Με θέα την… αποχή

Με θέα την… αποχή

Σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση των μελών της συντονιστικής επιτροπής της Δ’ Εθνικής.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τα μισά μέλη της 10μελούς επιτροπής, όχι μόνο να μπορέσουν να ταξιδεύσουν στον Βόλο, αλλά ακόμη και στην Θεσσαλονίκη, όταν αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξε ο τόπος της συνεδρίασης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε ο εκπρόσωπος του 1ου ομίλου και πρόεδρος του Εθνικού Γάζωρου, Γιώργος Καλαποτλής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ταξιδεύσει από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου είχε παραβρεθεί στα Ανώγεια στην συγκέντρωση των ομάδων της Μεγαλονήσου και τους ενημέρωσε για το τι προηγήθηκε στις συνελεύσεις όλων των άλλων ομίλων, την πρώτη ολομέλεια της επιτροπής στην Λάρισα, αλλά και την ακρόαση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Στην άτυπη αυτή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, έτσι όπως εξελίχθηκε εκ των πραγμάτων, έδωσαν το παρόν οι Γιώργος Καλαποτλής, Αριστείδης Ματσούκας, Στέφανος Ηλιάδης και Μανώλης Βουλκίδης, ενώ υπήρξε ανοικτή ακρόαση με άλλα τρία μέλη της επιτροπής και βέβαια τους νομικούς που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Πρωταρχικό μέλημα της συντονιστικής επιτροπής της Δ’ Εθνικής είναι προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε και πρωταρχικό της μέλημα είναι να δώσει το παρόν στο ραντεβού που κλείστηκε με τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή για τις 3 Μαρτίου στις 2 μ.μ., όπου θα του θέσουν τα αιτήματα που αφορούν υποχρεώσεις τη Πολιτείας, όπως είναι η πληρωμή άμεσα των επιχορηγήσεων των προηγούμενων ετών και της φετινής περιόδου, ότι η Δ’ Εθνική όπως θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την προκήρυξη αν είναι βιώσιμη και ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση μέσω χορηγιών ή συμμετοχή του ΟΠΑΠ.

Το συγκεκριμένο ραντεβού με τον κ. Μπιτσαξή, τονίστηκε από τα μέλη της επιτροπής, ότι κλείστηκε σε απάντηση γραπτού αιτήματος να γίνει και όχι γιατί μεσολάβησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος ή έστω μέσω του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Σταθόπουλου. Επίσης πριν από την συνάντηση με τον Μπιτσαξή, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προταθεί από τον ίδιο να αποδοθεί ένα ποσό έναντι σε κάθε ομάδα, θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Πιλάβιο στις 10 π. μ. για τα θέματα και αιτήματα που αφορούν στην ΕΠΟ και στα οποία δεν δόθηκε καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Επίσης είναι δεδομένη η απόφαση να παραβρεθούν στην Αθήνα και τα δέκα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, καθώς έχουν 10 ημέρες περιθώριο να είναι ελεύθεροι από υποχρεώσεις στις 3 Μαρτίου, έτσι ώστε μισή ώρα μετά την λήξη του ραντεβού με τον ΓΓΑ, να συνεδριάσει το όργανο και να εξετάσει το τι συζητήθηκε και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Και φυσικά η σκέψη της αποχής κυριαρχεί ως τρόπος αντίδρασης στην αδιαφορία της Πολιτείας.

Αν η απόφαση θα είναι η αποχή από το πρωτάθλημα (το πιο πιθανό), η συντονιστική επιτροπή ρώτησε νομικούς για την περίπτωση μηδενισμού των ομάδων που δεν θα αγωνιστούν, σε αντίθεση με όσες επιλέξουν να μην απέχουν. Αυτό μπορεί να γίνει βάση του ΚΑΠ, αλλά δύσκολα θα επιλέξει η ΕΠΟ να μηδενίσει 150 ομάδες, κάτι που θα δυσφημήσει την ομοσπονδία σε UEFA και FIFA.

Ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε στην συνεδρίαση της συντονιστική επιτροπής και θέτοντας το ερώτημα σε νομικούς, είναι η προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα κατά την απόφασης του ΔΣ της ΕΠΟ στις 26 Νομβρίου να μειωθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής στις 140, με αποτέλεσμα να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και οκτώ ομάδες από ομίλου των 17 και 18 ομάδων και ενώ η αγωνιστική περίοδος είχε διανύσει τρεις μήνες από την έναρξή της. Επιπλέον στην φετινή προκήρυξη αναφερόταν ότι το θέμα του υποβιβασμού θα ανακοινώνονταν μετά τον καταρτισμό των ομίλων και πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης, κάτι βέβαια που δεν έγινε. Έτσι δεν είναι λίγες οι ομάδες που προσανατολίζονται να κάνουν προσφυγή και η επιτροπή θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά την θεσμοθέτηση του οργάνου που εκλέχθηκε από όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Εξάλλου, από την πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρειας στις 15 Δεκεμβρίου, είχε τεθεί ως στόχος η δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπεί τις ομάδες των πρωταθλημάτων της Δ Εθνικής και δεύτερον να μπορεί να καταθέτει επίσημα αίτηση στο ΔΣ της ΕΠΟ προκειμένου να γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι.

Η συντονιστική επιτροπή που συναντήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου και μετά από την πρωτοβουλία της ομάδας της Α. Ε. Αλεξάνδρειας, έχει ως στόχο, πρώτον η δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπεί τις ομάδες των πρωταθλημάτων της Δ Εθνικής και δεύτερον να μπορεί να καταθέτει επίσημα αίτηση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ προκειμένου να γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι. Για το θέμα αυτό υπάρχει και η ανάλογη νομική συνδρομή, με την συντονιστική επιτροπή της κατηγορίας να επισπεύδει τις διαδικασίες έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά η θεσμοθέτηση του οργάνου αυτού και να διεκδικήσει την συμμετοχή του στις όποιες προτάσεις και αποφάσεις που αφορούν την Δ Εθνική στην σημερινή της μορφή.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Προμηθέας: «Πατρινός» ο Μιλόσεβιτς
Προμηθέας: «Πατρινός» ο Μιλόσεβιτς
ΑΕΚ: Κάνουν... Φιλαδέλφεια το ΟΑΚΑ!
ΑΕΚ: Κάνουν... Φιλαδέλφεια το ΟΑΚΑ!
Ηγέτης με… διεθνή πιστοποίηση!
Ηγέτης με… διεθνή πιστοποίηση!
Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα της ημέρας (23/9)
Κύπελλο Ελλάδας: Το πρόγραμμα της ημέρας (23/9)
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης