Κακκάβας στο Onsports: «Όνειρό μου να αγωνιστώ στη Super League» (photos)

Κακκάβας στο Onsports: «Όνειρό μου να αγωνιστώ στη Super League» (photos)

Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας του εξελίχθηκε τη φετινή χρονιά ο επιθετικός του Ατρομήτου Πειραιά, Γιάννης Κακκάβας.

Μιλώντας στο Onsports, επισήμανε πως το γκολ είναι ομαδική δουλειά, ενώ στόχος του είναι να αγωνιστεί σε υψηλότερη κατηγορία.

- Γιάννη ξεκίνησες την ποδοσφαιρική σου καριέρα από τον Ατρόμητο Αθηνών μία ομάδα που διαθέτει πολύ καλή οργάνωση τόσο στο επίπεδο των ακαδημιών όσο και στην ανδρική ομάδα. Το καλοκαίρι του 2013 σε βρίσκει στον Ατρόμητο Πειραιά. Η χρονιά κλείνει με εσένα να έχεις παίξει καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογική κατάσταση του ομίλου όπου συμμετείχε η ομάδα σου. Στην πιο κρίσιμη περίοδο πήρες την ομάδα από το χέρι και την οδήγησες στα ασφαλή μονοπάτια της παραμονής.

«Σωστά. Είναι μεγάλη μου τιμή που έπαιξα σε μία ομάδα της Super League και ιδιαιτέρως στο Ατρόμητο Αθηνών μια ομάδα που αποπνέει υγεία σε όλους τους τομείς και τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή και σταθερή παρουσία στην κορυφαία πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες της με αποτέλεσμα να διαθέτει από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Είναι από τις ομάδες που ανεβάζει πολλά παιδιά από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα. Τρανό παράδειγμα ο τότε συμπαίκτης μου Παναγιώτης Μπάλλας.

Όσον αφορά την φετινή πορεία του Ατρομήτου Πειραιά, πιστεύω ότι για να πετύχεις τον στόχο σου πρέπει να συμβάλουν όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το ποδόσφαιρο είναι εκ φύσεως ομαδικό άθλημα. Τον τελευταίο καιρό ανέβηκα και απέδωσα στο χόρτο όσα γνωρίζω καλά. Πάντα βέβαια με την βοήθεια των συμπαικτών μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έβαλα και εγώ ένα σημαντικό λιθαράκι στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα μου για να παραμείνει στην Γ’ Εθνική».

- Διαθέτεις ένα χαρακτηριστικό που αρέσει πολύ στους προπονητές. Σε όποια θέση και αν κληθείς να παίξεις θα δώσεις τα πάντα για την ομάδα σου. Ποια είναι όμως η θέση που σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

«Πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής όταν πάρει την εντολή από τον προπονητή προσπαθεί να την φέρει εις πέρας. Τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ. Να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Όσον αφορά τη θέση δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Και έξω αριστερά και έξω δεξιά αγωνίζομαι. Εκεί όμως που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν παίζω σαν δεύτερος σέντερ φορ. Σε εκείνη τη θέση έχω την απόλυτη ελευθερία των κινήσεων. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι βοηθάω περισσότερο την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

- Η χρονιά τελείωσε. Η παραμονή για την ομάδα σου εξασφαλίστηκε. Τι σκέφτεται ο Γιάννης Κακκάβας για την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας;

«Όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδα της Super League. Να πάρω ευκαιρίες, να δείξω το ταλέντο μου και να γίνω βασικό στέλεχος της ομάδας. Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία από αυτή που αγωνίστηκα φέτος. Έτσι ώστε κάνοντας σίγουρα βήματα να καταφέρω να εκπληρώσω το όνειρό μου».

- Σε ικανοποιεί η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν όχι τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει;

«Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα, την παρούσα στιγμή αλλά και τα τελευταία χρόνια, δεν ικανοποιεί κανέναν Έλληνα ποδοσφαιριστή. Βλέπουμε ότι στις περισσότερες ομάδες της Super League αλλά και τις Football League οι μισοί και πλέον παίκτες είναι ξένοι. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαθέτουν απίστευτα προσόντα και όμως δεν θα παίξουν ποτέ σε μεγάλο επίπεδο. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να βασιστούν στα ελληνόπαιδα».

- Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια είναι η αίσθησή σου για τον τελικό νικητή της διοργάνωσης;

«Πιστεύω ότι θα δούμε όμορφα παιχνίδια με πολύ καλό ρυθμό. Ελπίζω και εύχομαι η Εθνική μας να καταφέρει να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Έχω την αίσθηση ότι στον τελικό θα βρεθούν Βραζιλία και Ισπανία ενώ τελικός νικητής της διοργάνωσης θα είναι η Βραζιλία».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/04) - Πού θα δείτε το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη Super League
Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved