Ίβανσιτς στο Onsports: «Άλλο Γιουνάιτεντ, άλλο… Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Ίβανσιτς στο Onsports: «Άλλο Γιουνάιτεντ, άλλο… Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Ο Αντρέας Ίβανσιτς νοσταλγεί μέσα από το Onsports τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, βγάζει το… καπέλο στον Ολυμπιακό για τη νίκη του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τον… προειδοποιεί ότι στο «αιώνιο» ντέρμπι θα είναι διαφορετικά! Το διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης» που θα θυμάται πάντα!

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός φόρεσε την πράσινη φανέλα από το 2006 μέχρι το 2011 με την εξαίρεση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε ως δανεικός στη Μάιντζ. Από το 2013 αγωνίζεται στη Λεβάντε, όπου είναι μαζί με δύο πρώην συμπαίκτες του στο «τριφύλλι», τον Λουκά Βύντρα και τον Σιμάο και δεν μας κρύβει ότι συνέχεια οι τρεις τους αναπολούν τα «πράσινα» χρόνια τους στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός επιτελικός μέσος εκφράζει στο Onsports τη χαρά του που είχε την ευκαιρία να παίξει τόσο στη χώρα μας όσο και σε έναν σπουδαίο, όπως τον χαρακτηρίζει, σύλλογο, τον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Τα τελευταία χρόνια, ο Ίβανσιτς δεν παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζει καλά ότι στα ντέρμπι «αιωνίων» όλα… επιτρέπονται και όπως μας λέει, μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά και τη μεγάλη του νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά το «τριφύλλι» έχει τις ίδιες πιθανότητες να πάρει τους τρεις βαθμούς!

Μάλιστα, ο Ίβανσιτς δεν ξεχνά το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2007 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, μια νίκη που ήταν η πρώτη των «πρασίνων» στην έδρα του Ολυμπιακού μετά από περίπου 12 χρόνια!

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εσύ έχεις γνώμη του τι μπορεί να συμβεί στο ματς;

«Όχι, αυτή τη στιγμή δεν παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω ιδέα πώς τα πηγαίνουν, αλλά πέρασα τρία φανταστικά χρόνια στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Είχα μια εξαιρετική εμπειρία που μου άφησε πολύ καλές  εντυπώσεις. Ήταν μια τέλεια στιγμή για μένα. Φυσικά, τα μεγάλα ντέρμπι ήταν πάντα ιδιαίτερα και πολύ σημαντικά».

Φέτος ο Παναθηναϊκός είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 47 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 20 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο (74-54), ο οποίος είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη η διαφορά στη βαθμολογία, αλλά τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στο ματς τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είδα το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν πολύ εντυπωσιακό το πώς έπαιξαν κόντρα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Τη νίκησαν 2-0 και νομίζω ότι αυτή ήταν μια σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά εντάξει στο ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Στο ντέρμπι υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν. Οπότε, είναι δύσκολο να πω ότι θα είναι εύκολο ματς είτε για τον Ολυμπιακό είτε για τον Παναθηναϊκό. Τα ντέρμπι είναι πάντα κλειστά και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Γιατί όχι;»

Εσύ προσωπικά τι θυμάσαι από αυτά τα παιχνίδια; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάμνηση που σου έρχεται στο μυαλό;

«Ναι, φυσικά. Στα ντέρμπι είχαμε μια ιδιαίτερη βραδιά όταν νικήσαμε τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης 1-0 με το γκολ του Παπαδόπουλου. Και αυτή ίσως είναι μία από τις καλύτερες στιγμές μου με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μια εξαιρετική νύχτα για εμάς. Δεν θυμάμαι καλά, αλλά νομίζω ότι είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι μετά από 10-11 χρόνια κερδίσαμε εκεί ξανά και από αυτή την άποψη ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο ματς».

Ωστόσο, έχεις μια πικρή γεύση που δεν κατάφερες να πάρεις έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, σίγουρα. Μία - δύο σεζόν ήμασταν πολύ κοντά. Θυμάμαι ότι ήταν η δεύτερη χρονιά μου όταν ήμασταν στην πρώτη θέση και δύο τρία ματς πριν το τέλος, τη χάσαμε. Όταν γυρνάω πίσω τον χρόνο σε αυτή τη στιγμή, είναι λυπηρό που δεν μπορέσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Δεν έχεις κερδίσει πολλούς τίτλους σε όλη σου την καριέρα. Είναι αυτό κάτι που σου λείπει; Θα ήθελες να πας σε ομάδα που θα μπορέσεις να σηκώσεις κάποιο τρόπαιο;

«Κέρδισα το πρωτάθλημα στην Αυστρία με τη Ραπίντ Βιένης. Είναι πάντα ωραίο να κατακτάς τίτλους, αλλά στην καριέρα μου έχω κερδίσει ήδη έναν. Φυσικά θέλεις να ζεις αυτή την εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότερες φορές γίνεται, αλλά το έκανα μία φορά και είμαι χαρούμενος για αυτό. Έχω χάσει επίσης δύο τελικούς στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό και τη Ραπίντ Βιένης. Δεν είναι ωραίο να χάνεις έναν τελικό, αλλά νομίζω ότι είναι εντάξει και δεν είμαι πολύ λυπημένος που δεν πήρα περισσότερους τίτλους. Είμαι, όμως, επαγγελματίας και πάντα προσπαθώ να παίρνω όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους γίνεται».

Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην τωρινή σου ομάδα, τη Λεβάντε, που έχουν παίξει στην Ελλάδα (Σιμάο, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, Χουάν Φραν). Μιλάτε ποτέ για αυτά που ζήσατε στη χώρα μας;

«Ναι. Το πρώτο μου τηλεφώνημα όταν έπρεπε να αποφασίσω αν θα πάω στη Λεβάντε ήταν στον Σιμάο. Του τηλεφώνησα επειδή γνώριζα ότι έπαιζε στη Λεβάντε και μιλήσαμε για το παρελθόν με τον Παναθηναϊκό και φυσικά για τη Λεβάντε. Οπότε αυτό το γεγονός, ότι γνώριζα 2-3 παίκτες ήταν πολύ σημαντικό για την απόφασή μου να πάω στη Λεβάντε, γιατί ήξερα τον Λουκά, τον Νίκο και τον Σιμάο. Στην πρώτη φορά εδώ στη Λεβάντε ήταν για αυτόν τον λόγο πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ και με βοήθησαν πολύ τις πρώτες εβδομάδες».

Τι λέτε μεταξύ σας για αυτά που ζήσατε στον Παναθηναϊκό;

«Είχαμε μια ωραία στιγμή στον Παναθηναϊκό οι τρεις μας και μιλάμε για το παρελθόν. Συζητάμε για τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Λουκάς είναι Έλληνας, αλλά επίσης εγώ και ο Σιμάο είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν στην Ελλάδα, την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι ήταν χαρά μας που είχαμε την ευκαιρία να είμαστε στον σύλλογο».

Θα παρακολουθήσετε όλοι μαζί το ντέρμπι για να υποστηρίξετε τον Παναθηναϊκό;

«Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να δούμε το ματς, ίσως στο ίντερνετ, αλλά σταυρώνω τα δάκτυλά μου για τον Παναθηναϊκό και ίσως μπορούν να τους νικήσουν! Βέβαια, είναι δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή, είναι σε καλή φόρμα και κατάσταση».

Ο Βύντρα σκόραρε δύο φορές φέτος εναντίον της Μπαρτσελόνα, κάτι που ήταν πολύ εντυπωσιακό. Σου είπε κάτι για αυτό; Είναι πολύ σπάνιο να βλέπουμε έναν παίκτη να βάζει δύο γκολ στην Μπαρτσελόνα, πόσω μάλλον όταν αυτός είναι αμυντικός.

«Ναι. Είναι πολύ ωραίο αυτό. Ήταν πολύ σημαντικό στην έδρα μας όταν φέραμε 1-1. Ήταν μια πολύ ωραία νύχτα για εμάς και για τον Λουκά επειδή σκόραρε και σαν αμυντικός είναι δύσκολο να βρίσκει δίχτυα. Αλλά στα τελευταία ματς, είχαμε βάλει πολλά γκολ από κόρνερ και εκτελέσεις φάουλ και αυτό δείχνει ότι έχουμε καλούς αμυντικούς που μπορούν να βρουν δίχτυα και για εμάς σαν ομάδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι χαρούμενος που έβαλε τόσα γκολ!»

Η Λεβάντε έπαιξε πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ και απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Φέτος, μπορεί να πετύχει την ευρωπαϊκή έξοδο;

«Όχι, ο στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Βέβαια, τώρα έχουμε πιθανότητες, αλλά πρώτα από όλα θέλουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους για να μείνουμε στην Πριμέρα Ντεβιζιόν και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Αν καταφέρουμε, όμως, να είμαστε στην 7η θέση τότε θα είναι ωραίο, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να παραμείνουμε και δεν σκεφτόμαστε πολύ την έξοδο στην Ευρώπη».

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που άφησες την Ελλάδα. Είχες ποτέ κάποια πρόταση να επιστρέψεις;

«Όπως είπα και πριν, ήμουν χαρούμενος που ήμουν στην Ελλάδα. Για μένα, ήταν μια ωραία εμπειρία τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν άνθρωπος, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι εκεί βοηθούν και είναι καλοί. Επίσης, η ποιότητα ζωής ήταν πολύ καλή, οπότε θα έλεγα ότι είχα εξαιρετική στιγμή εκεί και πάντα θυμάμαι αυτή την ωραία εμπειρία».

Θα επέστρεφες ποτέ στον Παναθηναϊκό ή κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

«Δεν έχω ιδέα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ισπανία και είμαι χαρούμενος εκεί. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα και η εμπειρία είναι όμορφη σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μια μέρα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά δεν έχω ιδέα και δεν ξέρω».

Αν είχες πρόταση από τον Ολυμπιακό θα πήγαινες; Γνωρίζεις τι συμβαίνει όταν ένας παίκτης που έχει παίξει στον Παναθηναϊκό πηγαίνει στον Ολυμπιακό.

«Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό γιατί δεν ξέρω κάτι και αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος που είμαι στην Ισπανία. Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμα και είμαι χαρούμενος για αυτό τώρα και δεν σκέφτομαι να κάνω αλλαγή. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, θα δούμε».

Γνωρίζεις κάτι για την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού, τους παίκτες που έχει και τον προπονητή;

«Όχι, αυτή τη στιγμή δεν παρακολουθώ την ομάδα και δεν γνωρίζω πώς παίζουν. Θα έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές. Πάει πολύς καιρός από τότε που τους είδα. Οπότε είναι δύσκολο για μένα να πω κάτι».

Μου είπες πριν, ότι ήταν ξεχωριστή για σένα η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο ποιες άλλες μεγάλες στιγμές που έζησες εκεί, θυμάσαι περισσότερο;

«Ήμουν πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Ήταν όμορφος ο ανταγωνισμός να παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Τα τρία χρόνια μου στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ καλά και εντυπωσιακά και ήταν χαρά μου που είχα την ευκαιρία να παίξω για αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο».

Το καλύτερο σου παιχνίδι στον Παναθηναϊκό;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ανάμνηση από ένα προσωπικά καλό ματς».

Ο καλύτερος προπονητής που είχες στον Παναθηναϊκό;

«Είχα πολλούς προπονητές! Είναι δύσκολο να πω! Δεν θέλω να μιλήσω για προπονητές!»

Ο καλύτερος συμπαίκτης σου στον Παναθηναϊκό;

«Πάντα είχα μια καλή σχέση με τον Σιμάο και τον Λουκά».

Αφού παίζεις στην Ισπανία θα ήθελα να σε ρωτήσω για το πώς βλέπεις τη… μάχη Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης για τον τίτλο;

«Αυτή τη στιγμή και οι τρεις μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο. Έχουν τις ίδιες πιθανότητες, είναι εξαιρετικές ομάδες και θα είναι πολύ κλειστό το παιχνίδι μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν».

Όταν ήσουν στην Ελλάδα σε είχαμε δει να παρακολουθείς από το γήπεδο παιχνίδια και άλλων ομάδων του Παναθηναϊκού, όπως της ομάδας μπάσκετ.

«Δυστυχώς ούτε την μπασκετική ομάδα παρακολουθώ αν και γνωρίζω ότι είναι πολύ καλοί. Είμαι μεγάλος φαν του μπάσκετ, ειδικά του ΝΒΑ, αλλά δεν μπόρεσα να δω κάποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και είναι κρίμα γιατί μου αρέσει πολύ το μπάσκετ».

Ποια ομάδα και παίκτη υποστηρίζεις στο μπάσκετ;

«Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς και από ομάδες υποστηρίζω τους Μαϊάμι Χιτ».

Ξέρω ότι οι γονείς σου είναι μουσικοί. Εσένα ποια είναι η σχέση σου με τη μουσική;

«Ο πατέρας μου είναι μουσικός. Όταν ήμουν μικρός έπαιζα όργανα και ήταν πολύ ωραίο να έχω κάτι εκτός από το ποδόσφαιρο και το σχολείο. Το απόλαυσα και ήταν μια ωραία εμπειρία. Αυτή τη στιγμή όμως δεν παίζω κάποιο όργανο, απλά ακούω μουσική».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Ίβανσιτς:

Ίβανσιτς στο Onsports: «Άλλο Γιουνάιτεντ, άλλο… Παναθηναϊκός!» (photos+videos)



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved