«Η ΑΕΚ δεν θέλει μπαλώματα»

«Η ΑΕΚ δεν θέλει μπαλώματα»

Την άποψη ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται προσωρινές λύσεις και μπαλώματα αλλά αλήθειες εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3, o παλαίμαχος άσος της «Ενωσης», αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ λέγοντας:

«Δεν είναι πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ αυτό που περνάει τώρα. Και στο παρελθόν έχει ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί η λύση που δεν θα είναι προσωρινή, αλλά θα είναι μακροχρόνια και να σταματήσει να ταλανίζεται από όλα αυτά τα προβλήματα που κατά καιρούς βλέπουμε να υπάρχουν στην ομάδα. Βέβαια, επηρέασε και το γεγονός ότι η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό έβγαλε πάλι τα όποια προβλήματα υπήρχαν, γιατί ήταν ένα βαρύ σκορ για την ΑΕΚ. Το  ζητούμενο είναι όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πάρα πολλά πράγματα, διοικητικό, αγωνιστικό και τέλος πάντων κάποια στιγμή αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνει είναι να ξέρει και ο κόσμος απ΄ αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα  τι μπορεί να περιμένει.  Ο κόσμος αυτό που χρειάζεται είναι αλήθειες και όχι μπαλώματα, ούτε προσωρινές λύσεις ούτε όλα να κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Κάπου θα πρέπει να διαχωριστεί και ο ρόλος του καθενός σε ό,τι έχει να κάνει με την ΑΕΚ για να μπορέσει να λειτουργήσει να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα».

Αναφέρθηκε ακόμα στον Μανόλο Χιμένεθ, λέγοντας πως κάνει το καλύτερο που μπορεί αν ληφθεί υπόψιν ότι ήρθε στα μέσα της περιόδου και δουλεύει με το υλικό που βρήκε και χωρίς να διαθέτει βάθος το ρόστερ.

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να χρεώσουμε στον Χιμένεθ κάποια πράγματα που βρήκε στην ομάδα από τότε που ήρθε. Δεν έκανε ο ίδιος τη ομάδα, δεν την ετοίμασε, δεν ήταν επιλογές του οι παίκτες που βρήκε και το γεγονός ότι αυτό το διάστημα μαθαίνει την ομάδα και την δουλεύει ο ίδιος στο βαθμό που μπορεί από τότε που την ανέλαβε, δείχνει ότι κάνει το καλύτερο που περνάει από το χέρι του. Όταν δεν έχεις βάθος είναι δύσκολο να εφαρμόσεις και το ροτέισον. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι έχοντας μπροστά της η ΑΕΚ δύο ακόμα στόχους, το κύπελλο και τα πλέι οφ, όσο αυτοί οι στόχοι είναι εφικτοί, θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία και σωστή διαχείριση από πλευράς διοίκησης και σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι η επόμενη χρονιά να προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βρει την ομάδα ποιο έτοιμη, ανταγωνιστική και με αυτούς που πραγματικά μπορούν να κάνουν την ΑΕΚ μεγάλη».

Μίλησε επίσης για την βράβευσή του από την ομάδα της Σεβίλλης, δηλώνοντας υπερήφανος για την τιμή που του έγινε.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Σεβίλλη και θέλουν να με τιμήσουν στο παιχνίδι με την Ρεάλ. Έχουν ξεκινήσει να βραβεύουν τους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία. Βράβευσαν τον Σούκερ, τον Μπίρι Μπίρι. Δεν υπάρχουν λόγια να το χαρακτηρίσεις αυτό το πράγμα. Όταν το πέρασμά σου από εκεί ακόμα κι αν δεν ήταν τα καλύτερα χρόνια συγκριτικά με άλλες χρονιές, αλλά ειδικά με την τελευταία δεκαετία, σίγουρα με τα προβλήματα που υπήρχαν τότε στην ομάδα, το να καταφέρω να διακριθώ και να καταφέρω να μπω στο παλμαρέ αυτών των ποδοσφαιριστών είναι τιμητικό. Το γεγονός ότι σε θυμούνται έστω και 11 χρόνια μετά την αποχώρησή σου λέει πολλά και με κάνει υπερήφανο και είναι αρκετά συγκινητικό θα έλεγα το γεγονός ότι από το εξωτερικό υπάρχει αυτή η αναγνώριση.

Σε ερώτηση αν έχουν γίνει κινήσεις για να βραβευτεί από την Εθνική ομάδα ή την ΑΕΚ τόνισε:

«Στην Εθνική ομάδα κάποια στιγμή ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ ήθελε να κάνει, ας το πούμε, μια τιμητική εκδήλωση, βάζοντας τρεις ποδοσφαιριστές μαζί, εμένα τον Νικολαϊδη και τον Φύσσα σε έναν αγώνα για να μας βραβεύσει. Δεν δέχτηκα αυτού του είδους την βράβευση. Οχι ότι θα ήμουν αρνητικός να με βραβεύσει η Εθνική, αλλά αυτού του είδους τη βράβευση την θεώρησα προσβλητική, να τιμούμαστε σαν πακέτο μετά από τέτοια προσφορά στην Εθνική, όταν σε άλλες περιπτώσεις έγινε μεμονωμένη εκδήλωση και μεμονωμένη τιμητική διάκριση. Οσον αφορά την ΑΕΚ έχω βραβευτεί από διάφορους συνδέσμους, αλλά από την ίδια την ΑΕΚ όχι. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στο πλαίσιο αυτού που έχει ξεκινήσει, δηλαδή να βραβεύει ποδοσφαιριστές, όπως έχει κάνει με μεγάλες δόξες του παρελθόντος, αλλά πιθανόν να είμαι».

Αναφερόμενος εξάλλου στην Εθνική είπε ότι χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της, ενώ σημαντικό ρόλο στην εικόνα της παίζει και το γεγονός ότι πολλοί παίκτες της δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους.

«Από τη νίκη μέσα στη Μάλτα το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, η εικόνα δεν θα έλεγα ότι ήταν κακή, αλλά δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Εστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πήραμε τους τρεις βαθμούς.  Σαν εικόνα θα πρέπει σίγουρα να προβληματιστούμε, σαν αποτέλεσμα μένει ότι περάσαμε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι ένας αρκετά περίπλοκος όμιλος και βλέπουμε την Γεωργία την Κροατία και το Ισραήλ να έχουν πιθανότητες. Τώρα ποιες θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να ξεφύγουν θα το δούμε Το σημαντικότερο είναι να μπορεί η Εθνική να παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο αλλά και να μπορεί να τελειώνει παιχνίδια όπως με τη Μάλτα γρηγορότερα και να μην κινδυνεύει να απολέσει βαθμούς.  Καλοί παίκτες υπάρχουν, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.  Το θέμα είναι κατά πόσο αγωνίζονται στις ομάδες τους, κατά πόσο μπορούν να παρουσιαστούν έτοιμοι στην Εθνική.  Δεν είναι το ίδιο να έχει ένας προπονητής κάθε μέρα τους παίκτες και να τους έχει για ένα -  δύο παιχνίδια το μήνα, που είναι αρκετά πιο δύσκολο. Πόσο μάλλον ένας καινούργιος προπονητής όπως ο κ. Σάντος, που θέλει να επιβάλλει τη δική του ταυτότητα, το δικό του στιλ παιχνιδιού. Η ομάδα είναι καλά στημένη, οι γραμμές ξεκάθαρες, ο τρόπος ανάπτυξης στρωμένος.  Από εκεί και πέρα ο κάθε προπονητής θέλει να έχει τους παίκτες σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση».


  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας
Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας
Παναιγιάλειος - Άρης 0-1: Καβάλα στ’ άλογο!
Παναιγιάλειος - Άρης 0-1: Καβάλα στ’ άλογο!
Τσάβες: «Χαρούμενος για το γκολ» (pic)
Τσάβες: «Χαρούμενος για το γκολ» (pic)
Τρέξε Χωρίς Τερματισμό: Ο Υπερμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε!
Τρέξε Χωρίς Τερματισμό: Ο Υπερμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης