«Θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε πραγματικά»

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε πραγματικά»

Η παρέα που μας έκανε περήφανους το 2004, η Εθνική που κατέκτησε το Euro, ξανασυγκεντρώνεται για ένα φιλικό με τους παλαίμαχους της Ρουμανίας στην Τούμπα και οι Άγγελος Μπασινάς και Άγγελος Χαριστέας μίλησαν για το παιχνίδι και όχι μόνο.

Οι… Άγγελοι του ελληνικού ποδοσφαίρου επισήμαναν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως τώρα που η καριέρα τους έχει τελειώσει θέλουν να προσφέρουν μέσω φιλανθρωπικών αγώνων που θα κάνουν το επόμενο διάστημα.
 
Αυτό θα γίνει και τη Δευτέρα στην Τούμπα καθώς τα έσοδα του φιλικού θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων).
 
Οι δηλώσεις των Μπασινά, Χαριστέα:
 
Για την κατάκτηση του Euro 2004

Χαριστέας: «Αυτές οι στιγμές ήταν μαγικές. Όσοι ζήσαμε αυτές τις στιγμές δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά φαίνεται πως η επιτυχία της Εθνικής έχει μείνει παρακαταθήκη στον ελληνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε το 2004 στην Πορτογαλία ήμασταν ευλογημένοι που φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία».
 
Μπασινάς: «Αυτά μας φέρνουν δέκα χρόνια πίσω. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που μένει είναι πως αφήνουμε κάτι στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και θα θυμούνται για πάντα οι Έλληνες την επιτυχία του 2004. Εμείς πλέον ξεκινάμε έναν νέο σκοπό και να διορθώσουμε κάποια κακώς κείμενα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη».
 
Για την εκδήλωση στην Τούμπα:

Χαριστέας: «Αυτούς τους δύσκολους καιρούς σαν Εθνική ομάδα 2004 μαζευόμαστε για να διαθέσουμε τα χρήματα σε ένα Ίδρυμα που θα δοθούν αφιλοκερδώς στους ανθρώπους. Εμείς σαν Εθνική ομάδα θα πρέπει να κάνουμε τέτοια παιχνίδια που θα είναι για καλό και για ιερούς σκοπούς. Θέλουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας και να θυμόμαστε όλες εκείνες τις μαγικές στιγμές».
 
Μπασινάς: «Είναι ιδιαίτερο σημαντικό αυτό το πράγμα. Από πέρσι, όταν βρεθήκαμε στην Καλαμαριά, που μαζευτήκαμε 19 άτομα είχαμε αυτή τη σκέψη. Δεν μπορούσαν να έρθουν οι εν ενεργεία και θα ήθελαν να έρθουν και αύριο να παίξουν μαζί μας, αλλά δεν μπορούν λόγω των υποχρεώσεών τους. Μαζί με τον Ζαγοράκη, με ένα τηλέφωνο καταφέραμε να συγκεντρωθούμε. Πρόθεσή μας είναι να γίνουν 2-3 παιχνίδια για να συγκεντρωθούν χρήματα για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη και το χρειάζονται όσο κανείς άλλος σε αυτή τη χώρα».
 
Για εκείνο που τους λυπεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την επιτυχία στην Πορτογαλία
 
Χαριστέας: «Αν και πρόσφατα - που δεν είμαι ενεργός ποδοσφαιριστής - τα βλέπω απέξω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα στο οργανωτικό κομμάτι, το αν είναι καθαρό ή όχι, αν κάποιοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές δεν τυγχάνουν της προσοχής και του σεβασμού που θα πρέπει να έχει μία τέτοια μορφή. Αυτά θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι το αυριανό. Χαίρομαι που μαζευόμαστε όλοι οι πρώην οι διεθνείς για να δώσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μέχρι και ο Καραγκούνης ήθελε να έρθει, αλλά δεν μπορεί λόγω της απόστασης και των υποχρεώσεών του».
 
Μπασινάς: «Δεν μου λείπει κάτι από αυτά που βλέπω τώρα. Παλιότερα το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο σε όλους τους τομείς. Τώρα που τα βλέπουμε με πιο καθαρό μυαλό δεν μας λείπει κάτι. Δεν νομίζω ότι θα φτιάξει κάτι, όσο λειτουργούν κάτω από πιέσεις διάφορα πράγματα και όσο λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ξέρουν πότε ξεκινάει η επόμενη σεζόν, ποιοι υποβιβάζονται και πόσοι παραμένουν. Το μόνο που παραμένει σωστό είναι η Εθνική ομάδα και ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνεχίζει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ»
 
Για τις σκέψεις που έχουν για το μέλλον:

Μπασινάς: «Όπως είπα και πριν, είχαμε μιλήσει με τον Ζαγοράκη και τα άλλα παιδιά, είχαμε πει πως θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε πραγματικά. Θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους και να αφήσουμε κάτι πίσω, όχι μόνο να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο».
 
Για το ποιοι έχουν αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι

Χαριστέας: «Εκείνο που θέλουμε ο κόσμος είναι να πάρει ένα εισιτήριο και να βοηθήσει την προσπάθειά μας, ακόμη και αν δεν μπορεί να έρθει στην Τούμπα. Όλοι αυτό θέλουμε».
 
Μπασινάς: «Αυτή τη φορά βοήθησε ο Ζαγοράκης, αφού το ματς θα γίνει στην Τούμπα. Επίσης, κάποιες κινήσεις έκανε και ο Άγγελος (Χαριστέας) που θα έχει συνέχεια και στο μέλλον».
 
Για το πώς είδαν την κλήρωση της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας:

Χαριστέας: «Αν και η Εθνική ομάδα στον προκριματικό είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, με την Ρουμανία έδειξε πως είναι μία σοβαρή ομάδα. Πέρασε σχετικά άνετα στην τελική φάση της διοργάνωσης και με την αξία της. Βλέποντας τον όμιλο, δεν υπάρχει κάποιο φαβορί στον όμιλο, όπως ήταν την προηγούμενη φορά η Αργεντινή. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, όμως πρέπει να ξέρουν όλοι πως το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και πρέπει να καταλάβουμε πως είναι μεγάλη επιτυχία και η παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και αθ μας κάνουν περήφανους»
 
Μπασινάς: «Δεν είναι εύκολους, ούτε και δύσκολος. Και μόνο που ε4ίμαστε στο Μουντιάλ και είναι στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι θέμα τύχης, θέμα ημέρας και μετρούν πολλά για να»
 
Για το αν έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο:

Χαριστέας: «Πριν από λίγους μήνες έφευγα από το Κατάρ και εγώ προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πως θα σταματήσω από το ποδόσφαιρο. Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο υπάρχει μία προεργασία στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή και το σημαντικό είναι ότι θα μπορούσαμε άνετα να παίξουμε σε μία ομάδα. Όταν έχεις συνηθίσει να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, δυσκολεύει να πάρεις την απόφαση να σταματήσεις ή να παίξεις σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερου επιπέδου».
 
Μπασινάς: «Όταν βλέπω πως κάτι δεν μου πάει ή δεν μπορώ να κάνω σε υψηλό επίπεδο, δεν με ενδιαφέρει να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να ζορίζω καταστάσεις. Είναι διαφορετικό να κάνει πρωταθλητισμό ή να παίζεις χαλαρά».

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved