Μπαμ από Χεράκλες

Μπαμ από Χεράκλες

Η Χεράκλες ανέτρεψε τα δεδομένα, κέρδισε με 4-2 στην παράταση την Άλκμααρ και θα αντιμετωπίσει την PSV Αϊντχόφεν στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας.

Πριν λίγες εβδομάδες, η AZ είχε επικρατήσει εύκολα του «Ηρακλή» με 3-1 για το πρωτάθλημα, αλλά ο δείκτης δυσκολίας... αυξήθηκε αναφορικά με τον ημιτελικό κυπέλλου. Η Χεράκλες έκανε, μάλιστα, τέλεια ξεκίνημα στο «AFAS Stadion», έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό με τον Έβερτον, αλλά ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το 1-0 στο έβδομο λεπτό.

Στο 20ό λεπτό, ο Άνταμ Μάχερ ισοφάρισε και στο 22ο ο Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμοντσον ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η Άλκμααρ κυριάρχησε μέχρι την ανάπαυλα, αλλά δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν πάλι την απόδοσή τους. Ύστερα από μερικές καλές ευκαιρίες, ο Κουάμε Κουνσά ισοφάρισε σε 2-2 στο 66ο λεπτό.

Αμφότερες οι ομάδες απώλεσαν ευκαιρίες στην συνέχεια, αλλά ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Σε αυτή, ο Τόμας Μπρουνς, ο οποίος είχε μόλις περάσει σαν αλλαγή, διαμόρφωσε το 3-2. Μετά το 110ό λεπτό, σημείο που καταγράφηκε το νικητήριο, όπως αποδείχθηκε, γκολ, η ΑΖ πίεσε ασφυκτικά, αλλά άφησε κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Νίνος Γκουρίε στο 120ό λεπτό.

Έτσι η Χέρακλες προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. Στις 8 Απριλίου θα αντιμετωπίσει την PSV Αϊντχόφεν που προκρίθηκε χθες (21/03).

Άλκμααρ: Αλβαράντο, Μαρτσέλις, Βίεργκεβερ, Μοϊσάντερ, Ελμ (80' Κλαβάν), Πούλσεν, Μάρτενς, Γκουνμουντσον, Μάχερ, Αλτιντόρ (46' Μπένσοπ), Χόλμαν (89' Φαλκενμπούργκ).
Χεράκλες: Τέλγκενκαμπ, Φαν Ντερ Λίντεν, Λουμς, Μπρέκερς, Ντουάρτε, Ριένστρα, Κουανσά, Ντάγκλας (92' Πεντρόσα), Έβερτον, Αρμεντέρος (106' Μπρουνς), Οβερτούμ (81' Γκουρίε).



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved