Στο... μυαλό του Φερνάντο Σάντος

Στο... μυαλό του Φερνάντο Σάντος

Από ένα... μείγμα νιάτων και εμπειρίας θ’ αποτελείται, όπως ο Φερνάντο Σάντος τόνισε, η αποστολή της Εθνικής στο Euro. Το Onsports, αποκωδικοποιώντας το ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών, προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Ομοσπονδιακού τεχνικού και να σας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους φαίνεται να επέλεξε τους συγκεκριμένους 25 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα «κοπούν» δύο στην Αυστρία. 

Για κάποιους ενδεχομένως να έκρυβε εκπλήξεις η αποστολή που ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/5) και η οποία θα ταξιδέψει στην Αυστρία, για την προετοιμασία ενόψει του Euro. Για κάποιους άλλους ίσως όχι.

Η επιλογή των 25 ποδοσφαιριστών, όπως και να έχει, μόνο εύκολη απόφαση δεν ήταν για τον Πορτογάλο, κάτι το οποίο έκανε για πρώτη φορά, άλλωστε, στην καριέρα του. Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε ένα... μείγμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορέσουν ν’ αντεπεξέλθουν, όπως φυσικά ελπίζει, στις υποχρεώσεις μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν τον αγωνιστικό ρυθμό που ο ίδιος θα ήθελε, αυτό είναι κάτι, όμως, που θα ξεπεραστεί, όπως δήλωσε, στην Αυστρία. Εκεί όπου θα μπουν, δηλαδή, τα τελευταία... συστατικά πριν τη μεγάλη σέντρα με αντίπαλο την Πολωνία.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στους 25 που θα βρίσκονται στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Εθνική στο Σάλτσμπουργκ, θα παρατηρήσει ότι εκτός έμειναν ποδοσφαιριστές που βοήθησαν πολύ τις ομάδες τους στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, αλλά και την ίδια την Εθνική, κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αν ήταν δυνατόν, ο Φερνάντο Σάντος θα έπαιρνε και τους Χιώτη, Καρνέζη, Αθανασιάδη και Χριστοδουλόπουλο, οι οποίοι θα είναι οι μεγάλοι απόντες από το Euro. Αμφότεροι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αποστολή ωστόσο έμειναν εκτός... στα σημεία.

Το Onsports, παρατηρώντας με μια προσεκτικότερη ματιά τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος και αποκωδικοποιώντας, παράλληλα, το ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών, σας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους – φαίνεται να – επέλεξε τους συγκεκριμένους 25 ποδοσφαιριστές.

Tερματοφύλακες:

Τζόρβας (Παλέρμο)

Μπορεί ο Τζόρβας να μην έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος με την Παλέρμο, ωστόσο διαθέτει, όπως όλοι γνωρίζουμε, εξαιρετικές ικανότητες και δύσκολα θα έμενε εκτός αποστολής. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην προκριματική φάση του Euro.

Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα που εμπιστεύεται ο Φερνάντο Σάντος περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον στην παρούσα φάση. Δυνατό του... χαρτί, αν και μόνο κακή σεζόν δεν έκανε φέτος με τον ΠΑΟΚ, ήταν η εμπειρία του.

Σηφάκης (Άρης)

Αν δεν είχε τραυματιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης τότε η τριάδα των τερματοφυλάκων θα ξεκινούσε ίσως απ’ αυτόν και όχι από τον Κώστα Χαλκιά, όπως τελικά έκανε ο Φερνάντο Σάντος. Έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, όμως δεν έχει παιχνίδια φέτος στα πόδια του.

Αμυντικοί:

Τοροσίδης (Ολυμπιακός)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πρόκειται για τη βασική επιλογή του Σάντος για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Εκεί αγωνίστηκε στο παιχνίδι με το Βέλγιο και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Δύσκολα, όμως, θα ξανασυμβεί αυτό χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης)

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της ελληνικής άμυνας. Έκανε πολύ καλή χρονιά με τη Βέρντερ και ο ίδιος φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η θέση του, επίσης, ήταν «καπαρωμένη».

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

Τα ίδια με τους δύο προηγούμενους ισχύει και στην περίπτωση του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού θα βρίσκεται λογικά και στα τρία παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής.

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε)

Υπολογίζεται κυρίως για στόπερ από τον Φερνάντο Σάντος, ωστόσο ο ίδιος απέδειξε φέτος ότι μπορεί να τα καταφέρει, άριστα μάλιστα, και στη θέση του αμυντικού χαφ. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν ποδοσφαιριστή που θα στηριχθεί πάνω του η Εθνική των επόμενων χρόνων.

Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μπήκε από το... παράθυρο, όπως συνηθίζουμε να λέμε, κυρίως λόγω του τραυματισμού του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στην αποστολή, μιας και έκανε πολύ καλή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Χολέμπας (Ολυμπιακός)

Η θέση του αριστερού μπακ είναι «καπαρωμένη» από τον Χοσέ Χολέμπας. Ο Φερνάντο Σάντος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική. Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που έκλεισαν πρώτοι «εισιτήριο» για την Πολωνία.

Τζαβέλλας (Μονακό)

Στη... μάχη για μία θέση μεταξύ του Γιώργου Τζαβέλλα και του Νίκου Σπυρόπουλου, «νικητής» αναδείχτηκε ο πρώτος. Ο ποδοσφαιριστής της Μονακό έχει κάνει πολλά παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Μέσοι:

Τζιόλης (Μονακό)

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που αρέσει στον Σάντος. Πρόλαβε στο τέλος ν’ αγωνιστεί με τη Μονακό, αν και ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ενημέρωσαν πρόσφατα τον Πορτογάλο.

Μάκος (ΑΕΚ)

Πολύ καλή χρονιά έκανε με την ΑΕΚ ο Γρηγόρης Μάκος. Αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του κάθε προπονητή και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αυστρία.

Μανιάτης (Ολυμπιακός)

Ήταν από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είχε κληθεί και παλιότερα στην Εθνική, όπου αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ. Στο παιχνίδι με το Βέλγιο αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, εκεί δηλαδή που αγωνίζεται από το παιχνίδι Μαρσέιγ-Ολυμπιακός και έπειτα...

Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)

Ο Κώστας Κατσουράνης έχει πάρει ήδη τη φανέλα βασικού στο σπίτι του και το ίδιο θα κάνει και στην Πολωνία. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της «μηχανής» της Εθνικής.

Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)

Θα μπορούσε να λείψει από το Euro η ψυχή της Εθνικής; Σε καμία περίπτωση. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» της πρόκρισης της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δικαίως θα πάρει ένα «εισιτήριο» για την Πολωνία.

Φωτάκης (ΠΑΟΚ)

Ο Γιώργος Φωτάκης είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίου τα προσόντα εκτιμά πολύ ο Φερνάντο Σάντος. Τον γνωρίζει καλά, άλλωστε, από την κοινή τους θητεία στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μία αξιόπιστη λύση.

Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Στην πρώτη του σεζόν στην Μπουντελίσγκα τα πήγε εξαιρετικά. Το ίδιο έκανε και όταν του έδωσε την ευκαιρία ο Φερνάντο Σάντος, στο φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο στην Κρήτη. Η απειρία του – και μόνο, ίσως, τον αφήσει εκτός διοργάνωσης.

Κονέ (Μπολόνια)

Ο Παναγιώτης Κονέ έκανε ίσως την πιο «γεμάτη» σεζόν από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή. Ο μέσος της Μπολόνια ανέτρεψε τα εις βάρος του προγνωστικά και έπεισε τον Φερνάντο Σάντος ότι αξίζει μια θέση τουλάχιστον για την αποστολή στην Αυστρία.

Επιθετικοί:

Νίνης (Παναθηναϊκός)

Ο Φερνάντο Σάντος ποντάρει πολλά στον Σωτήρη Νίνη. Δεν αποκλείεται να έχει φανέλα βασικού στο Euro. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στη μύτη.

Φετφατζίδης (Ολυμπιακός)

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο διάστημα – μέχρι και πριν περίπου ένα μήνα – ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες κλήσης. Τα καλά παιχνίδια που έκανε, όμως, το τελευταίο διάστημα με τον Ολυμπιακό του έδωσαν το εισιτήριο για την Αυστρία. Λογικά, θα βρίσκεται και στο Euro.

Σαμαράς (Σέλτικ)

Η πλούσια τεχνική κατάρτιση και η ικανότητά του στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός τον καθιστά έναν από τους ποδοσφαιριστές που ποντάρει πολλά ο Φερνάντο Σάντος. Από την αρχή της χρονιάς αγωνίζεται ως βασικός στα περισσότερα ματς της Σέλτικ.

Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

Έκανε γεμάτη χρονιά με τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας κρίσιμα γκολ τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League. Είναι αδιαμφισβήτητη αξία για την Εθνική. Ο Σάντος τον υπολογίζει ως δεξιό εξτρέμ, αν και έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στην κορυφή της επίθεσης.

Γκέκας (Σάμσουνσπορ)

Ο Φάνης Γκέκας από την στιγμή που επέστρεψε στην Εθνική πήρε τη φανέλα του βασικού σέντερ φορ στο σπίτι του και όχι άδικα. Ο Πορτογάλος υπολογίζει πολύ στην εκτελεστική του δεινότητα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από τον τραυματισμό του.

Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ)

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί αρκετές φορές να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και τα έχει καταφέρει. Ο Σάντος ποντάρει πολλά στην εμπειρία του και στην ικανότητά του να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές.

Μήτρογλου (Ατρόμητος)

Ο Κώστας Μήτρογλου έβγαλε μόνος του τον Ατρόμητο στα play offs. Φέτος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δικαίως θα βρίσκεται στην Πολωνία. Έχει μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα και σε αυτό υπολογίζει ο Σάντος.

Διαβάστε, επίσης, όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved