Λάουντρουπ: «Με απέλυσαν με mail»

Λάουντρουπ: «Με απέλυσαν με mail»

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόλυσή του από τη Σουόνσι πετώντας αιχμές κατά των διοικούντων των «κύκνων».

Παρελθόν από τον πάγκο της Σουόνσι αποτελεί τις τελευταίες ημέρες ο Μίκαελ Λάουντρουπ με την αποχώρησή του να μην ήταν τόσο θετική, καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τίποτα δεν έγινε με καλό τρόπο.

Ο Λάουντρουπ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, δηλαδή 250 χιλιόμετρα μακριά από το "Λίμπερτι Στέιντιουμ", όμως το θέμα καλύφθηκε μαζικά από τα ΜΜΕ της Βρετανίας και της Δανίας, ακόμα και σε live streaming. Ο Δανός αποκάλυψε ότι ο λόγος λύσης της συνεργασίας ήταν "παράβαση όρων του συμβολαίου", χωρίς όμως να διευκρινίσει τί ακριβώς αφορούσε. Οι δηλώσεις του, ωστόσο, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς μεταξύ άλλων είπε ότι ενημερώθηκε με email για την απόφαση της διοίκησης, λίγες ώρες μετά από συνάντηση που είχε με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, οι οποίοι του εγκωμίασαν, δίνοντάς του συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Οταν πιέστηκε να αποκαλύψει ποια παράβαση συμβολαίου επικαλέστηκαν οι διοικούντες για να τον απομακρύνουν, απάντησε ότι παρέλαβε μία επιστολή γεμάτη από «ανόητες και απίστευτες δικαιολογίες», εννέα ημέρες μετά την απόλυσή του!

Επίσης, υποστήριξε ότι «... τον Ιανουάριο ήθελαν να αλλάξω όλο το προπονητικό επιτελείο. Μου είπαν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι. Το συζητήσαμε, γιατί πάντα θέλω να ακούω τη γνώμη των άλλων, αλλά δεν συμφώνησα. Μετά παίξαμε ένα ματς κυπέλλου και νικήσαμε, άλλο ένα πρωταθλήματος και νικήσαμε, μέχρι το (σσ τελευταίο του) παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ όπου χάσαμε. Τότε πήρα ακόμα ένα μήνυμα, που μου έλεγε πως πρέπει οπωσδήποτε, ο κόσμος να χαλάσει, να αλλάξω το επιτελείο μου. Απάντησα ότι αυτό ήδη το έχουμε συζητήσει, αλλά κλείσαμε νέα συνάντηση για την Τρίτη (4 Φεβρουαρίου). Εκεί ειπώθηκαν τα ίδια πράγματα για τους συνεργάτες μου. Τους είπα ότι είναι λάθος να συνεχίσουμε να το συζητάμε, γιατί πλησίαζε το πολύ κρίσιμο ντέρμπι με την Κάρντιφ. Ανταλλάξαμε χειραψία, με ευχαρίστησαν για τη δουλειά που κάνω στην ομάδα και έφυγα. Το απόγευμα έλαβα email ότι το συμβόλαιό μου ακυρώνεται, λόγω παράβασης όρων. Πήρα αμέσως τηλέφωνο και είπα: "Ποια ακριβώς είναι η παράβαση;". Πραγματικά δεν ήξεραν να μου απαντήσουν και όσο μιλούσα η σύζυγός μου, μού είπε ότι στο internet διαβάζει πως απολύθηκα!»

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σουόνσι το καλοκαίρι του 2012, αντικαθιστώντας τον νυν προπονητή της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς. Ενίσχυσε την ομάδα με προσωπικές του επιλογές, φέρνοντας στην Ουαλία παίκτες που γνώριζε καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα, λόγω της θητείας του στη Χετάφε και τη Μαγιόρκα. Πριν από έναν χρόνο, στις 24 Φεβρουαρίου 2013, πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με το εμφατικό 5-0 επί της Μπράντφορντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ, ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ οι "κύκνοι" κατέκτησαν την 9η θέση, τη δεύτερη υψηλότερη της ιστορίας τους μετά την 6η του 1982. Ηδη από τον Μάρτιο του 2013 ο Λάουντρουπ είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2015 με ρήτρα αποδέσμευσης, μάλιστα, που έφτανε τα 5.000.000 λίρες. Απολύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2014 κι ενώ η Σουόνσι είχε 24 βαθμούς και βρισκόταν στη 12η θέση της βαθμολογίας, μετά από 24 αγωνιστικές. Εκτοτε, ο 35χρονος αμυντικός της ομάδας, Γκάρι Μονκ, ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής, πήρε το ντέρμπι (3-0) με την Κάρντιφ, αλλά στη συνέχεια είχε μία ισοπαλία με τη Στόουκ και αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Εβερτον. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει τη Νάπολι στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ο Λάουντρουπ είχε καταφέρει να την οδηγήσει στην πρόκριση από τη φάση των ομίλων.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Παπαβασίλης: «Μπορούμε τον τίτλο, θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο ΣΕΦ»
Παπαβασίλης: «Μπορούμε τον τίτλο, θέλουμε να γράψουμε ιστορία στο ΣΕΦ»
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved