθλων της. Σε τέτοια παιχνίδια πάντως δεν χωράνε προγνωστικά, σε ένα clásico οι ομάδες βγαίνουν πάντα αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ναβάρο: «Η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει πολύ καλά την φετινή σεζόν και δείχνει να διατηρείται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Από την άλλη, η Ρεάλ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, ωστόσο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή πιστεύω πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Ίσως παίξει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι προέρχεται από ένα κουραστικό ταξίδι (σ.σ.: για τον αγώνα με την Λίβερπουλ στο Champions League), έχει ωστόσο τον αγώνα στην έδρα της, και αν παίξει στο 100% των δυνατοτήτων πιστεύω θα έχει τον πρώτο λόγο».

Μέσι ή Ρονάλντο ο κορυφαίος;

Γιορέντε: «Πολύ δύσκολο να διαλέξεις κάποιον από τους δύο. Ο Μέσι είναι ο Μεσι, θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Από την άλλη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταφέρνει κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο να εμφανίζεται ακόμη καλύτερος από την προηγούμενη σεζόν. Προσωπικά με εντυπωσιάζει πολύ η συνεχής του βελτίωση!».

Ναβάρο: «Θα έλεγα πως συμπαθώ περισσότερο με τον Κριστιάνο, όχι επειδή αγωνίζεται στην ομάδα που υποστηρίζω, αλλά γιατί είναι το ιδανικό παράδειγμα του πού μπορείς να φτάσεις με σκληρή δουλειά. Ο Κριστιάνο δουλεύει, δουλεύει, δουλεύει. Ο Μέσι, από την άλλη, έχει απίστευτο ταλέντο, έχει επίσης δουλέψει πολύ, είναι ίσως πιο αποφασιστικής σημασίας παίκτης για την ομάδα του, ωστόσο ταυτίζομαι περισσότερο με τον Κριστιάνο».

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Μαντά για τη διερμηνεία



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved