«Χιτσκοκική» πρόκριση για ΠΑΟΚ στον τελικό Κ17!

«Χιτσκοκική» πρόκριση για ΠΑΟΚ στον τελικό Κ17!

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό του πρωταθλήματος Super League Κ17, καθώς επικράτησε στα πέναλτι με 4-3 του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε στην Τρίπολη.

Οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» ήταν πιο εύστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που έγινε και νωρίτερα με τους ποδοσφαιριστές του Άρη στον πρώτο ημιτελικό, με αποτέλεσμα ο τελικός της Δευτέρας (14/5) που θα γίνει στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης θα έχει... χρώμα βόρειας Ελλάδας.

Όσον αφορά στον δεύτερο ημιτελικό, κανονική διάρκεια και παράταση ολοκληρώθηκαν με το «λευκό» 0-0 αν και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος του αγώνα και στο μισάωρο της παράτασης με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μπαντούνας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

«Μοιρασμένο» ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τους… διαδρόμους προς τις εστίες των δύο πορτιέρων. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 13’ ο Τουμανίδης βρέθηκε απέναντι στον Βλάχο, αλλά ο τελευταίος ήταν ο νικητής στη «μονομαχία».

Η… απάντηση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 21’ όταν ο Βουρτσιώτης βρήκε τον Γαρεφαλάκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσελεπίδης έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 35’ ήταν η… σειρά του «Δικέφαλου» να απειλήσει, όταν ύστερα από λάθη στην άμυνα των Πειραιωτών, ο Ποζατζίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλάχο, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς.

Στο 45’ οι αριθμητικές ισορροπίες… χάλασαν, όταν ο Μπαντούνας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο.

Ωστόσο, η αποβολή του νεαρού αμυντικού φαίνεται πως δεν επηρέασε αγωνιστικά τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν… περιορίστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι και αναζήτησαν το γκολ.

Μάλιστα, στο 55’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Πασχάλης έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι τυπικά γηπεδούχοι… απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Κουλούρης βρέθηκε απέναντι στον Βλάχο, έκανε το σουτ, αλλά για μία ακόμα φορά, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Στο 78’ ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Καραμπάς βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Τουμανίδη, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Έτσι, φτάσαμε στην ημίωρη παράταση, στην οποία η κούραση ήταν εμφανής στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν οι καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων. Για τον λόγο αυτό πήγαμε στα πέναλτι:

Καλλέργης (Ολυμπιακός): 0-1
Σαββίδης (ΠΑΟΚ): 1-1
Λάτσι (Ολυμπιακός): απόκρουση
Ποζατζίδης (ΠΑΟΚ): 2-1
Παπασάββας (Ολυμπιακός): 2-2
Βασαΐτης (ΠΑΟΚ): 3-2
Γενιτσαρίδης (Ολυμπιακός): άουτ
Χατζηαναγνώστου (ΠΑΟΚ): απόκρουση
Ποτουρίδης (Ολυμπιακός): 3-3
Τζεβελέκης (ΠΑΟΚ): 4-3

«Άρχοντας» της αναμέτρησης ήταν ο Ανούσος (Λακωνίας) ο οποίος απέβαλε στο 45’ τον Μπαντούνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ «κιτρίνισε» τους Πόζογλου, Κωνσταντινίδη, Τουμανίδη

ΠΑΟΚ (Ζαζόπουλος): Στρέζος, Κωνσταντινίδης (106’ Χατζηαναγνώστου), Ποζατζίδης, Βασαϊτης, Τσελεπίδης (113’ Κοτέντζης), Καρατζάογλου (91’ Δημητριάδης), Καραμπάς, Τουμανίδης, Κουλούρης (81’ Τζεβελέκης), Σαββίδης, Πόζογλου (66’ Αποστολίδης)

Ολυμπιακός (Τερεζόπουλος): Βλάχος, Γκούτσιος, Σωτηράκος, Μπαντούνας, Παπασάββας, Λάτσι, Πασαλίδης (103’ Γενιτσαρίδης), Φουκαράς (9’ λ.τρ. Καρκασίνας), Γαρεφαλάκης (110’ Ποτουρίδης), Βουτσιώτης (83’ Καλλέργης), Πασχάλης (79’ Μήτκας).



Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
Euroleague, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR: Στον… αέρα το Game 3
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
Ολυμπιακός: Έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και ζητά πειθαρχική δίωξη για Αλμέιδα
Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved