Νόρντστρεμ στο Onsports: «Πάνω από Ζλάταν… όχι από Μπεργκ, ο Μπερίσα!» (photos+videos)

Νόρντστρεμ στο Onsports: «Πάνω από Ζλάταν… όχι από Μπεργκ, ο Μπερίσα!» (photos+videos)

Ο διευθυντής Ακαδημιών της Χάλμσταντ, ομάδα που ανέδειξε τον Βαλμίρ Μπερίσα, Ρόμπερτ Νόρντστρεμ, μιλάει στο Onsports για το ανερχόμενο αστέρι του Παναθηναϊκού και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο Σουηδός επιθετικός είναι καλύτερος από τον Ιμπραΐμοβιτς σε μικρή ηλικία, αλλά όχι από τον Μάρκους Μπεργκ!

Ο 18χρονος φορ του «τριφυλλιού» θα παίξει για μια χρονιά στους «πράσινους» ως δανεικός από τη Ρόμα, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο τον αγόρασε από την Κ-19 της Χάλμσταντ. Εκεί, ο Μπερίσα έδειξε όλο το ταλέντο του έχοντας περάσει και από την Κ-17 της ίδιας ομάδας.

Ο Νόρντστρεμ τον ξέρει καλά και δεν διστάζει να τον συγκρίνει με δύο συμπατριώτες του σπουδαίους επιθετικούς, τον Ιμπραΐμοβιτς και τον Μπεργκ, θεωρώντας πως στην ηλικία που βρίσκεται ο Μπερίσα, διαθέτει περισσότερα προσόντα από τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν και λιγότερα από τον 28χρονο στράικερ των Κυπελλούχων Ελλάδας!

Όλοι συγκρίνουν τον Μπερίσα με τον Ιμπραΐμοβιτς τονίζοντας πως είναι ο διάδοχός του. Γιατί το λένε αυτό; Συμφωνείτε εσείς;

«Πιθανώς το λένε μετά από αρκετά θεαματικά γκολ του Μπερίσα, ο οποίος έχει ένα υπέροχο αριστερό πόδι, αλλά εγώ βλέπω τον Βαλμίρ περισσότερο σαν έναν παίκτη περιοχής που είναι ακόμη, καλύτερος από τον Ζλάταν σε αυτή τη θέση στην ίδια ηλικία. Ο Βαλμίρ πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του εκτός περιοχής παρόλα αυτά, και την αντοχή του. Ο Βαλμίρ και ο Ζλάταν έχουν μια παρόμοια ιδιοσυγκρασία και μια πολύ δυνατή θέληση για νίκη».

Έχει πει ποτέ ο Ιμπραΐμοβιτς κάτι για τις δυνατότητες του Μπερίσα; Τον έχει δει;

«Νομίζω ότι ο Ζλάταν έχει παρακολουθήσει πολλά ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-17 και έχει στείλει συγχαρητήρια στην ομάδα. Συναντήθηκαν στη Στοκχόλμη όταν ο Ζλάταν βραβεύτηκε με τη σουηδική Χρυσή Μπάλα το 2013 και ο Βαλμίρ κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Πώς η Ρόμα αποφάσισε να τον αποκτήσει από τη δική σας ομάδα; Πώς έγινε το ντιλ;

«Παρακολούθησαν φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17, όπου ο Βαλμίρ ήταν ο πρώτος σκόρερ με επτά τέρματα και μετά τον κάλεσαν από τη Ρόμα έπειτα από τη σεζόν μας στη Σουηδία».

Ποιες άλλες ομάδες σάς έχουν ρωτήσει για τον Μπερίσα; Ποιοι άλλοι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης έχουν δείξει ενδιαφέρον να τον κάνουν δικό τους και προσπάθησαν να τον πάρουν από την Χάλμσταντ;

«Πάρα πολλά σωματεία. Ανάμεσά τους η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Σάντερλαντ και η Ρόμα, με τον Βαλμίρ να καταλήγει στους Ιταλούς στο τέλος».

Τι θεωρείτε ότι μπορεί να δώσει ο Μπερίσα στην επίθεση του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κυριαρχήσει σε πολλά ματς στο πρωτάθλημα και αν η ομάδα βάζει πολλές μπάλες μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Βαλμίρ θα σκοράρει γκολ για τον σύλλογο. Έχει καλή τεχνική, πολύ καλό αριστερό πόδι και μερικές φορές κάνει πράγματα που οι αντίπαλοι δεν περιμένουν. Παρόλα αυτά φυσικά, ο Βαλμίρ έχει πολύ μικρή εμπειρία σε ποδόσφαιρο Α' κατηγορίας και κυρίως έχει παίξει σε Κ-21 και Κ-19 ματς. Οπότε, αυτή τη στιγμή δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει σε αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο».

Μπορείτε να τον συγκρίνετε με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος βάζει πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό;

«Είδα ότι ο Μάρκους σκόραρε ένα εξαιρετικό χατ-τρικ και νομίζω ότι είχε λίγο περισσότερη εμπειρία από τον Βαλμίρ σε αυτή την ηλικία. Να είστε υπομονετικοί με τον Βαλμίρ Μπερίσα και θα είναι ένα σπουδαίο πλεονέκτημα για την ομάδα».

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι στιγμής στην καριέρα του; Τι έκανε και έχει αποσπάσει τόσα πολλά καλά σχόλια;

«Ξεκίνησε να παίζει για την Χάλμσταντ όταν ήταν πέντε ετών, αυτή ήταν μια καλή αρχή. Μετά από αυτό έπαιξε στη Σουηδία σε διαφορετικές ηλικίες, κέρδισε το πρωτάθλημα Κ-19 της Σουηδίας με την Χάλμσταντ το 2012, ήρθε τρίτος με τη Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-17 του 2013 και τώρα παίζει ποδόσφαιρο στην Αθήνα. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να απολαύσει ίσως την πιο πολιτιστική πόλη στον κόσμο και μία με τους πιο παθιασμένους οπαδούς στην Ευρώπη!»

Μπορείτε να μας πείτε μια ιδιαίτερη ιστορία που θυμάστε από αυτόν που έχει να κάνει είτε με το ποδόσφαιρο ή οτιδήποτε άλλο είναι ενδιαφέρον;

«Είναι ένα ταπεινό παιδί που φροντίζει πολύ τους φίλους και την οικογένειά του. Δεν έχει καμία τάση συμπεριφοράς ντίβας. Ήταν σπίτι του για διακοπές αυτό τον Ιούνιο και προπονήθηκε με την ομάδα μας Κ-19. Φυσικά, έδειξε γιατί δεν είναι πια στη Χάλμσταντ, αλλά είναι ακόμη αυτός ο παλιός φιλικός και ευγενικός Βαλμίρ».

Ποιος είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από το παρελθόν του σε ζωή και ποδόσφαιρο;

«Η οικογένειά του έχει ιστορία από τα Βαλκάνια, αλλά το αφήνω στον Βαλμίρ για να πει τις δικές του ιστορίες από τώρα και στο εξής».

Θεωρείτε ότι η μεταγραφή του από τη Ρόμα στον Παναθηναϊκό με δανεισμό είναι μια καλή κίνηση για την καριέρα του;

«Είμαι σίγουρος ότι είναι και όλο το σταφ εδώ στη Χάλμσταντ, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, του ευχόμαστε σε αυτόν και τον Παναθηναϊκό τα καλύτερα αυτή τη σεζόν».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Βαλμίρ Μπερίσα:

Νόρντστρεμ στο Onsports: «Πάνω από Ζλάταν… όχι από Μπεργκ, ο Μπερίσα!» (photos+videos)



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved