«Προχωράμε σε κινητοποιήσεις»

«Προχωράμε σε κινητοποιήσεις»

Για τη συντονιστική επιτροπή της Δ’ Εθνικής και τους στόχους της μίλησε στο evrytaniasport.blogspot.com ο εκπρόσωπος του 4ου ομίλου, Σπύρος Αγγελόπουλος.

Εδώ και μερικούς μήνες οι ομάδες της Δ’ Εθνικής έχουν δημιουργήσει το δικό τους όργανο, που θα τις εκπροσωπεί στα κέντρα αποφάσεων.
Τον 4ο όμιλο εκπροσωπεί ο Σπύρος Αγγελόπουλος, γ. γραμματέας του Πύρασου Ν. Αγχιάλου, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε ανέλυσε τους στόχους και τις επιδιώξεις της επιτροπής, καθώς και τα προβλήματα των σωματείων που οδήγησαν στη συγκρότησή της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Αγγελόπουλου στο evrytaniasport.blogspot.com:

Κύριε Αγγελόπουλε, είστε εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του 4ου ομίλου. Επειδή αρκετοί δεν ξέρουν ακόμη θα θέλαμε να μας πείτε τι ακριβώς είναι αυτή η συντονιστική επιτροπή της Δ’ Εθνικής;

«Η συντονιστική επιτροπή είναι μια άτυπη επιτροπή προς το παρόν. Προσπαθούμε να την νομιμοποιήσουμε. Βέβαια σε ένα διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, που λάβαμε μέρος ο Πρόεδρος ο Σοφοκλής ο Πιλάβιος ήταν κάθετα αρνητικός στην δημιουργία αυτού του οργάνου. Είναι ένα όργανο, που θα εκπροσωπεί τις ομάδες της Δ’ εθνικής κατηγορίας και των 10 ομίλων. Η επιτροπή αποτελείται από 10 εκπροσώπους, έναν από κάθε όμιλο».

Τι σας ώθησε, ώστε να δημιουργηθεί αυτή επιτροπή; Ποια είναι τα αιτήματα σας;

«Η αφορμή για την δημιουργία της επιτροπής στάθηκε η οικονομική δυσπραγία των ομάδων και η μη καταβολή των οφειλόμενων επιχορηγήσεων από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Στην πορεία αποφασίστηκε ότι αυτή η επιτροπή θα πρέπει να αποκτήσει ένα νομικό πρόσωπο και να λαμβάνει μέρος και στις συνεδριάσεις της ΕΠΟ, όπου έχουν να κάνουν με τις αναδιαρθρώσεις και εν γένει την λειτουργία του περιφερειακού πρωταθλήματος. Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς εμάς, που αφορούν εμάς».

Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον κ. Μπιτσαξή. Τι ακριβώς συζητήσατε;

«Στις 3 του μηνός ορίστηκε ένα ραντεβού με τον κύριο Μπιτσαξή. Παραβρέθηκε εκεί αντιπροσωπεία των ομίλων. Με τον κύριο Μπιτσαξή το μόνο ,που είχαμε να συζητήσουμε ήταν η επιχορήγηση από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Το μόνο, που μας αφορούσε ήταν η ετήσια τακτική επιχορήγηση. Ο κύριος Μπιτσαξής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο και ότι είναι μια πολιτική απόφαση να δοθούν κάποια χρήματα σε αθλητικά σωματεία. Ορίστηκε ένα ραντεβού για τη ερχόμενη Τετάρτη με τον κύριο Πιλάβιο, μήπως αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με κάποια χορηγία από τους χορηγούς της ΕΠΟ, που είναι ο ΟΠΑΠ, οι μεταδόσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες χορηγοί. Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να παραβρεθεί στο ραντεβού με τον κύριο Πιλάβιο. Εάν και εκεί δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα θα αποφασιστούν κάποιες περαιτέρω κινητοποιήσεις των ομάδων».

Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει τις επόμενες ημέρες αποχή των ομάδων του περιφερειακού από τους αγώνες;

«Μια μορφή κινητοποιήσεων είναι η αποχή από το πρωτάθλημα. Μια άλλη μορφή είναι, αφού δεν μας χορηγούν σε εμάς αυτά που δικαιούμαστε, να μην πληρώνουμε και εμείς και να μπούμε και εμείς σε ένα κίνημα δεν πληρώνω που πανελλαδικά διαμορφώνεται και να μην πληρώνουμε και εμείς τις οφειλές μας προς την ΕΠΟ. Αρχής γενομένης από τα έξοδα διαιτησίας και οι πολύ βαριές ποινές και τα βαριά χρηματικά πρόστιμα που δέχονται οι ομάδες».

Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Κατά την γνώμη σας ποιο θα είναι το μέλλον της Δ’ Εθνικής;

« Τα μηνύματα, που παίρνω από όλες τις ομάδες του ομίλου είναι τραγικά, αποκαρδιωτικά μπορώ να πω. Οι πιο πολλές ομάδες βρίσκονται σε ένα σημείο, που να μην μπορούν να συνεχίσουν. Τα οικονομικά τους δεν επιτρέπουν να λειτουργεί ο σύλλογος, όπως πρέπει και να αμείβονται αυτοί, που είχαν συμφωνηθεί να αμειφθούν. Στην οικονομική δυσπραγία συνετέλεσε πάρα πολύ και ο Καλλικράτης, πολλοί σύλλογοι είχαν μια συναλλαγή με τους Δήμους. Τώρα με τον Καλλικράτη αυτό έχει σταματήσει τελείως, ούτε καν υποσχέσεις δεν παίρνουν τα σωματεία. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν αυτά τα χρήματα, που έπαιρναν από αυτή την βοήθεια, την στήριξη από την Δημοτική Αρχή, εάν θα την καλύψουν από άλλους φορείς. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, που φημολογείται περί καταργήσεως του περιφερειακού πρωταθλήματος και ενσωματώσεως του με την Γ΄ εθνική. Θα γίνει συνέλευση τον Ιούνιο από την ΕΠΟ, οπότε θα συζητηθεί αυτό. Ενδεχομένως να ισχύσει από την επόμενη χρονιά και δεν ξέρω εάν τα οικονομικά δεδομένα μας αναγκάσουν όλους να ξεκινήσει από την περίοδο 2011-2012».

Υπάρχει στήριξη προς το πρόσωπο σας από όλες τις ομάδες του 4ου ομίλου;

«Από τον 4ο όμιλο έχω ήδη λάβει την εξουσιοδότηση από τα 12 από τα 14 σωματεία του ομίλου. Τα σωματεία, που δεν μου έχουν δώσει εξουσιοδότηση είναι ο Πυργετός και η Ελασσόνα».

Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την φετινή χρονιά της ομάδας σας, τον Πύρασο.

«Η φετινή χρονιά, ενώ ξεκίνησε πολύ άσχημα, στην πορεία εξελίχτηκαν όλα κατ’ ευχήν. Μετά και την πρόσληψη του Λευτέρη Καλογήρου λύθηκε το πρόβλημα του προπονητή, ησύχασε η ομάδα, βρήκαν ηρεμία οι ποδοσφαιριστές, βρήκαμε σταθερό ρυθμό, ο οποίος είναι ανοδικός. Έχουμε 10 αγώνες χωρίς ήττα και ευελπιστούμε να πάμε και καλύτερα. Εάν και δεν είναι εξασφαλισμένο μαθηματικά, πιστεύω ότι κλειδώσει η χρονιά όσον αφορά την παραμονή της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω, να πλαισιωθούμε μέσα στην 5αδα, αυτός είναι ο επόμενος μίνι στόχος».

Παναγιώτης Κολλημένος

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πανιώνιος: Με την εγγυητική επιστολή στα χέρια του!
Πανιώνιος: Με την εγγυητική επιστολή στα χέρια του!
«Ψάχνεται» ο Χιμένεθ για Ολυμπιακό! Μόνο δυο σίγουροι για το ντέρμπι
«Ψάχνεται» ο Χιμένεθ για Ολυμπιακό! Μόνο δυο σίγουροι για το ντέρμπι
ΑΕΛ: Καταγγελία για Μολέδο
ΑΕΛ: Καταγγελία για Μολέδο
Δ. Γιαννακόπουλος: «Εξάντλησα κάθε περιθώριο, νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση...»
Δ. Γιαννακόπουλος: «Εξάντλησα κάθε περιθώριο, νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση...»
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης