Σε ελληνικά χέρια το «τιμόνι» της Παρτιζάν Τιράνων!(photos)

Σε ελληνικά χέρια το «τιμόνι» της Παρτιζάν Τιράνων!(photos)

Η Κύπρος αποτελεί το δημοφιλέστερο - εκτός συνόρων - επαγγελματικό προορισμό για παίκτες και προπονητές το φετινό καλοκαίρι, όχι όμως και τον μοναδικό. Η Παρτιζάν Τιράνων στην γειτονική μας Αλβανία, φέρνει έντονο ελληνικό χρώμα στο κάδρο της εν όψει της νέας σεζόν. To Οnsports, έχει όλες τις λεπτομέρειες…

Ποιος στα αλήθεια να το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια, πως θα φτάσει η ημέρα που εκτός από το δρομολόγιο Αλβανία – Ελλάδα, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη διαδρομή στον ποδοσφαιρικό οδικό χάρτη; Ελλάδα – Αλβανία! Οποιος το έλεγε αυτό, ίσως να κινδύνευε να γίνει ανέκδοτο παρόμοιο με αυτό του  «αλβανού τουρίστα» την εποχή του Χότζα.

Να όμως που στην ζωή και στο ποδόσφαιρο, ποτέ μην λες ποτέ. Η ιστορική Παρτιζάν Τιράνων εμπιστεύτηκε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας (και όχι μόνο) σε ελληνικά χέρια.

Ο Νίκος Κόκκινος, περί ου ο λόγος, αποτελεί πλέον το νέο «κυβερνήτη» της αλβανικής ομάδας, που μετά την περυσινή της άνοδο στην δεύτερη κατηγορία φιλοδοξεί να διαγράψει πρωταγωνιστική πορεία την επόμενη σεζόν και να επιστρέψει στην κατηγορία των «μεγάλων».

Η Παρτιζάν ιδρύθηκε το 1946 και βάσει του τότε κομμουνιστικού καθεστώτος, ανήκε όπως και όλες οι ομάδες στο κράτος. Την διοικούσε το Υπουργείο Άμυνας από την ίδρυσή της μέχρι το 1990. Ήταν η πρώτη αλβανική ομάδα που πέρασε στα χέρια ιδιώτη. Αργότερα, αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στον υποβιβασμό της για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία. Το 2000 κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο στην πορεία αντιμετώπισε ξανά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να πέσει ξανά στα χέρια τους κράτους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Ο Αλμπέρτο Τζάνι, νυν πρόεδρος του συλλόγου, κέρδισε τον περασμένη Ιούνιο τη δικαστική διαμάχη με το κράτος και ο σύλλογος περιήλθε ξανά στην κατοχή του , βάζοντας μπροστά τον προγραμματισμό της καινούργιας χρονιάς.   

Ο νέος τεχνικός της Παρτιζάν Νίκος Κόκκινος διετέλεσε στενός συνεργάτης του Γιάννη Κυράστα, εκτελώντας χρέη «κατασκόπου» στις ομάδες που εργάστηκε ο αείμνηστος προπονητής. Στην καριέρα του στους πάγκους, «μπαρουτοκαπνίστηκε» επί σειρά ετών στα αθηναϊκά γήπεδα, έχοντας περάσει από την Κηφισιά, την Ερυθραία τα Σούρμενα, το Κρυονέρι, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου.

Κόκκινος: «Πρόκληση η Παρτιζάν»


«Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του φίλου μου Αλμπέρτο Τζάνι να αναλάβω την Παρτιζάν. Σίγουρα είναι μία πρόκληση για μένα καθώς πρόκειται για έναν ιστορικό σύλλογο με πολύ κόσμο…» τoνίζει ο Νίκος Κόκκινος στο Onsports και προσθέτει:


«Σίγουρα όταν έχεις δουλέψει με έναν άνθρωπο σαν τον Γιάννη Κυράστα, δεν μπορείς να έχεις ενδοιασμούς και φόβους. Ξέρεις ποιος είσαι και που βαδίζεις. Θεωρώ λοιπόν πως μέσα από τη δουλειά και την πειθαρχία, δεν έχω να φοβηθώ κάτι…».


Υπεύθυνος μεταγραφών
ο Γιώργος Κολοβός

Μετά την πρόσληψη του Νίκου Κόκκινου, η δεύτερη ελληνική μεταγραφή της Παρτιζάν ακούει στο όνομα Γιώργος Κολοβός. Ο γνωστός Ελληνας μάνατζερ αποδέχτηκε την πρόταση του Αλμπέρτο Τζάνι και ανέλαβε υπεύθυνος του μεταγραφικού σχεδιασμού.

«Αν μη τι άλλο αποτελεί πρόκληση η συνεργασία με την μεγαλύτερη ομάδα της Αλβανίας, εάν αναλογιστούμε πως το 70% του πληθυσμού της χώρας υποστηρίζει την Παρτιζάν. Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που σε βάθος τριετίας θα πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του αλβανικού πρωταθλήματος και θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρτιζάν Τιράνων έχει τεράστια ιστορία και είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί…» τονίζει στο Onsports ο Γιώργος Κολοβός και προαναγγέλλει μεταγραφές Ελλήνων παικτών:

«Βρίσκομαι ήδη σε επαφές με Ελληνες ποδοσφαιριστές για την συνεργασία με την Παρτιζάν. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις. Είναι πολύ σημαντικό σε δύσκολες εποχές για όλους τους Ελληνες, να ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό».     

Αλμπέρτο Τζάνι: «Προχωράμε με ελληνικό πλάνο»  

Η επιστροφή στην «μεγάλη κατηγορία» του αλβανικού πρωταθλήματος και το ελληνικό χρώμα όχι μόνο στον πάγκο, αλλά και στο ρόστερ της ομάδας, αποτελούν προτεραιότητες της Παρτιζάν Τιράνων όπως καταθέτει στο Onsports ο πρόεδρος του συλλόγου Αλμπέρτο Τζάνι.

«Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά πολλά χρόνια στην Ελλάδα και αισθάνομαι πως είμαι… μισός Ελληνας. Μετά την έναρξη της συνεργασίας με τον Νίκο Κόκκινο σειρά θα πάρουν οι μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών υπό την επιμέλεια του μάνατζερ Γιώργου Κολοβού. Βήμα- βήμα, θα επαναφέρουμε την Παρτιζάν εκεί που της αξίζει και θέλει να την βλέπει ο τεράστιος κόσμος που κουβαλάει από πίσω της.



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved