Δεν χάνει ούτε στα φιλικά η Ελλάδα, 1-0 την Ιρλανδία (photos)

Δεν χάνει ούτε στα φιλικά η Ελλάδα, 1-0 την Ιρλανδία (photos)

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να μην... εντυπωσίασε, ωστόσο πήρε τη νίκη στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία (1-0) με τον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάζει αρκετά νέα πρόσωπα.

Με τους Σταφυλίδη και Ταχτσίδη να πραγματοιούν το ντεμπούτο τους με την «γαλανόλευκη», ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την Εθνική Ελλάδας με 4-4-2. Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Σταφυλίδη, δεξιά τον Τοροσίδη και στα στόπερ του Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο. Ταχτσίδης και Τζιόλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Χολέμπας σε ρόλο αριστερού χαφ, ο Νίνης δεξιά και Μήτρογλου-Σαμαράς το δίδυμο στην επίθεση.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε... νωθρά στο ματς, κάτι που φάνηκε μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Γουόρντ έβγαλε τη σέντρα, ο Σταφυλίδης μέσα στην περιοχή βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Οι Ιρλανδοί πίεζαν αρκετά στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να μη μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της. Στο 11' ο Κόουλμαν έβγαλε τη σέντρα, ο Κοξ σηκώθηκε αμαρκάριστος για την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 15' ο Σαμαράς δέχθηκε την αγκωνιά του Ο' Σέι, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν ράμματα στο αριστερό φρύδι.

Στο 23' ο Νίνης επιχείρησε το πρώτο σουτ για την Εθνική μας, ωστόσο ο Φορντ έδιωξε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ για την Ελλάδα, όταν Σαμαράς και Μήτρογλου «έκρυψαν» τη μπάλα, αυτή... εμφανίστηκε στο δεξί πόδι του Χολέμπας και με δυνατό σουτ (με το... κακό πόδι) έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας για το 1-0.

Τα αίματα «άναψαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με αφορμή το μαρκάρισμα του Κλαρκ στον Χολέμπας, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους διεθνείς να ζητούν το λόγο!

Στην τελευταία φάση του πρώτου 45άλεπτου, ο Καρνέζης έδιωξε στη γωνία του το σουτ του Μπρέιντι.

Στην επανάληψη οι Σαμαράς, Μήτρογλου και Χολέμπας άφησαν τη θέση τους στους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Φορτούνη, ωστόσο η απόδοση της ομάδας του Σάντος έπεσε αισθητά.

Από το πρώτο κι' όλας λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, οι Ιρλανδοί πίεσαν και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην ισοφάριση, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της Εθνικής μας δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Στο 47' ο Καρνέζης επενέβη δύο φορές, πρώτα στο σουτ του ΜακΚάρθι και στη συνέχεια, όταν ο Ντόιλ πήρε το «ριμπάουντ».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο οι Ιρλανδοί δεν κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση, με τον Φερνάντο Σάντος να παίρνει αυτό που θέλει, τη νίκη δηλαδή, παρά το γεγονός πως το ματς είχε φιλικό χαρακτήρα.

Ιρλανδία: Φορντ, Κόλεμαν, Ο' Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλιαν, ΜακΚάρθι (70' Μέιλερ), ΜακΚλιν, Κοξ (61' Κίοχ), Λονγκ (46' Ντόιλ), Μπρέιντι (46' Χούλαχαν)

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (60' Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σταφυλίδης (82' Σπυρόπουλος), Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46' Φορτούνης), Νίνης (60' Μανιάτης), Μήτρογλου (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (46' Αθανασιάδης).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού όπως σας την μετέφερε το Onsports.

{coveritlive}3bf5bbbbde{/coveritlive}



Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός: Από 25 έως 125 ευρώ τα εισιτήρια του τελικού
Ολυμπιακός: Από 25 έως 125 ευρώ τα εισιτήρια του τελικού
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΑΕΚ: Οι οπαδοί έκαναν sold out με Λαμία - Το μήνυμα της ΠΑΕ
ΑΕΚ: Οι οπαδοί έκαναν sold out με Λαμία - Το μήνυμα της ΠΑΕ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved