Παπασταθόπουλος στο Onsports: «Πρόκριση και βλέπουμε...» (photos+videos)

Παπασταθόπουλος στο Onsports: «Πρόκριση και βλέπουμε...» (photos+videos)

Την πρόκριση της Εθνικής στην προημιτελική φάση του Euro έθεσε ως πρώτο στόχο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με δηλώσεις του στο Onsports. Ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης χαρακτήρισε ως απόλυτα σωστή την απόφαση ν’ ανανεωθεί το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος, στον οποίο... χρέωσε την επιτυχημένη πορεία της Εθνικής στην προκριματική φάση. 

Ως πρωτεργάτη της αήττητης πορείας της Εθνικής στην προκριματική φάση του Euro χαρακτήρισε τον Φερνάντο Σάντος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με δηλώσεις του στο Onsports. «Η δουλειά του φαίνεται από τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι σωστά παρέμεινε στον πάγκο της Εθνικής», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έθεσε ως πρώτο στόχο την πρόκριση της Εθνικής στην προημιτελική φάση, ενώ μίλησε ακόμα για τις κλήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, το κλίμα στα αποδυτήρια της «γαλανόλευκης», τους Έλληνες φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στην Πολωνία και φυσικά για το συμβόλαιό του και το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» σε άλλη ομάδα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο Onsports:

-Ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής αρκετούς νέους παίκτες. Πώς αντιλαμβάνονται αυτό το φαινόμενο οι υπόλοιποι διεθνείς; Θεωρείς ότι κρατάει, με αυτό τον τρόπο, όλους τους παίκτες σε εγρήγορση;

«Κατά τη γνώμη μου είναι καλό αυτό. Υπάρχει πάντα ανταγωνισμός. Μας βοηθάει , όλους μας, να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση, προκειμένου να διεκδικούμε σε κάθε περίπτωση μία θέση στην Εθνική. Όλοι μας πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας με τους συλλόγους μας, στα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, για να είμαστε σε θέση να είμαστε υποψήφιοι για τα ματς της Εθνικής».

-Οι διεθνείς που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα θεωρείς ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες κλήσης στο Euro από τους αντίστοιχους που παίζουν στο ελληνικό; Στο παρελθόν ο κ. Ρεχάγκελ στηρίχθηκε πολύ σε αυτούς.

«Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής. Ανεξάρτητα από την ομάδα που παίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής, θεωρώ πως οι περισσότεροι Έλληνες διεθνείς μπορούν να παίξουν στα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό. Τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες αγωνίζονται στο εξωτερικό και το ίδιο φαινόμενο, κατά τη γνώμη μου, θα συνεχιστεί».

-Τα όσα ακολούθησαν της περιβόητης συνέντευξης Τύπου, πριν το παιχνίδι με το Βέλγιο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Φερνάντο Σάντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αποχωρήσει από την Εθνική, σας επηρέασαν; Συζητήσατε το θέμα μεταξύ σας;

«Όχι, δεν μας επηρέασε καθόλου. Πρόκειται, πάντως, για έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως είναι πολύ θετικό που παρέμεινε. Η δουλειά του, όπως φαίνεται άλλωστε από τα αποτελέσματα της ομάδας τους τελευταίους μήνες, είναι άκρως επιτυχημένη. Ήταν απόλυτα σωστή η απόφαση να παραμείνει στο πάγκο της Εθνικής για την Ελλάδα».

-Λέγεται ότι μεταξύ των «συστατικών» της επιτυχημένης πορείας των τελευταίων μηνών είναι το κλίμα στα αποδυτήρια. Έτσι είναι;

«Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Πίσω από κάθε επιτυχία, όμως, υπάρχει ένας προπονητής. Με τεχνικό τον Φερνάντο Σάντος έκανε αυτή την πορεία στην προκριματική φάση η Εθνική».

-Η Εθνική προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλό της, στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στην Κροατία. Πιστεύεις ότι είχαμε, πραγματικά, την καλύτερη ομάδα;

«Δεν ξέρω αν είχαμε την καλύτερη ομάδα, σίγουρα, όμως, είχαμε την πιο σταθερή ομάδα. Η προκριματική φάση δεν αποτελείται από ένα ή δύο παιχνίδια. Δώσαμε, συνολικά, δέκα ματς σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο. Για να προκριθεί μια ομάδα από την προκριματική φάση μιας τέτοιας διοργάνωσης πρέπει να έχει, οπωσδήποτε, σταθερότητα και αυτή την είχαμε εμείς. Δεν είναι μικρό αυτό που καταφέραμε, ως Εθνική».

-Πρώτος στόχος στο Euro είναι η πρόκριση στη φάση των ομίλων;

«Σίγουρα, πρώτος στόχος μας είναι η πρόκριση στον όμιλο. Από εκεί και πέρα, όμως, όλα είναι ανοιχτά. Η αρχή, άλλωστε, είναι το ήμισυ του παντός».

 -Διανύουμε μια δύσκολη, οικονομικά, εποχή. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική θ’ αγωνίζεται μπροστά σε περίπου τέσσερις-πέντε χιλιάδες Έλληνες. Τι θα ήθελες να πεις σε όσους ταξιδέψουν στην Πολωνία για να σταθούν στο πλευρό σας;

«Είναι δύσκολη η περίοδος που διανύουμε για κάθε Έλληνα. Δίπλα μας, αυτή τη στιγμή, μπορεί να βρίσκεται όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε χαρούμενους όσους ταξιδέψουν στο Euroκαι φυσικά όσους παρακολουθήσουν τα ματς από την τηλεόραση».

 -Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, η οποία φέρεται να σε έχει βάλει στο «στόχαστρό» της. Η Βέρντερ δεν ενεργοποίησε πρόσφατα την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων σου; Που θ’ αγωνίζεσαι του χρόνου;

 «Η Βέρντερ, ναι, κατέθεσε το ποσό που προέβλεπε το συμβόλαιο και απέκτησε τα δικαιώματά μου. Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Βέρντερ. Αν συμβεί κάτι θα το ξέρουμε σε ένα μήνα».

Παπασταθόπουλος στο Onsports: «Πρόκριση και βλέπουμε...» (photos+videos)



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved