Πορτογάλος ρεπόρτερ στο Onsports: «Θα υποφέρει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Πορτογάλος ρεπόρτερ στο Onsports: «Θα υποφέρει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο δημοσιογράφος της «Record», Αντόνιο Ταντέια, συγκρίνει στο Onsports, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μέσα από τα παιχνίδια τους με την Μπενφίκα, τη μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που έχει παίξει φέτος και με τους δύο, και δίνει τα προγνωστικά του για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος συνάδελφος γνώρισε «κομμάτια» από τις φετινές ομάδες «ερυθρόλευκων» και «ασπρόμαυρων» από τις αναμετρήσεις τους με τους «αετούς» σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ (1-0 και 1-1, 0-1 και 0-3), αντίστοιχα και μας παρουσιάζει τα συμπεράσματα που έβγαλε.

Ο έγκυρος ρεπόρτερ του συλλόγου από τη Λισαβόνα, μέσα από τη δική του ματιά, χρίζει ως φαβορί τους Πειραιώτες εξηγώντας γιατί τους θεωρεί καλύτερη ομάδα από τους Θεσσαλονικείς, αλλά βλέπει να περνούν πολύ δύσκολα στην Τούμπα, ενώ δεν κρύβει ότι τον απογοήτευσε ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε κόντρα στους συμπατριώτες του.

Ο Αντόνιο Ταντέια αναφέρεται και στις αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, τους Έλληνες πρώην ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα, Κώστα Κατσουράνη και Γιώργο Καραγκούνη και τον Λιούμπομιρ Φέισα που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Η Μπενφίκα αντιμετώπισε φέτος τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ. Τι εντυπώσεις σου άφησαν οι δύο ελληνικές ομάδες; Μπορείς να τις συγκρίνεις;

«Έχω την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Σε δύο ματς με τον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες τη στιγμή που υπέφερε κόντρα στον Ολυμπιακό, ειδικά εντός έδρας. Στην Αθήνα έχασε κιόλας, αλλά τότε ήταν λόγω του εξαιρετικού αγώνα που έκανε ο Ρομπέρτο και τα πολλά λάθος τελειώματα».

Ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ εμφάνισε καλύτερο πρόσωπο κόντρα στην Μπενφίκα;

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα αν και η Μπενφίκα το περασμένο Φθινόπωρο δεν ήταν όσο δυνατή ήταν εναντίον του ΠΑΟΚ στα τέλη του Χειμώνα. Και αυτό έχει σημασία, για να εξηγήσεις τη διαφορά».

Ποια από τις δύο ελληνικές ομάδες έκανε τη... ζωή της Μπενφίκα λίγο πιο δύσκολη και πώς;

«Αναμφισβήτητα ο Ολυμπιακός. Άφησε έξω την Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ποτέ ότι θα μπορούσε να ισορροπήσει την κατάσταση στο Γιουρόπα Λιγκ».

Γνωρίζεις ότι παίζουν μεταξύ τους στα ημιτελικά του ελληνικού Κυπέλλου; Στο πρώτο ματς νίκησαν οι «ερυθρόλευκοι» 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ το δεύτερο είναι στην Τούμπα την Τετάρτη (16/4). Ποια είναι η γνώμη σου; Ποιος θα είναι στον τελικό;

«Το ξέρω, ναι. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην Τούμπα από τότε που έπαιξε με την Μπενφίκα και ο Ολυμπιακός έχει κατεβάσει ταχύτητα επειδή εξασφάλισε το πρωτάθλημα πολύ πριν αυτό ολοκληρωθεί. Αυτό μερικές φορές επηρεάζει κοιμίζοντας και αποπροσανατολίζοντας μια ομάδα. Ίσως αυτό έγινε και στον πρώτο αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0 και ίσως πίστεψε ότι θα κέρδιζε με άνεση. Τώρα όμως, θα πρέπει να υποφέρει. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι καλύτερος και αποτελεί το φαβορί».

Σε Λισαβόνα και Ελλάδα ξεχωριστά, ποια από τις δύο ελληνικές ομάδες ανταγωνίστηκε καλύτερα την Μπενφίκα;

«Και τις δύο φορές ο Ολυμπιακός. Στη Λισαβόνα μάλιστα, με πολλή βροχή να πέφτει, θα μπορούσε να είχε νικήσει. Και στην Ελλάδα παρόλο που δεν κυριάρχησε, το πήρε το παιχνίδι. Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν μια απογοήτευση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου η ομάδα του έμοιαζε πολύ αμυντική και δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα να βάλει γκολ».

Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Κατσουράνης έχει φορέσει τη φανέλα των «αετών». Τον φέρνουν στη μνήμη τους οι οπαδοί εκείνον ή τον έτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από την ομάδα τους, τον Γιώργο Καραγκούνη;

«Ο Κατσουράνης έχει λείψει στην Μπενφίκα από τότε που έφυγε. Είναι ένας παίκτης τον οποίο αγαπούν οι φίλαθλοι και τον χειροκρότησαν όταν βγήκε αλλαγή στο Ντα Λουζ. Ο Καραγκούνης δεν άφησε τόσο καλές εντυπώσεις, αλλά αν ερχόταν στη Λισαβόνα θα γινόταν το ίδιο».

Φέτος η Μπενφίκα θα πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον τίτλο στην Πορτογαλία. Έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να κατακτήσουν και το Γιουρόπα Λιγκ για να το αφιερώσουν στον Εουσέμπιο;

«Ναι φυσικά. Όχι μόνο για τον Εουσέμπιο, αλλά και για τον Πίλαρ που ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης δύο φορές και πέθανε επίσης φέτος».

Τι βλέπεις για τους αγώνες με τη Γιουβέντους στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ;

«Θα είναι πολύ δύσκολα για την Μπενφίκα επειδή η Γιουβέντους είναι η πιο δυνατή ομάδα σε αυτό το Γιουρόπα Λιγκ και έχει έξτρα κίνητρο να είναι στον τελικό στην έδρα της. Αλλά ακόμη και έτσι ήταν καλό για αυτήν που παίζει τώρα με τους Ιταλούς. Είναι καλύτερα να τους αντιμετωπίζεις σε δύο δόσεις παρά σε ένα ματς στον τελικό στο δικό τους γήπεδο».

Η Μπενφίκα έχει τον Λιούμπομιρ Φέισα στο ρόστερ της, έναν παίκτη που αγόρασε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις του;

«Ναι. Ο Φέισα ήρθε στην ομάδα επειδή θα πωλούταν ο Μάτιτς. Έτσι, όταν ο Μάτιτς πήγε στην Τσέλσι τον Ιανουάριο, ο Φέισα μπήκε στην ενδεκάδα και έδωσε μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια, αφού ο πρώτος ήταν πιο δημιουργικός στο κέντρο και έβγαινε περισσότερο από τη θέση του. Ο Φέισα είναι ένας μέσος που κοιτάει να κλείνει τα μονοπάτια για το τέρμα περισσότερο από τον Χάβι Γκαρσία, ο οποίος ήταν ο πρώτος κεντρικός μέσος που αποκτήθηκε επί Ζόρζε Ζέσους, το 2009».

Γνωρίζεις αν η Μπενφίκα θέλει ή σχεδιάζει να αγοράσει κάποιον άλλον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν έχω κάποια πληροφορία για αυτό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα φέτος και τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

Πορτογάλος ρεπόρτερ στο Onsports: «Θα υποφέρει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved