«Αυστηροποίηση των ποινών»

«Αυστηροποίηση των ποινών»

Μόνη λύση για την εξάλειψη της βίας είναι η αυστηροποίηση των ποινών, δήλωσε στον Sentra FM 103,3 o Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως είναι ώρα να σταματήσουν τα λόγια και να υπάρξουν πράξεις και διευκρίνισε πως μόνο αν μια ομάδα «νοιώσει στο πετσί της» την τιμωρία, είτε αυτή είναι αποκλεισμός από το πρωτάθλημα, είτε αφαίρεση βαθμών, θα αντιληφθεί ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Γι΄ αυτό και η Πολιτεία προτίθεται να φέρει σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών.

«Τέρμα τα λόγια, πρέπει να προχωρήσουμε σε πράξεις. Και η πρώτη πράξη είναι να φέρουμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στη βία στα γήπεδα. Ελπίζουμε να είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν κι άλλες προσπάθειες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο (σ.σ. ο κ. Νικητιάδης μίλησε στο περιθώριο της επικείμενης συνάντησης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, παρόντων των κ. Γερουλάνου και Μπιτσαξή, για να συζητήσουν τα θέματα βίας γενικότερα αλλά και τα γεγονότα του Σαββάτου ειδικότερα), ενώ θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με την Σούπερ Λίγκα. Οι Αρχές είναι αυτές που θα επιβάλλουν σκληρά μέτρα και θα καταφέρουν να συνετίσουν όσους είναι άτακτοι, δεν συμπεριφέρονται σωστά και καλλιεργούν τη βία. Θα φέρουμε ένα σχέδιο νόμου που θα ελέγχει τους συνδέσμους, θα ελέγχει τις εταιρείες σεκιούριτι, θα αυξήσει τις ποινές, θα περιλαμβάνει μέτρα τέτοια που νομίζουμε ότι θα δώσουν ηχηρό χαστούκι σ’ αυτό που λέγεται βία στα γήπεδα.

Ο κ. Νικητιάδης είπε ακόμα ότι τη μεγάλη ευθύνη για να λυθεί το ζήτημα φέρουν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, καθώς στο ποδόσφαιρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο, επομένως εκείνοι πρέπει πρωτίστως να φροντίσουν να δοθεί λύση στο θέμα.

«Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα αυστηροποιηθούν οι ποινές . Πρόθεσή μας είναι να  υπάρξουν δρακόντεια μέτρα, αλά για να γίνει αυτό θα πρέπει στην ίδια κατεύθυνση να κινηθούν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα, αφού άλλωστε αυτές έχουν το αυτοδιοίκητο, επομένως οφείλουν πρωτίστως αυτές να φροντίσουν ώστε να λυθεί το θέμα. Εμείς θα πιέσουμε τον κ. Πιλάβιο, αλλά θα τον στηρίξουμε κιόλας, γιατί είναι ένας άνθρωπος που δείχνει ότι έχει διάθεση να βοηθήσει».

Είπε ακόμα ότι σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο θα ζητήσει να μετακυληθεί η ευθύνη για την μετακίνηση των οπαδών στις ομάδες.

«Τη μετακίνηση των φιλάθλων θα την μεταφέρουμε στην ευθύνη των σωματείων. Θα έχουν την ευθύνη οι ίδιες οι ομάδες αν 100 βάνδαλοι καταστρέψουν μια πόλη. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει. Δεν πάει άλλο. Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να λέμε λόγια και πρέπει να προχωρήσουμε με ΕΠΟ και Λίγκα στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ, που δεν ανάβει ούτε ένα κεράκι όταν συμμετέχει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει να γίνει και στις εγχώριες διοργανώσεις».

Σε ερώτηση αν τελικά ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με μόλις μία αγωνιστική, αφού δεν προκύπτει βάσει της έκθεσης της Αστυνομίας βαριά κατηγορία, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι τέτοια γεγονότα προκαλούν την νοημοσύνη του κόσμου.

«Προκαλεί την νοημοσύνη, όλο τον κόσμο προκαλεί. Όταν όμως ομάδες θα δουν αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, όταν δουν να τους κόβουν 3 και 6 βαθμούς, όταν θα νοιώσουν στο πετσί τους αυτές τις τιμωρίες τότε θα αντιληφθούν ότι δεν τις συμφέρει να διαιωνίζεται μια τέτοια κατάσταση».

Είπε ακόμα πως είναι διαφορετικές οι ευθύνες των ομάδων από αυτές των συνδέσμων και πως ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις δικές του.

«Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο επίπεδο έναν εκπρόσωπο συνδέσμου με τον εκπρόσωπο μιας ομάδας, αλλά είναι άλλος ο ρόλος του. Άλλος ο ρόλος του σωματείου και άλλος του αθλήματος, αλλά δεν αποτελεί αυτό κοινό παρονομαστή για να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Η διοίκηση, οι φίλαθλοι. Εμείς θα ζητήσουμε να δούμε αν οι υπεύθυνοι των συνδέσμων έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, θα ζητήσουμε να μας υποβάλλουν κατάσταση μελών. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Σε ερώτηση μήπως ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ευρέως τον τελευταίο καιρό, ότι δηλαδή η Πολιτεία μπορεί να μην είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις επειδή προτιμά να είναι το γήπεδο πεδίο εκτόνωσης της κοινωνικής οργής ο κ. Νικητιάδης το αρνήθηκε κατηγορηματικά και τόνισε πως ο Πρωθυπουργός θλίβεται βαθύτατα με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να βρεθεί λύση.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Πρωθυπουργός πληγώνεται όταν βλέπει τέτοια γεγονότα, πληγώνεται όταν έχει γυρίσει όλο τον κόσμο για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και βλέπει αυτή η αξιοπιστία να γκρεμίζεται από κάποιον ανεγκέφαλο. Ούτε ιδεολογικά, ούτε ηθικά θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος. Είναι βαθύτατα δυσαρεστημένος, έχει εκφράσει την απαρέσκειά του και λέει: Βρείτε τρόπο να τελειώνετε με αυτή την ιστορία».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Λάρισα: Έκπληξη με Μάντζιο!
Λάρισα: Έκπληξη με Μάντζιο!
Παναθηναϊκός: Τα εισιτήρια για ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός: Τα εισιτήρια για ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός: Έφτασε Τορίνο (photo)
Ολυμπιακός: Έφτασε Τορίνο (photo)
«Βόμβα» στην Λευκωσία
«Βόμβα» στην Λευκωσία
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης