Πιλάβιος: «Δεν δέχθηκα απειλές από τον Ψωμιάδη»

Πιλάβιος: «Δεν δέχθηκα απειλές από τον Ψωμιάδη»

Συνεχίζεται η δίκη των «στημένων», με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, να καταθέτει και να υποστηρίζει πως ο Μάκης Ψωμιάδης ουδέποτε τον πίεσε ή τον απείλησε, όπως έκαναν άλλοι παράγοντες.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ζήτησε τα πρακτικά της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια, για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες, ενώ είπε στο δικαστήριο πως όλη η υπόθεση των «στημένων» ξεκίνησε μετά τη συνέντευξη του Πίτερ Λιμάχερ, επικεφαλής του πειθαρχικού οργάνου της UEFA, σε ελληνικό ΜΜΕ.

«Μετά από αυτό (σ.σ. συνέντευξη Λιμάχερ) ζήτησα από την UEFA να μας στέλνει ότι στοιχεία έχει και αυτοί άρχισαν να μας στέλνουν. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε τα στοιχεία στα πειθαρχικά μας όργανα γιατί δεν είχαμε τον μηχανισμό και τα στέλναμε στον εισαγγελέα. Για τον Μάκη Ψωμιάδη δεν έχω άποψη. Άλλοι παράγοντες έχουν συμπάθειες, άλλοι αντιπάθειες», ήταν τα πρώτα λόγια του άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ, που πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Δεν χρειάζεται ο διαιτητής για να στηθεί ένα ματς. Δεν έχει συμμετοχή. Οι παράγοντες αν θέλουν το φτιάχνουν με τους παίκτες. Εγώ έκανα ενέργειες, πήγα στην UEFA και διαβίβαζα τους φακέλους».

Για τη συνομιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο υποστήριξε πως μιλούσε με όλους τους προέδρους, με την έδρα να αναφέρει πως δεν χρειάζονται ερωτήσεις περαιτέρω στο θέμα αυτό καθώς οι απαντήσεις είναι ήδη γνωστές. Στο σημείο αυτό παρενέβη η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου που είπε: «Πρέπει να δούμε τι ρόλο παίζει ο μάρτυρας εδώ πέρα», κι αφού διάβασε μέρος της δικογραφίας (σ.σ. τον διάλογο Πιλάβιου-Μπέου), είπε στον άλλοτε πρόεδρο της ΕΠΟ: «Εδώ μιλάτε με τον Μπέο τελείως απολογητικά».

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, απάντησε: «Εγώ ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έβαλα λουκέτο στην ΕΠΟ και ζήτησα να αναλάβει η Πολιτεία. Όλοι οι πρόεδροι μου ζητούσαν και κάτι», με την εισαγγελέα να προσθέτει: «Εδώ φαίνεται να σας ζητάει και τα ρέστα», και να λαμβάνει την απάντηση: «Ξέρετε πόσα ρέστα μου ζητούσαν; Εγώ έκατσα τέσσερα χρόνια, είπα ευχαριστώ και γύρισα στο γραφείο μου».

Σε ερώτηση της εισαγγελέως αν καλούσε τον Πιλάβιο και ο Μάκης Ψωμιάδης, η απάντηση ήταν: «Ο Μπέος με έπαιρνε γιατί ο Μπέος είναι Μπέος. Αν διαβάσετε προσεκτικά τη συνομιλία, θα καταλάβετε ότι τον Μπέο τον ξεφορτώνομαι. Με απειλούσαν και με πίεζαν δεν ξέρετε πόσοι. Από ανθρώπους της νύχτας μέχρι Ρουμάνοι και Βούλγαροι».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε για τον Γιάννη Παπακώστα και είπε: «Με εξέπληξε η εμπλοκή Παπακώστα. Τον σέβομαι και σαν προπονητή και σκεφτόμασταν μάλιστα να του δώσουμε μια από τις εθνικές ομάδες».

Ενώ για τις απειλές που δεχόταν, κατέθεσε: «Το καλοκαίρι του 2011 με παίρνει ένας δημοσιογράφος και μου λέει μη γυρίσεις πίσω, θέλουν να σε σκοτώσουν. Αυτό είχε σχέση με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Και εκείνη η απειλή ήταν από μια συγκεκριμένη ομάδα. Στο γήπεδο του Ηρακλή, μου έγραφαν πανό 'να πάθουν καρκίνο τα παιδιά σου'. Εγώ προσπάθησα να προσφέρω. Έκανα 100 λάθη, αλλά έκανα και 100 σωστά. Για τους κατηγορούμενους δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν. Ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ μου. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πριν γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε».

Στο σημείο αυτό, το λόγο πήρε ο Μάκης Ψωμιάδης που τόνισε: «Είμαι 24 μήνες κρατούμενος και δεν ξέρω το γιατί. Περίμενα πότε θα έρθετε εδώ να καταθέσετε. Το καλοκαίρι του 2011 με απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης αφαιρέθηκαν από την Καβάλα 8 βαθμοί και πάει η Καβάλα στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά. Μετά από έναν χρόνο έρχεστε εσείς και την επαναφέρετε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και βγαίνετε και δηλώνετε ότι εκείνη η απόφαση του υποβιβασμού πάρθηκε για πολιτικούς λόγους. Είστε κρυστάλλινος και το ξέρω. Πείτε εδώ στο δικαστήριο τι εννοούσατε για τους πολιτικούς λόγους. Διότι αν υποβιβάστηκε η Καβάλα για πολιτικούς λόγους, άρα είμαι κι εγώ εδώ για πολιτικούς λόγους».

Με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να απαντά: «Το καταστατικό της Super League έλεγε πως χρειάζεται πιστοποιητικό από την ΕΕΑ για να παίξεις στο πρωτάθλημα. Η Πολιτεία δεν έδωσε και έτσι υποβιβάστηκε η Καβάλα. Αυτό δεν είναι σωστό και γι αυτό αλλάξαμε το καταστατικό. Και έτσι μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα περί πολιτικών λόγων δεν θυμάμαι να τα έχω πει».

Ο Μάκης Ψωμιάδης απευθυνόμενος στον Σοφοκλή Πιλάβιο, είπε: «Εσείς με ξέρετε καλά. Είμαι κανένας γκάνγκστερ του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με θεωρείτε τίμιο παράγοντα;», με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ να απαντά: «Εγώ από εσάς δεν έχω δεχτεί καμία απειλή και καμία πίεση».

Ο Ψωμιάδης είπε ακόμα στον Πιλάβιο ότι: «Σας ρωτάω γιατί μετά το Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε, είστε πολύ τίμιοι. Όλος ο κόσμος βοούσε ότι θα χάσετε».

Με τον Πιλάβιο να αναφέρει: «Ναι πράγματι, το έχω πει αυτό».

Πριν διακόψει το δικαστήριο, το λόγο πήρε ο μάρτυρας και δικηγόρος, Νίκος Μίνης, που τόνισε: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των στημένων. Είναι πολύ το χρήμα. Ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ όφειλε να καταθέσει συγκεκριμένα πράγματα. Η ΕΠΟ έκρυβε τους φακέλους της UEFA και τους είχε βάλει στο συρτάρι»…



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved