«Αργός θάνατος για την ΑΕΚ»

«Αργός θάνατος για την ΑΕΚ»

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ είναι «αργός θάνατος» για την ομάδα, είπε ο εκπρόσωπος των οργανωμένων Λεωνίδας Ρέστης.

Ο εκπρόσωπος του Club Πατησίων σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Κυριακή οι σύνδεσμοι της «Ενωσης», ανέφερε πως ο κόσμος της ΑΕΚ οφείλει να αφυπνιστεί και να σταματήσει να είναι αδιάφορος ή να αποστασιοποιείται.

«Πρέπει ο κόσμος της ΑΕΚ να αφυπνιστεί κάποια στιγμή. Οι κύριοι που διοικούν την ΑΕΚ από το 2004 και μετά, είχαν καθολική στήριξη του κόσμου, διαχειρίστηκαν τεράστια ποσά που καμία άλλη διοίκηση δεν είχε την τύχη να διαχειριστεί, έδειξαν  όμως κι αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, να διοικήσουν το καράβι που λέγεται ΑΕΚ. Οφείλουν λοιπόν να φέρουν τα χρέη της ομάδας στο επίπεδο που ήταν το 2004, μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44, ώστε μετά να ανοίξει η πόρτα διάπλατα για να μπουν σοβαροί επενδυτές που έχουν τη διάθεση να επενδύσουν. Αυτό που συμβαίνει τώρα στα διοικητικά της ΑΕΚ είναι αργός θάνατος για την ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Για δε τους διοικούντες τόνισε πως οφείλουν να επιστρέψουν την ΑΕΚ στο επίπεδο των χρεών που είχε το 2004, ώστε να «καθαρίσει» και να βρεθεί κάποιος σοβαρός επενδυτής για να την αναλάβει.

Είπε ακόμα πως ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει κάποια στιγμή να μάθει πώς ακριβώς διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι τα χρήματα της ομάδας και πού ακριβώς αυτά πήγαν.

Διαβεβαίωσε ότι το συλλαλητήριο θα είναι ειρηνικό όπως και το περυσινό και τόνισε πως θα γίνουν κι άλλες κινήσεις από τους οργανωμένους, ενώ αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ είχαν συμβεί για παράδειγμα στον Ολυμπιακό.

Ο κ. Ρέστης είπε ακόμα:

Για το αν γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό χρέος της ΑΕΚ: «Ακούγονται διάφορα νούμερα, 60, 80, 100 εκατ. ευρώ. Το ζητούμενο είναι ότι το έλλειμμα αυτό το δημιούργησαν αυτοί οι κύριοι. Και τώρα λένε ότι  θέλουν να απεμπλακούν και ότι τους έπιασαν κορόιδα. Ας αφήσουν λοιπόν την ΑΕΚ με τα ρυθμισμένα χρέη του 2004 και ας πάνε στο καλό. Και μετά θα κάνουν ουρά άλλοι για να αναλάβουν την ΑΕΚ. Θα σας θυμίσω ότι και το 2004 ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν αυτός που έσπρωξε την ΑΕΚ προς το άρθρο 44. Και απόδειξη ότι μόλις τα χρέη ρυθμίστηκαν εμφανίστηκαν αυτοί οι κύριοι που δεν είναι μικρά μεγέθη. Υπήρξε λύση τότε για την ΑΕΚ, απλά στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτοί οι κύριοι δεν μπορούσαν. Τα έσοδα της ΑΕΚ ήταν αστρονομικά για τα μέχρι τότε δεδομένα της ΑΕΚ, το 2004. Ουδέποτε η ΑΕΚ είχε τέτοια έσοδα».

Για το ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει δικαίωμα να μάθει πού πήγαν τα λεφτά: «Κάποια στιγμή πρέπει να μάθει και ο κόσμος της ΑΕΚ το πώς διαχειρίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι τα λεφτά του και πού αυτά πήγαν. Εφόσον λένε ότι έβαλαν και άλλα χρήματα και δεν το αμφισβητούμε αυτό, τότε πώς φτάσαμε πάλι μέχρι εδώ; Είναι μόνο η κακή διαχείριση ή έχουν συμβεί κι άλλα πράγματα; Για παράδειγμα, ο ελλιπέστατος κατά τ’ άλλα διαχειριστικός έλεγχος από τον οποίο απουσιάζουν οι δύο χρονιές με τα μεγαλύτερα έσοδα, έβγαλε πράγματα στο φως. Η ΑΕΚ πλήρωσε παίκτη που δεν έπαιξε ποτέ σ’ αυτήν, η ΑΕΚ πλήρωσε 3,5 εκατ. ευρώ για την επίπλωση των γραφείων της. Αυτό είναι θέμα κακής διαχείρισης;».

Για  το συλλαλητήριο της Κυριακής: «Την Κυριακή στις 3 μμ. στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας το διοργανώνουν πολλοί  σύνδεσμοι από το χώρο της ΑΕΚ συμμετέχουν και οι παλαίμαχοι, θα έχουμε κάποιες ομιλίες και κάποιες τοποθετήσεις ανθρώπων που έχουν συνδέσει άρρηκτα την ιστορία τους με την ιστορία της ΑΕΚ. Τα βασικά αιτήματα θα είναι πρώτον, πως θα πρέπει να φέρουν τα χρέη εκεί που ήταν μετά την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44 και δεύτερον να εξηγήσουν πού  πήγαν τα χρήματα της ΑΕΚ και του λαού της. Λέει ο Παππάς ότι πιάστηκε κορόιδο. Ποιος τον κορόιδεψε επιτέλους; Που δεν είναι και εύκολα πιστευτό αυτό, γιατί πώς είναι δυνατόν να έπιασαν κορόιδο έναν επιχειρηματία τέτοιου βεληνεκούς που διοικεί επιχειρήσεις; Αν εννοεί τους πρώην «συμπαίκτες» του στη διοίκηση, ας μας πει ποιοι τον εξαπάτησαν.

Για το αν θα γίνουν επόμενες κινήσεις από πλευράς οπαδών: «Υπάρχουν επόμενες κινήσεις, δεν σταματάμε εδώ. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με το συλλαλητήριο είναι ότι ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί. Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά και ο κόσμος να σφυρίζει αδιάφορα ή να αποστασιοποιείται. Αυτό που συμβαίνει  είναι πρωτοφανές. Φανταστείτε αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ να συνέβαιναν στον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έχουν τέτοια κουλτούρα, αλλά φανταστείτε. Δεν εννοώ ότι θα πρέπει να βγούμε έξω και να κάψουμε την Αθήνα, προς Θεού. Μιλάμε για ένα ειρηνικό συλλαλητήριο όπως και το περυσινό που πάνω κάτω οι ίδιοι το διοργανώσαμε. Ετσι θα είναι κι αυτό. Ο κόσμος πρέπει να αφυπνιστεί και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν θα κάνουν οι οργανωμένοι επαφές με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ: «Η δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε επαφές και να υποδεικνύουμε ή να επιβάλλουμε διοικήσεις. Δεν είναι η δουλειά των οπαδών αυτή. Ενδείξεις υπάρχουν, πληροφορίες έχουμε, αλλά για να συμβεί αυτό και να ενδιαφερθεί ένας πραγματικά ισχυρός παράγοντας που θέλει να επενδύσει τα λεφτά του στην ΑΕΚ θα πρέπει η ΑΕΚ πρώτα να καθαρίσει.  Δεν μπορεί να κάνουν μια ζωή κομάντο διαχειριστές και μπροστινοί και το μάρμαρο να το πληρώνουν άλλοι. Εγώ θα σας κάνω με τη σειρά του μια ερώτηση. Γνωρίζετε εσείς ποιοι είναι οι μέτοχοι που κατέχουν τις μετοχές της ΑΕΚ; Αν ρωτήσετε ενάμισι εκατομμύριο ΑΕΚτζήδες για το πού ανήκουν οι μετοχές της ΑΕΚ, άλλος  θα πει τον Ζαφειρόπουλο, άλλος θα πει την Morgan Stanley, άλλος τον Βαρδινογιάννη. Πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα. Πιστεύουμε ότι θα συμμετέχουν πολλά κλαμπ στο συλλαλητήριο, δεν ξέρω ποια κλαμπ ακριβώς».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ξαφνικό πρόβλημα με Οδ. Βλαχοδήμο
Ξαφνικό πρόβλημα με Οδ. Βλαχοδήμο
Τζανετόπουλος: «Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά το χάρηκα»
Τζανετόπουλος: «Είχα κάποιες αμφιβολίες αλλά το χάρηκα»
Νέα «βόμβα» στο πρωτάθλημα! Αποχωρεί και η Καλλονή
Νέα «βόμβα» στο πρωτάθλημα! Αποχωρεί και η Καλλονή
Τι ισχύει για τους «κομμένους» Πατίτο-Βάργκας
Τι ισχύει για τους «κομμένους» Πατίτο-Βάργκας
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης