Γιοβάνοβιτς: «Μακάρι να είχε κάθε χρόνο... Αΐλτον ο ΑΠΟΕΛ!» (video)

Γιοβάνοβιτς: «Μακάρι να είχε κάθε χρόνο... Αΐλτον ο ΑΠΟΕΛ!» (video)

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ, μεταξύ αυτών και την αποχώρηση του Αΐλτον για την Τέρεκ Γκρόζνι, μίλησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο τεχνικός της κυπριακής ομάδας αναφέρθηκε ακόμη μεταξύ άλλων στην κριτική που δέχεται από τον κόσμο και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Αναλυτικά:

«Είναι ακόμη νωρίς να ξεκαθαριστεί το σκηνικό με τη φυγή του Αλμέιδα. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, για να δημιουργήσουμε το προφίλ πρέπει να περάσουμε από δοκιμασίες. Έχουμε δυνατότητα σαν ομάδα να μπορούμε να αλλάξουμε το προφίλ. Έχουμε χρόνο για να κάνουμε και δοκιμές, χρειαζόμαστε όμως και χρόνο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ομάδα που μπορούμε να το καταφέρουμε σίγουρα όμως όπως είπα θα χρειαστεί και ο χρόνος. Μην μπερδεύετε τους αγωνιστικούς σχηματισμούς της ομάδας. Δουλειά του προπονητή είναι να βρει το σωστό, ανάλογα με το υλικό και τους στόχους της ομάδας. Το αγωνιστικό προφίλ και ο σχηματισμός της ομάδας δεν έχει καμία σχέση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Γιοβάνοβιτς.

Για τη Δόξα: «Σέβομαι την ομάδα και τον προπονητή, είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Τέτοιους είδους παιχνίδια πρέπει να αποδεικνύουμε τι αξίζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω θα τα πάμε καλά».

Για τους διεθνείς: «Επέστρεψαν όλοι μια χαρά, επί ευκαιρίας δίνω τα συγχαρητήρια μου στην Εθνική ομάδα για τη νίκη τους, είδαμε καλό ποδόσφαιρο».

Για τον Αλμέιδα: «Ήταν ένας παίκτης που έδινε διαφορετικό στυλ στην ομάδα, αλλά πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί στον χώρο. Η πρόταση για τον Αΐλτον έγινε δύο μέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος. Μακάρι να μπορούσαμε κάθε χρόνο να έχουμε δύο και τρεις Αλμέιδα στην ομάδα. Μεγάλος παίκτης».

Για το σεμινάριο ΟΥΕΦΑ: «Μιλήσαμε για τους βοηθούς διαιτητές για το παιχνίδι που παίζεται, για το μάνατζμεντ και την προετοιμασία της ομάδας που γίνεται. Παρόντων όλων των εμπλεκόμενων της ΟΥΕΦΑ, είχα την τύχη να πάω και εγώ από τον ΑΠΟΕΛ σε αυτό το Φόρουμ. Είμαι πρόθυμος και ανοιχτός να μεταφέρω τις απόψεις του Φόρουμ και παρακάτω στην ομάδα».

Όταν ένας προπονητής βρίσκεται στην ίδια ομάδα για πέντε χρόνια, είναι σημαντικό να προσπαθεί να βρει με τους παίκτες του και κάτι διαφορετικό, έχοντας πάντα σαν πρώτιστο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα μας λείψουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έδιναν διαφορετική οντότητα στην ομάδα. Μας δίνει όμως περισσότερο χρόνο να προετοιμαζόμαστε σαν ομάδα, είμαστε καινούργια ομάδα και πρέπει να δέσουμε. Αν με ρωτάτε όμως σίγουρα θα προτιμούσα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τις πιέσεις. Θα μου λείψουνε».

Για τις αμφιβολίες για την ομάδα: «Είναι λογική η αντίδραση του κόσμου, αφού τους συνηθίσαμε σε καλά αποτελέσματα. Είναι ξεκίνημα καινούργιας ομάδας, μπορεί ο κόσμος να ήθελε πιο ισχυρές μεταγραφές και να είχε πιο πολλές απαιτήσεις, αλλά από πολλές απόψεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να θεωρούν ότι δεν θα είμαστε η ομάδα που είμαστε πέρσι. Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι είμαστε δυνατή ομάδα, θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Δεν μπορώ όμως να παραθέσω περισσότερα στοιχεία. Δουλειά μου είναι να πείθω με πράξεις και όχι με λόγια.

Ότι κάνουμε το κάνουμε με πλάνο. Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε σ' ένα σημείο μετά από τέσσερα χρόνια που έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις για το καλοκαίρι. Κάναμε σενάρια και έτσι έπρεπε, ποτέ δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη. Σίγουρα όταν έχεις προθέσεις Τσάμπιονς Λιγκ, δεν την αλλάζεις με οποιοδήποτε ρίσκο.

Ένα από τα λάθη μας, είναι και τα συμβόλαια που κάναμε. Αν τα ανανεώναμε όλα, θα φτάναμε στο τέλος της χρονιάς, να είχαμε 12 συμβόλαια για ανανέωση. Έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετά πράγματα. Όσον αφορά τον προγραμματισμό μιας ομάδας, πολλά πράγματα εξαρτιόταν από τη θέση που κατακτήσαμε και στο τέλος της χρονιάς. Δεν ήταν εύκολο να αλλάξει ολόκληρη ομάδα του ΑΠΟΕΛ, είχε το ρίσκο του.

Δέχτηκα κριτική που έκανα την τελευταία μέρα μεταγραφή! Δεν είμαι μόνος μου. Στην Ευρώπη η Ρεάλ, Ζενίτ, έκαναν τελευταία μέρα μεταγραφές, δεν είναι λάθος. Ό, τι κάνω το κάνω σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Από εκεί και πέρα αρκετά όσα γράφονται είναι ψέματα, να πάρουμε και την περίπτωση του Αΐλτον αλλά και για τον Τρισκόφσκι. Κάποια πράγματα με εκπλήσσουν το πόσο άδικα δημιουργούν αναστάτωση και στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Γράφατε ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν ήθελε να παίξει γιατί γνώριζε ότι θα φύγει, ήταν λάθος ήσασταν άδικοι. Υπήρξαν άτομα που τον κατηγορούσαν».

Για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Ήμασταν καλύτερη ομάδα, μπορούσαμε αλλά δεν το καταφέραμε, σίγουρα την ευθύνη έπρεπε να την αναλάβει ο προπονητής έτσι και έκανα με το τέλος του παιχνιδιού. Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα έχω ένα ισχυρό σύνολο και θα τα καταφέρουμε».

Γιοβάνοβιτς: «Μακάρι να είχε κάθε χρόνο... Αΐλτον ο ΑΠΟΕΛ!» (video)



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved