Το «αντίο» του Ντελ Πιέρο στην Αυστραλία!

Το «αντίο» του Ντελ Πιέρο στην Αυστραλία!

Αποχωρεί οριστικά από το Σύδνεϋ ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, δημοσιοποιώντας στην ιστοσελίδα του επιστολή με την οποία αποχαιρετά το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας.

Ο «Πιντουρίκιο» στην επιστολή του ευχαρίστησε τους πάντες στη «χώρα των καγκουρό» και έκανε λόγο για φανταστική εμπειρία την οποία έζησε τη διετία της παραμονής του στην ομάδα του Σύδνεϋ. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έκανε ξεχωριστή αναφορά και στην πρόταση που του έγινε να παραμείνει στην ομάδα από άλλο πόστο, όμως, δεν την αποδέχθηκε καθώς ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το τι θα κάνει στο εξής. Το δεδομένο, όπως προκύπτει και από τα όσα αναφέρει στην επιστολή του, είναι πως δύσκολα θα φύγει από τον χώρο του ποδόσφαιρο.

Ήδη οι πρώτες φήμες τον θέλουν να έχει δεχθεί προτάσεις τόσο από την Ασία όσο κι από τις ΗΠΑ για να συνεχίσει να αγωνίζεται, άλλες πληροφορίες από την Ιταλία ωστόσο, αναφέρουν πως θέλει να γίνει προπονητής κι αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Πάντως, ο 39χρονος Ιταλός σούπερ σταρ, επιβεβαίωσε πως θα είναι πρεσβευτής στο Κύπελλο Εθνών Ασίας το 2015, σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας!

Διαβάστε όλη την επιστολή του Ντελ Πιέρο:

«Αυστραλία, έφτασε η στιγμή να πούμε «αντίο». Η περιπέτειά μου στη Σύδνεϋ FCολοκληρώνεται και, ακόμα κι αν αυτό με κάνει πιο λυπημένο επειδή πέρασα υπέροχα εδώ, έκανα γνωστή την απόφασή μου στον σύλλογο. Σας ευχαριστώ για τα δυο τελευταία χρόνια και ευχαριστώ τον σύλλογο για την επιθυμία του να παραμείνω. Είμαι χαρούμενος και θα ψάξω νέες ευκαιρίες να συνεχίσουμε τη σχέση μας. Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, καθώς η ζωή μου εντός κι εκτός γηπέδου ήταν φανταστική, η οικογένειά μου κι εγώ απολαύσαμε αυτή τη φανταστική διετία. Η Αυστραλία θα είναι στην καρδιά μας για πάντα.

Ήρθα για να γνωρίσω και να αγαπήσω αυτή τη φανταστική χώρα, έχοντας ζήσει στην αντίθετη πλευρά του πλανήτη, κι από την πρώτη μέρα με κάνατε να νιώσω πως εδώ είναι σαν το σπίτι μου. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων σου όλους, πάνω από όλα στους φιλάθλους κι όχι μόνο σε αυτούς της Σύδνεϋ αλλά σε όλους που μου έδειξαν την αγάπη και τον σεβασμό τους σε όλες τις πόλεις της Αυστραλίας.

Μαζί καταφέραμε αρκετά, αρκεί να σκεφτείτε το προπονητικό κέντρο στο Τζέσολο, την πρώτη εμπειρία αυτού του είδους για μια Αυστραλιανή ομάδα. Ήταν ένα εξαιρετικό σημείο από το οποίο κάναμε μια νέα αρχή. Η στήριξη από τους οπαδούς μας, τους «SkyBluesFans», διαρκώς μεγάλωνε και γινόταν πιο στενή προς την ομάδα. Σε αυτά τα δυο χρόνια έγιναν ρεκόρ προσέλευσης στο στάδιο. Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή να πω απλά «ευχαριστώ» σε όλους.

Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου, είναι η ταχύτατη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία που προκαλεί αυξανόμενο ενδιαφέρον στο κοινό, στην τηλεόραση στους σπόνσορες σε αυτή τη χώρα. Θεωρώ πως είναι αδιαμφισβήτητο πρότυπο για τον κόσμο των σπορ (για αθλητές και θεατές), το πάθος για το άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και διαρκώς μεγαλώνει.

Θα είμαι για πάντα λίγο… Αυστραλός, και θα συνεχίσω να είμαι κοντά στο ποδοσφαιρικό κίνημα αυτής της χώρας αλλά και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας. Θα ειμαι πρεσβευτής του Κυπέλλου Εθνών Ασίας το 2015 που θα γίνει εδώ την επόμενη χρονιά.

Η στιγμή έφτασε για να κάνω κάποιες αλλαγές. Γνωρίζω καλά ότι έχω δώσει πολλά και πήρα ακόμα περισσότερα. Τώρα χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ τις πιθανές ευκαιρίες για το μέλλον μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον ιδιοκτήτη της SydneyFC, κ. Ντέιβιντ Τρακτοβένκο, τον πρόεδρο κ. Σκοτ Μπάρλοου και τη σύζυγό του Αλίνα, όλα τα στελέχη και τους διευθυντές του συλλόγου, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ, όλους τους οπαδούς, αυτή την υπέροχη πόλη και τη φανταστική αυτή χώρα.

Arrivederci, Australia!

See ya mates

Μεαγάπη, ‘Άλε’»



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved