«Φωνάζει» η Γλυφάδα

«Φωνάζει» η Γλυφάδα

Δριμύ «κατηγορώ» εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Γλυφάδας προς την ΕΠΟ, με αφορμή την αλλαγή γηπέδου για τον αγώνα του Οδυσσέα με τις Ελπίδες Καρδίτσας

Ο υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας του Οδυσσέα Γλυφάδας, Κωνσταντίνος Παπακώστας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την ΕΠΟ και δη τους υπευθύνους του γυναικείου πρωταθλήματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο γήπεδο που θα λάμβανε χώρα ο αγώνας της 18ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας μεταξύ του Οδυσσέα και της Καρδίτσας (13/3). 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του Οδυσσέα, που ήταν και ο γηπεδούχος της αναμέτρησης, η ομάδα έχει δηλώσει από την έναρξη της σεζόν ως έδρα της το Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας, ενώ το χαρτί που έφτασε στα χέρια των υπευθύνων για την εν λόγω αναμέτρηση όριζε τόπο διεξαγωγής του αγώνα, το στάδιο της Λυκόβρυσης. 

Οι διαμαρτυρίες του σωματείου είχαν να κάνουν με την ενδεχόμενη οικονομική ζημιά που μπορεί να επέφερε για την ομάδα τους η αλλαγή γηπέδου καθώς είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τα έξοδα του γηπέδου, ενώ κλήθηκε να αγωνιστεί ως γηπεδούχος σε ένα στάδιο που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την φυσική του έδρα. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

 

«Ε. Π. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 3

ΓΛΥΦΑΔΑ 

Γλυφάδα 10-3-2011

  

ΠΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΥΠΟΨΗ:

 1. κ. Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΟ

 2. κ. ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΕΝ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

 1. κ. Ι. ΚΑΛΥΒΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Αξιότιμοι κύριοι, 

Παραλάβαμε σήμερα 10-3-2011 το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας Γυναικών και με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η επιτροπή του Γυναικείου ποδοσφαίρου μας ορίζει 

ΚΑΚΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ 

ως έδρα για τη συγκεκριμένη αγωνιστική το γήπεδο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ», ενώ έδρα της ομάδας μας είναι το «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» το οποίο ορίσθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και ο Κ.Α.Π.

Για τον ορισμό αυτό διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τους παρακάτω βάσιμους, αληθείς και νόμιμους λόγους.

 1. Η ομάδα μας την Κυριακή 13-3-2011 αγωνίζεται ΩΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ με την ομάδα της Καρδίτσας. Το αντίπαλο σωματείο σας υπέβαλλε αίτημα περί διεξαγωγής του αγώνα στις 3 μ.μ. της Κυριακής την Τρίτη 8-3-2011 οπότε και ο υπάλληλος της ομοσπονδίας κ. Καραΐνδρος μας ενημέρωσε. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος στο Άρθρο 5 αναφέρεται: «Τα αιτήματα των σωματείων για αλλαγή ώρας και σε εξαιρετικές για αλλαγή μέρας θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν τον αγώνα πλήρως αιτιολογημένα. Αιτήματα εκτός της ως άνω καθοριζόμενης ημερομηνίας δεν θα λαμβάνονται υπόψη». Με την αποδοχή του αιτήματος που υπεβλήθη εκτός των εγκεκριμένων προθεσμιών παραβιάζετε κατάφωρα την προκήρυξη του πρωταθλήματος θέτοντας έτσι θέματα άνισης μεταχείρισης και αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

 2. Με την απόφαση σας αυτή παραβιάζετε κατάφορα τον Κ.Α.Π. ο οποίος διέπει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τα άρθρα 8 παρ. 2α που αναφέρει: «Γηπεδούχες ομάδες είναι εκείνες που αγωνίζονται στα δικά τους γήπεδα και τα οποία έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες για τους αγώνες τους». Στο εν λόγω γήπεδο που έχετε ορίσει τον αγώνα εμείς δεν έχουμε εξασφαλίσει καμιά άδεια και μια παραχώρηση του από κανένα φορέα.

 3. Με την απόφαση σας αυτή παραβιάζετε το άρθρο 8 παρ. 4 το οποίο αναφέρει ότι «η ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην έδρα που έχει δηλώσει αποκλειστικά και μόνο για λόγους ακαταλληλότητας του γηπέδου η εξ αιτίας ανάκλησης της άδειας λειτουργίας». Μόνο τότε επιτρέπεται από σας κ. Καλύβα ο ορισμός άλλης έδρας και μόνο τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε την απόφασή σας. Η έδρα μας κύριοι, είναι ακόμα τουλάχιστον κατάλληλη –εκτός αν έχετε εσείς κ. Καλύβα αποφασίσει διαφορετικά και καμια άδειας λειτουργίας δεν έχει ανακληθεί.

 4. Με την απόφαση σας αυτή παραβιάζετε το άρθρο 8 και παρ. 8α .β που συγκεκριμένα αναφέρουν: «Τα γήπεδα των αγώνων για τα γηπεδούχα σωματεία ορίζονται με την προκήρυξη, αμέσως μόλις καταρτίζεται το πρόγραμμα των αγώνων και αλλαγή έδρας επιτρέπεται μόνο λόγω ανάκλησης της άδειας λειτουργίας. Σε όλα τα πρωταθλήματα εφ’ όσον οι αγώνες είναι διπλοί, ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται υποχρεωτικά στο γήπεδο άλλης». Εμείς αξιότιμε κ. πρόεδρε του γυναικείου και έδρα δηλώσαμε από την αρχή του πρωταθλήματος με την κατάρτιση των αγώνων και την χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, εν αντιθέσει με άλλα σωματεία τα οποία δεν σας έχουν δηλώσει έδρα κατά παράβαση της προκήρυξης και του ΚΑΠ και τα έχετε κάνει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΑ δεκτά στο πρωτάθλημα. Με την απόφασή σας αυτή αξιότιμε κ. πρόεδρε του γυναικείου μας στερείτε το «σπίτι» μας και μας αφαιρείται το δικαίωμα του υγιούς ανταγωνισμού, στέλνοντάς μας να αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο 25 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μας και τιμωρώντας μας γιατί; Σε ποιο παράπτωμα υπέπεσε η ομάδα μας και τη στέλνεται να αγωνιστεί μακριά από την έδρα της κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και κανονισμών; Για ποιο λόγο και προς το συμφέρον τίνος μας αναγκάζεται να μπούμε στη δαπάνη μετακίνησης όταν εσείς δια του αρμοδίου υπαλλήλου της ΕΠΟ μας τονίσατε επανειλημμένα ότι δεν μπορείτε να υποχρεώσετε το φιλοξενούμενο σωματείο σε διανυκτέρευση; Επειδή αρνηθήκαμε να καταβάλουμε τη δαπάνη που μας ζήτησε το έτερο μέλος της επιτροπή σας κ. Δημητρίου για το γήπεδο του Ελληνικού; Με ποια λογική έπρεπε εμείς να πληρώσουμε τα έξοδα του γηπέδου;

Εμείς τι είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού ή δεν διαθέτουμε κάποιο άτομο στην επιτροπή του γυναικείου που να επηρεάζει καταστάσεις; Γιατί μας στερείται τον κόσμο μας και μας στέλνεται σε ένα παντελώς ξένο και απόμακρο γήπεδο; Γιατί μας στερείται τα λίγα εισιτήρια που θα μπορούσαμε να κόψουμε στο γήπεδό μας;

Με την απόφασή σας αυτή αξιότιμε κ. Καλύβα δείχνετε ότι ενεργείται αυταρχικά παραβιάζοντας κανόνες και κανονισμούς τους οποίους εσείς ως διοργανώτρια αρχή ζητάτε από μας να εφαρμόζουμε. Με ποιο σκεπτικό μας το ζητάτε όταν εσείς οι ίδιοι μας δείχνετε τον δρόμο της παράβασης και της αυθαιρεσίας;

Η δικαιολογία ότι στο γήπεδο την ίδια ώρα διεξάγεται αγώνας Δ’ Εθνικής δεν ευσταθεί διότι ο ΚΑΠ σας δίνει το δικαίωμα να ορίσετε νωρίτερα αγώνα Άρθρο 8 παρ. 7. Δεν συντρέχουν λόγοι ακαταλληλότητας του γηπέδου εξ’ αιτίας του αγώνος τούτου κ. Καλύβα ΑΡΘΡΟ 8 παρ. 6.

Η απόφαση της επιτροπής σας αξιότιμε κ. Καλύβα είναι πέρα για πέρα παράνομη και αντιβαίνει στους κανονισμούς της ΕΠΟ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. 

Με την παρούσα επιστολή καλούμε τον κ. πρόεδρο της ΕΠΟ και τον κ. Εκτελεστικό Διευθυντή ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ να διορθώσουν ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ που έγινε απέναντι στην ομάδα μας να ορίσουν έδρα διεξαγωγής του αγώνα τη νόμιμη έδρα μας το γήπεδο μας εφαρμόζοντας το άρθρο 8 παρτ.7 του ΚΑΠ 

ΑΛΛΩΣ επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος μας που απορρέει από το καταστατικό της ΕΠΟ και της ΦΙΦΑ για κάθε ζημιά που θα επέλθει στο σωματείο μας από την ενέργεια αυτή 

ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ θα υποβάλλουμε νομίμως ένσταση για:

 1. Για την αντικανονικότητα του γηπέδου (μη τήρηση των διατάξεων του άρθρου 9 του ΚΑΠ)

 2. Κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος τελέσθηκε μη νομίμως κατά παράβαση διατάξεων του ΚΑΠ και της εγκριθείσης προκήρυξης. 

ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕ 

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι η αστυνομική αρχή που εποπτεύει την περιοχή δεν δύναται να παράσχει αστυνομική προστασία λόγω άλλων υπηρεσιακών αναγκών. Κατόπιν τούτου ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια παικτριών, διαιτητών, παραγόντων και θεατών δεδομένου ότι το γήπεδο που ορίσατε μας είναι παντελώς άγνωστο όπως και ο περιβάλλον χώρος του, καθώς και η γύρω περιοχή σας καθιστούμε δε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου εις βάρος των αθλητριών της ομάδας μας. 

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ»

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
NikexNBA: Η νέα εποχή είναι εδώ
NikexNBA: Η νέα εποχή είναι εδώ
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
Κέρκυρα: Με έναν επιθετικό στο Περιστέρι!
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
«Χορός» εκατομμυρίων για Κουτίνιο – Αστρονομική η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Αγώνες ταχύτητας κι αμάξια κλασικά, έτσι μάθαμε από παιδιά!
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Γκολ και ξύλο σε γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου! (photos)
Γκολ και ξύλο σε γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου! (photos)
Ο κακός χαμός σε αναμέτρηση γυναικείου ποδοσφαίρου που μετατράπηκε σε…
Γκολ και ξύλο σε γυναικείο αγώνα ποδοσφαίρου! (photos)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης