Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Πρόωρα διαπιστευτήρια τίτλου  (video+photos)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Πρόωρα διαπιστευτήρια τίτλου (video+photos)

Συγκριτικό τεστ για το ποιος θα είναι το βασικότερο των κατά γενική ομολογία …βασικών φαβορί για τον τίτλο εφέτος στην Πρέμιερ Λιγκ χαρακτηρίζεται η μονομαχία της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι με τον μεγάλο της αντίζηλο για το θρόνο Τσέλσι  στο σπουδαίο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο οποίο δίνει μία ξεχωριστή διάσταση η παρουσία Φρανκ Λάμπαρντ στον στρατόπεδο των γηπεδούχων.

Ο  πρώην διεθνής  Άγγλος μέσος είναι λίαν πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά από το 2001 και έπειτα  την ομάδα που «υπηρέτησε» πιστά σε 648 αγώνες και της οποίας είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 211 γκολ καθώς μετά την καλοκαιρινή του, έπειτα από 13χρονη καριέρα,   φυγή από τους «μπλε» του Λονδίνου για τις ΗΠΑ και την Νιου Γιορκ Σίτι παραχωρήθηκε δανεικός από τους Αμερικανούς στους «πολίτες» για ένα εξάμηνο.
Και αν το κρίνει σκόπιμο να τον ρίξει στο παιχνίδι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ο 36χρονος  θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη νέα του , έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ομάδα να φθάσει στην πρώτη της νίκη μετά από τρία ματς. Αν η Σίτι δεν τα καταφέρει θα είναι η χειρότερη της πορεία στους 19 τελευταίους μήνες (τότε είχe πάρει μόλις δύο βαθμούς σε τρία ματς).

469505249.0 standard 709.0


Πέρυσι η ομάδα του Μουρίνιο πέρασε νικηφόρα 1-0 από το «Έτιχαντ» αλλά 12 ημέρες αργότερα η Σίτι πήρε τη ρεβάνς με τη νίκη  2-0 για το Κύπελλο Αγγλίας.

Οι «πολίτες», που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Γιόβετιτς και Φερνάντο, θέλουν τη νίκη γιατί απέχουν ήδη πέντε βαθμούς από την κορυφή και δεν θέλουν να απομακρυνθούν κι άλλο από τους Λονδρέζους οι οποίοι  με τη σειρά τους  φιλοδοξούν να συνεχίσουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα καθώς λογικά ο ως τώρα πρώτος σκόρερ  όχι μόνον της ομάδας αλλά και της διοργάνωσης Ντιέγκο Κόστα αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά παρά τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρεί.

466746541-willian-of-chelsea-marshalls-yaya-toure-of-manchester

Υπέρ των «πολιτών» η προϊστορία στο Μάντσεστερ


 Η Σίτι έχει το επάνω χέρι στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στην έδρα της αφού  σε σύνολο 69 ματς εκείνη έχει 33 νίκες, 13 παραπάνω από τους Λονδρέζους ενώ ο απολογισμός τερμάτων είναι επίσης υπέρ της με 100-74.
Αλλά στα 137 συνολικά προηγούμενα ματς μεταξύ τους ανεξαρτήτως έδρας η Τσέλσι έχει τον πρώτο λόγο με 56 νίκες, εννιά παραπάνω από την αντίπαλο της και απολογισμό τερμάτων 194 υπέρ και 173 κατά.
Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της Σίτι επί των Λονδρέζων ήρθε στις  26 Νοεμβρίου του 1977 όταν θριάμβευσαν 6-2 , ενώ το πλέον συναρπαστικό ματς έγινε στο «Μέιν Ρόουντ» στις 8 Δεκεμβρίου του 1956. Η Τσέλσι έχει φύγει δις θριαμβεύτρια από το Μάντσεστερ κόντρα στους «πολίτες». Τόσο  τον Μάιο του  1933 όσο και τον Οκτώβριο του 1966.

Με τη γλώσσα των αριθμών


Η Τσέλσι έχει νικήσει στο Μάντσεστερ την Σίτι περισσότερες φορές  (11) από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.


Η ομάδα του Λονδίνου πέρυσι συγκέντρωσε 16 βαθμούς  (πέντε νίκες και μία ισοπαλία) στα έξι μας κόντρα στις άλλες τρεις ομάδες που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες  θέσεις της βαθμολογίας. Και επικράτησαν δις της Σίτι στην εν λόγω διαδρομή.


Ο Ντιέγκο Κόστα αν πετύχει δύο γκολ σήμερα θα πιάσει το ρεκόρ τηες διοργάνωσης που από τη σεζόν 2011-12 κατέχει ο Γουέιν Ρούνι έχοντας σκοράρει εννιά φορές  στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.


Η Τσέλσι ήταν η μοναδική ομάδα που πέρυσι νίκησε και στα δύο ματς τη Σίτι.


Η ομάδα του Μάντσεστερ έχει μόλις τρεις εντός έδρας ήττες στα 31 τελευταία της παιχνίδια στο «Έτιχαντ» για το πρωτάθλημα.


Η Τσέλσι μετράει πέντε σερί εκτός έδρας νίκες στη διοργάνωση.


Η Σίτι έχει έξι νίκες στις  επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους σ’ όλες τις διοργανώσεις.


Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πέρυσι είχε 17 νίκες στα 19 ματς μπροστά στο κοινό της στο πρωτάθλημα επίδοση ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ.


Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα  χρόνια από τότε που η Σίτι απέτυχε τελευταία φορά να γευτεί τη χαρά της νίκης σε δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα (τότε , τον Νοέμβριο του 2010, είχε διαδοχικά υποχρεώθηκε ισοπαλίες από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και την Μπέρμιγχαμ.

 



Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved