Οικονόμου στο Onsports: «Στη Ρος Κάουντι σε χειροκροτούν και στο “σωστό” και στο “λάθος”» (photos+videos)

Οικονόμου στο Onsports: «Στη Ρος Κάουντι σε χειροκροτούν και στο “σωστό” και στο “λάθος”» (photos+videos)

Ο Βαγγέλης Οικονόμου μιλάει στο Onsports για την εντυπωσιακή του πορεία στη Ρος Κάουντι, την αδικία που θεωρεί ότι διέπραξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προς το πρόσωπό του όταν ήταν στον Ατρόμητο, το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με το σκωτσέζικο και το όνειρο της Εθνικής ομάδας!

Ο 25χρονος Έλληνας αμυντικός πήγε στη Σκωτία τον περασμένο Ιανουάριο για να δοκιμαστεί στη νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας, Ρος Κάουντι, λίγο μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο. Ο Βαγγέλης Οικονόμου όχι μόνο έπεισε να αποκτηθεί, αλλά κέρδισε και θέση βασικού, βοηθώντας την ομάδα του να κάνει πορεία πρωταθλητισμού τη στιγμή που στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία!

Η Ρος Κάουντι είχε 10 σερί αγώνες χωρίς ήττα (7 νίκες και 3 ισοπαλίες) με τον Οικονόμου στη σύνθεσή της, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη επί της Σέλτικ, ομάδας ενός άλλου Έλληνα, άξιου εκπροσώπου μας στο εξωτερικό, του Γιώργου Σαμαρά!

Ο Οικονόμου τονίζει στο Onsports ότι όλοι στην ομάδα τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, κατάφερε να προσαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο και «έδεσε» πολύ καλά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Παράλληλα δεν κρύβει ότι και οι οπαδοί τον υποδέχθηκαν με θέρμη και υποστηρίζουν τις προσπάθειες του ίδιου και των συμπαικτών του τόσο στις καλές όσο και τις κακές στιγμές.

Είσαι κάποιους μήνες στη Ρος Κάουντι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Είμαι μόλις τρεις μήνες στην ομάδα της Ross County αλλά στην πραγματικότητα νιώθω σαν να είμαι πολύ περισσότερο καιρό, καθώς από την πρώτη στιγμή οι παίκτες και ο προπονητής με αγκάλιασαν αμέσως και δεν πρόλαβα καν να νιώσω “ξένος”. Η χημεία με τους συμπαίκτες μου είναι πολύ καλή και οι εντυπώσεις μου οι καλύτερες».

Αρχικά πήγες για να δοκιμαστείς και όχι μόνο έπεισες, αλλά κατάφερες να κερδίσεις φανέλα βασικού και αναντικατάστατου…

«Πιστεύω, όπως είπα και πριν, στη χημεία μεταξύ των ανθρώπων και ιδιαίτερα στις δυνάμεις μου. Έχοντας, λοιπόν, αυτά τα δυο ως εφόδια ήξερα πως η ομάδα μου θα ανέβει. Όσο για το ότι είμαι βασικός, αυτό το έχουν κρίνει οι αρμόδιοι, καθώς οι εντυπώσεις που άφησα ερχόμενος να δοκιμαστώ ήταν πολύ καλές και νιώθω πολύ καλά για αυτό».

Μάλιστα, η ομάδα σου με εσένα στην άμυνα ήταν για 10 αγώνες αήττητη…

«Η πορεία της ομάδας είναι εντυπωσιακή αφού από την 11η θέση στην όποια βρισκόταν τη στιγμή που ήρθα εδώ, τώρα βρίσκεται ήδη στα play off, κάτι που για τον σύλλογο της Ross County είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι μια νεοφώτιστη ομάδα».

Πλέον είστε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;

«Πρωταρχικός στόχος της ομάδας ήταν να μείνει στην κατηγορία, κάτι που εύκολα επετεύχθη... Στόχος μας, πλέον, στα play off, είναι να φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση».

Με αυτά που έχεις δει στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα, θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση με το ελληνικό;

«Σίγουρα το μικρό χρονικό αυτό διάστημα που βρίσκομαι εδώ, δε μου δίνει τη δυνατότητα να κρίνω. Ωστόσο, είμαι σε θέση να πω ότι οι προπονήσεις είναι αρκετά δυνατές σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (πράγμα που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο). Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εξίσου καλό, με καλές ομάδες, με κάποιους παίκτες πολύ καλούς, οι οποίοι κάνουν και τη διαφορά σε κάθε ομάδα. Σίγουρα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν βοηθά και όπως όλοι γνωρίζουμε έχει δυστυχώς επηρεαστεί και ο χώρος του ποδοσφαίρου, πράγμα που οδηγεί πολλούς παίκτες να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό».

Σε προηγούμενη συνέντευξή σου είπες ότι ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αγωνίζεται στη Σέλτικ, σε έπεισε να πας στη Σκωτία. Τι σου είπε;

«Η αλήθεια είναι πως, όταν ήρθα εδώ για δοκιμή έτυχε εκείνη την εβδομάδα η ομάδα μου να παίζει με τη Celtic. Εκεί συνάντησα τον Σαμαρά και εκείνος μου είπε “η Ross County είναι μια νεοφώτιστη ομάδα, ο προπονητής είναι νέος και του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες”. Η επιλογή, ωστόσο, ήταν καθαρά, δική μου».

Ποια είναι η αντιμετώπισή σου από τον κόσμο της Ρος Κάουντι;

«Έχω θερμή αντιμετώπιση. Οι φίλαθλοι εδώ σου δίνουν απλόχερα συμπαράσταση και αναγνώριση, καθώς τόσο στο “σωστό” όσο και στο “λάθος” σε χειροκροτούν».

Τι σου έχει πει ο προπονητής σου στη Ρος Κάουντι, Ντέρεκ Άνταμς; Μοιάζει να σου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει αναθέσει;

«Ο προπονητής, μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος σε αυτή την ομάδα και εγώ μέσα από τις εμφανίσεις μου στους αγώνες και στις προπονήσεις τον δικαίωσα».

Έχεις αγωνιστεί σε Ιωνικό, Θύελλα Πάτρας, Άγιο Δημήτριο, Καβάλα και Ατρόμητο πριν τη Ρος Κάουντι. Θα μπορούσες να κάνεις έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καριέρας σου;

«Χαίρομαι που έχτισα αυτή την καριέρα μόνος μου. Αυτό έγινε με πολύ κούραση και την αμέριστη βοήθεια της οικογένειάς μου, καθώς και τη βοήθεια κάποιων προσώπων του ελληνικού ποδόσφαιρου όπως του κ. Νίκου Παντέλη και του κ. Γιώργου Δωνη».

Έχεις δηλώσει ότι δεν πήρες τις ευκαιρίες που άξιζες από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ατρόμητο. Σε τι θεωρείς ότι σε αδίκησε;

«Ποτέ δεν έμαθα τους λόγους που ο κ. Μπάγεβιτς δεν μου έδωσε την παραμικρή ευκαιρία να δείξω ότι έχω θέση “βασικού” σε αυτή την ομάδα. Χωρίς να κρίνω κανέναν, γνωρίζω, πως κρινόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών μας».

Θα άφηνες ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα;

«Είναι δύσκολο με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα να σκεφτώ αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή, την επιστροφή μου στη χώρα μου. Φυσικά όμως και θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή».

Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις με την Ρος Κάουντι; Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Στόχος μου είναι ο τερματισμός της ομάδας σε μια πολύ καλή θέση στα play off και προσωπικός μου στόχος είναι, μέσα από τις δικές μου καλές εμφανίσεις και την καλή πορεία της ομάδας, η κλήση στην Εθνική Ελλάδος. Θα ήταν μεγάλη μου επιθυμία να κληθώ στην Εθνική μας ομάδα. Αυτός είναι άλλωστε στόχος και επιθυμία όλων των Ελλήνων παικτών!»

Αγωνιστικά, αλλά και γενικότερα πώς σε έχει βοηθήσει η παρουσία σου στη Ρος Κάουντι;

«Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου με έχει βοηθήσει πολύ και το λέω αυτό γιατί τα σχόλια και οι κριτικές των ανθρώπων του χώρου είναι μέχρι στιγμής θετικές και αισιόδοξες».

Δείτε το σερί των 10 αγώνων χωρίς ήττα της Ρος Κάουντι στην Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας με τον Οικονόμου βασικό:

19/01/13 Σεντ Μίρεν – Ρος Κάουντι 1-4

26/01/13 Νταντί Γιουνάιτεντ – Ρος Κάουντι 1-1

30/01/13 Ρος Κάουντι – Χιμπέρνιαν 1-0

02/02/13 Ρος Κάουντι – Χαρτς 2-2

08/02/13 Νταντί – Ρος Κάουντι 0-2

16/02/13 Ρος Κάουντι – Σεντ Τζόνστον 1-0

23/02/13 Ρος Κάουντι – Μάδεργουελ 3-0

26/02/13 Αμπερντίν – Ρος Κάουντι 0-1

02/03/13 Ρος Κάουντι – Ινβερνές 0-0

09/03/13 Ρος Κάουντι – Σέλτικ 3-2

Οικονόμου στο Onsports: «Στη Ρος Κάουντι σε χειροκροτούν και στο “σωστό” και στο “λάθος”» (photos+videos)



Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved