Ένας χρόνος για τα κορίτσια των Τρικάλων...

Ένας χρόνος για τα κορίτσια των Τρικάλων...

Όταν ξεκίνησαν δειλά δειλά να σκέφτονται τη δημιουργία μιας νέας γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου είχαν πίστη στο νέο αυτό εγχείρημα αλλά... δε μπορούσαν να φανταστούν στο που μπορούσαν να φτάσουν.

Οι άνθρωποι της ομάδας των Τρικάλων 2011 είδαν την ομάδα τους μέσα σε μια χρονιά να αλλάζει κατηγορία και να αριθμεί πια περίπου 40 παίκτριες κάθε ηλικίας που θέλουν να ασχοληθούν με το – μέχρι πριν από λίγα χρόνια - αντρικό άθλημα στο οποίο φυσικά διαπρέπουν.

Στην «ΕΡΕΥΝΑ» μίλησαν για την όλη αυτή προσπάθεια ο Γενικός Αρχηγός, Ηλίας Παπαδημητρίου και ο προπονητής, Γιώργος Λουλές για τις εντυπώσεις, τις εμπειρίες αλλά και το μέλλον αυτής της προσπάθειας.

- Πως ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια; Πως έπεσε η ιδέα δημιουργίας μιας νέας γυναικείας ομάδας στα Τρίκαλα;

Η.Π: «Οι πρώτες αναγνωριστικές κουβέντες έγιναν τέλη Μαΐου από γονείς που θέλαμε να ξεκινήσουμε μια υγιή προσπάθεια στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Βάζοντας σαν προτεραιότητα την δημιουργία ενός συλλόγου που θα είχε ως σκοπό πρώτα την διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση συνείδησης δια βίου άθλησης για τα παιδιά, προχωρήσαμε στην ίδρυση των Τρικάλων 2011. Δεν υπήρξε διαφορετική σκέψη σε ότι έχει να κάνει με την πόλη – έδρα της ομάδας παρά μόνο η πόλη των Τρικάλων. Τα χρώματα της ομάδας επιλέχτηκαν με βάση εκείνα του ιστορικού ΑΟΤ καθώς θελήσαμε να συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην ποδοσφαιρική ιστορία της πόλης.

- Ποιες ήταν τα πρώτα μηνύματα που εισπράξατε από τον κόσμο;

Η.Π.: «Τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά και ήρθαν άμεσα. Με το που έγινε γνωστή η ίδρυση της ομάδα μας, επαναδραστηριοποιήθηκαν παίκτριες που είχαν σταματήσει το ποδόσφαιρο για προσωπικούς λόγους. Παράλληλα βρέθηκαν ορισμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν και βοήθησαν καταλυτικά στα πρώτα βήματα της ομάδας».

- Ένα σχόλιο για την επιλογή του τεχνικού, Γιώργου Λουλέ και της γυναικείας παρουσίας στον προεδρικό θώκο:

Η.Π.: «Σαν ΔΣ αποφασίσαμε, αφού η ομάδα μας ήταν νέα, να δώσουμε τα ηνία του τεχνικού κομματιού της σε έναν επίσης νέο τεχνικό και αποφασίσαμε να επιλέξουμε τον Γιώργο Λουλέ κάτι που τελικά δικαίωσε το ΔΣ. Επίσης στις οριστικές εκλογές που έγιναν τον Σεπτέμβριο, η απόφαση ήταν ομόφωνη να αναλάβει γυναίκα πρόεδρος της ομάδα και αποφασίσαμε την κα Στέλλα Παπαχρήστου ως την πιο κατάλληλη.

- Οι εντυπώσεις της περσινής χρονιάς:

Η.Π.: «Μας ικανοποίησε το γεγονός πως άμεσα ορισμένοι ποδοσφαιρικοί κύκλοι της πόλης αγκάλισαν την προσπάθεια μας όπως π.χ. οι βετεράνοι του ΑΟΤ, οι Σακαφλιάδες κ.α. Αλλά και εκτός Τρικάλων οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Ενδεικτικά αναφέρω τις αρκετές προσκλήσεις για συμμετοχή σε καλοκαιρινά τουρνουά... κάτι που ομιλουμένας μας εξέπληξε ευχάριστα».

- Ποιος ήταν αγωνιστικά ο στόχος της περσινής χρονιάς;

Η.Π.: «Στόχος μας ήταν τριπλός. Τα κορίτσια θέλαμε να βγάζουν την ένταση τους στον αγωνιστικό χώρο, τη γνώση τους στα σχολεία και την άψογη συμπεριφορά τους στην κοινωνική τους ζωή. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα τον αυτοσκοπό της ομάδας. Το κλίμα στην ομάδα ήταν και παραμείνει άψογο».

- Πως κύλησε η σχέση ανάμεσα στα κορίτσια και της διοίκηση;

Η.Π.: «Ζούσαμε το κάθε ματς από κοντά... ήμασταν σε κάθε παιχνίδι μαζί με τις παίκτριες σαν μια οικογένεια και στα θετικά αλλά και στα άτυχα αποτελέσματα. Μας ικανοποίησε το γεγονός πως από ματς σε ματς οι φίλαθλοι αυξάνονταν στο γήπεδο και μέσα αλλά και έξω από τα Τρίκαλα με αποκορύφωμα τον αγώνα μπαράζ της Λαμίας όπου 100 φίλαθλοι ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ένα ακόμη στοιχείο που βοηθά στο να διατηρηθεί το άριστο κλίμα είναι και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Σκανδάλης που η παρουσία του μόνο θετικά στοιχεία έχει δώσει στην ομάδα».

- Για τη λειτουργία της ακαδημίας;

Η.Π.: «Σε ότι έχει να κάνει με την ακαδημία... ήδη στο ρόστερ της ομάδας ανήκουν περίπου 40 κορίτσια. Από τα τέλη Αυγούστου και μετά ξεκινά και η λειτουργία της ακαδημίας που θα δέχεται κορίτσια από 6 ως 12 χρόνων».

-Μεταγραφικοί στόχοι για τη νέα σεζόν;

Η.Π.: «Στο μεταγραφικό κομμάτι... αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο προπονητής μας, Γιώργος Λουλές ο οποίος χειρίζεται μόνος του το κομμάτι αυτό».

Γ.Λ.: «Η πρώτη μας κίνηση ήταν αναμενόμενη... Η Τίνα Κούκ που λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν έπαιξε πέρυσι, φέτος θα είναι κανονικά στο ρόστερ. Η 2η κίνηση είναι η Βάνα Νικολάου από τα Μετέωρα. Μέχρι στιγμής... δεν έχει ολοκληρωθεί καμία άλλη κίνηση και η επιλογή των παικτριών θα γίνει προσεκτικά με γνώμονα το να μην διαταραχτεί το καλό κλίμα της ομάδας».

-Ήταν εύκολη η απόφαση του Γιώργου Λουλέ να ασχοληθεί προπονητικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Γ.Λ.: «Ομολογώ ότι το αντιμετώπισα λίγο επιφυλακτικά επειδή δε γνώριζα αρκετά πράγματα για το γυναικά ποδόσφαιρο. Η θετική ενέργεια όμως που είχαν οι άνθρωποι στην ομάδα αλλά και η θέληση των κοριτσιών με βοήθησαν να ξεπεράσω την όποια ανασφάλεια και αν είχα τότε και να αναλάβω τη θέση του προπονητή στην ομάδα».

-Οι πρώτες εντυπώσεις;

Γ.Λ.: « Ήταν δύσκολο στην αρχή να βρούμε τα πατήματά μας και τον τρόπο παιχνιδιού που ζητούσαμε. Με πολύ δουλειά και θέληση από τα κορίτσια, καταφέραμε μαζί με την προσθήκη του Γιώργου Σκανδάλη στο τεχνικό τιμ, με την πάροδο του χρόνου να κάνουμε την ομάδα να αποκτήσει ένα δικό τρόπο παιχνιδιού που αποδείχτηκε καταλυτικός για τη μετέπειτα πορεία της»

-Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας προπονητής στο να μεταβεί από το αντρικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

Γ.Λ.: «Η βασική δυσκολία είναι οι διαφορετικού τύπου προσαρμογές που απαιτούνται στην προπόνηση των παικτριών σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους. Επίσης... η σωστή προσέγγιση ώστε να κτιστεί μια αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους προπονητές και τα κορίτσια».

-Ποιες ήταν οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές της χρονιάς που πέρασε;

Γ.Λ.: «Η μία ήταν το ματς μέσα στη Βέροια όπου τα παιδιά έδειξαν άψογο χαρακτήρα κερδίζοντας ένα ματς που ίσως τους έδωσε την άνοδο όπως και η μεγάλη θέληση τους να συνεχίζουν να προπονούνται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όταν οι αντρικές ομάδες είχαν σταματήσει.

Η άνοδος σίγουρα ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών αλλά προσωπικά για εμένα δεν ήταν ο αυτοσκοπός την χρονιάς που πέρασε».

-Ποιοι οι στόχοι της φετινής σεζόν;

Γ.Λ.: «Ο βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι η δια βίου άθληση των κοριτσιών ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας.

Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά... ο βασικός μας στόχος είναι η παραμονή στη Β' Εθνική και η συμμετοχή όσων περισσότερων παικτριών μπορούν στους αγώνες της ομάδας.

-Αν μετάνιωσε που ασχολήθηκε με την προπονητική στο γυναικείο ποδόσφαιρο:

Γ.Λ.: "Δε μετάνιωσα ποτέ και ούτε πρόκειται, που ασχολήθηκα με το γυναικείο ποδόσφαιρο και ειδικά με μια ομάδα σαν τα Τρίκαλα. Έζησα απίστευτα ευχάριστες στιγμές και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κορίτσια για τη θέληση, την υπομονή και την αντοχή που είχαν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά»

Οι... ευχαριστίες

Τόσο ο Ηλίας Παπαδημητρίου όσο και ο Γιώργος Λουλές ήθελαν να ευχαριστήσουν ορισμένους ανθρώπους που βρεθήκαν δίπλα τους στη φετινή χρονιά:

«Πρώτα απ' όλα την ίδρυση της ομάδας και στη μετ' έπειτα πορεία της, την ΕΠΣ Τρικάλων και τον νομικός εκπρόσωπος της ομάδας μας, Αποστόλη Γκατζιό που βοήθησαν τα μέγιστα. Κατόπιν.. όλους οι φορείς της πόλης των Τρικάλων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Κρηνίτσας για την φιλοξενία και συμπεριφορά απέναντί μας. Από την πρώτη στιγμή θεώρησαν την ομάδα σαν κομμάτι της κοινωνίας τους.

Τον γιατρό Νικ Γκάνια ο οποίος θα ακολουθεί την ομάδα και τη νέα σεζόν. Επίσης μεγάλο ευχαριστώ στα ΜΜΕ του νομού, στους βετεράνους του ΑΟΤ και στους Σακαφλιάδες που μας ενίσχυσαν κάνοντας εξέδρα.

Τέλος όλον τον κόσμο της πόλης που έστω με μια χορηγία, με ένα εισιτήριο... βοήθησε την ομάδα των Τρικάλων, αναγνωρίζοντας της σαν ομάδα της πόλης του.

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς που δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα και γίνονται μέλη της οικογένειας που ονομάζεται ΑΟ Τρίκαλα 2011.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved