«Καμία αντιπαλότητα»

«Καμία αντιπαλότητα»

Για το ντέρμπι των Νέων μεταξύ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μίλησαν στο Onsports ο Μπάμπης Ζελενίτσας και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Οι δύο τεχνικοί, μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες που κρύβουν τέτοιες αναμετρήσεις, αλλά στο επίπεδο των τμημάτων υποδομών, το σημαντικό είναι η βελτίωση για την δημιουργία ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να στελεχώσουν τις πρώτες ομάδες.

Ζελενίτσας: «Είμαστε ικανοποιημένοι»

Ικανοποιημένος από το επίπεδο που υπάρχει στα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο Onsports ο Μπάμπης Ζελενίτσας. Ο Διευθυντής των Ακαδημιών των «ερυθρόλευκων», ενόψει του αγώνα του Σαββάτου των ομάδων Νέων, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

- Περίπου πριν από δύο εβδομάδες αντιμετωπίσατε τον Παναθηναϊκό στην Παιανία. Από εκείνη την αναμέτρηση βλέπετε βελτίωση στην ομάδα;

«Ο στόχος που έχουμε στην Ακαδημία είναι η βελτίωση της τεχνικοτακτικής των ποδοσφαιριστών. Είναι γεγονός ότι κάθε μέρα υπάρχει βελτίωση των παιδιών και για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε να παιδιά να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο».

- Πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου με αυτό που έγινε πριν από λίγο καιρό;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε αυτό το παιχνίδι από αυτό που έγινε πριν από 15 μέρες. Σίγουρα υπάρχει σπουδαιότητα και βαρύτητα εξαιτίας των ονομάτων των δύο συλλόγων και τι πρεσβεύουν και είναι κάτι που τα παιδιά εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα του επιπέδου του Ολυμπιακού».

- Το απόγευμα του Σαββάτου θα αναμετρηθούν οι πρώτες ομάδες των δύο συλλόγων. Πόσο επηρεάζει η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης τα παιδιά που είναι στις ομάδες υποδομών;

«Υπάρχει ιδιαιτερότητα σε κάθε αναμέτρηση. Ελπίζω ο καιρός να είναι καλός και να έρθει ο κόσμος να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Όσον αφορά στην θέληση, αυτή είναι αρκετή. Τα παιδιά θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν και αυτό συμβαίνει και στο παιχνίδι, καθώς έχει ιδιαιτερότητα και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο».

- Πριν από λίγες μέρες, μαζί με τον κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον κ. Κυριάκο Τοχούρογλου, παρουσιάσατε την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αυστραλία. Πόσο γρήγορα μπορούμε να… περιμένουμε παίκτες από την νέα ακαδημία;

«Είναι πολύ βιαστικό να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Ο ενιαίος τρόπος λειτουργίας, γίνεται για να μπορέσουμε να χτίσουμε την ομάδα με σωστά θεμέλια και όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα σε έναν μήνα ή έναν χρόνο. Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη χώρα που έχει τις ιδιαιτερότητές της, όπως και η Ελλάδα. Ξέρουμε τα ρίσκα που υπάρχουν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά αν ο ενιαίος τρόπος είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο που χρησιμοποιούν οι μεγάλες ομάδες σε σταθερή βάση, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αποτελέσματα».

- Ως Διευθυντής της Ακαδημίας και τεχνικός της ομάδας των Νέων, το επίπεδο που υπάρχει στα τμήματα της ομάδας πόσο σας ικανοποιεί;

«Το επίπεδο των αθλητών στα επτά αγωνιστικά τμήματα που υπάρχουν στην Ακαδημία είναι πολύ καλό. Το ποσοστό των παιδιών που βρίσκονται σε καλό επίπεδο ανά τμήμα μας ικανοποιεί, αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια για όλους. Για εμάς τους προπονητές και εμένα που είμαι Διευθυντής της Ακαδημίας είναι καλό που βλέπουμε βελτίωση στα παιδιά».

Ρότσα: «Γυρνάμε χρόνια πίσω»

Την άποψή του πως οι αναμετρήσεις των Νέων θα πρέπει να γίνονται πριν από τα παιχνίδια των πρώτων ομάδων, εξέφρασε στο Onsports, ο τεχνικός της Golden Team του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

- Ποια ήταν τα συμπεράσματά σας από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων;

«Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε μετά από πολύ καιρό (λόγω αναβολής). Δυστυχώς, έγινε στην Παιανία και όχι στην Λεωφόρο, όπως θα έπρεπε. Πιστεύω ότι έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο γυρνάει χρόνια πίσω και δε μπορώ να καταλάβω γιατί φοβόμαστε τόσο. Αυτά τα παιχνίδια για μένα πρέπει να παίζονται λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι των μεγάλων στο ίδιο γήπεδο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο άλλωστε στα τμήματα υποδομών. Για μένα δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά το ότι έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. Παρόντες ήταν και οι γονείς των παιδιών και των δύο ομάδων και για μένα αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα».

- Πως κρίνεται την πορεία των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού;

«Στην αρχή της σεζόν είχαμε πολλά προβλήματα, γιατί πολλά παιδιά είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Νέων. Για την ομάδα μας δεν είναι σημαντικό τόσο το πρωτάθλημα, όσο να ανεβάσουμε κάποιους παίκτες στην μεγάλη ομάδα στην επόμενη σεζόν».

- Το Σάββατο το απόγευμα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με στόχο το πρωτάθλημα. Τι περιμένετε από αυτό το παιχνίδι;

«Λίγες μέρες πριν από αυτά τα παιχνίδια συνήθως υπάρχουν αντιπαραθέσεις και «παρατράγουδα» μεταξύ των δύο ομάδων, κάτι το οποίο ελπίζω να μην συμβεί και σ’ αυτό το παιχνίδι. Είναι αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, όπως όλα τα ντέρμπι σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο η βαθμολογική σημασία αλλά και το γόητρο που κάνει μεγάλα τέτοια ματς.

Ο Ολυμπιακός θέλει την νίκη για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός για να μειώσει την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου. Το παιχνίδι θα παιχτεί σε ένα πολύ καλό γήπεδο, όπως το «Γ.Καραϊσκάκης» μπροστά σε πολύ κόσμο και αυτό είναι ωραίο. Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός λόγω έδρας, αν και κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά σε τέτοια παιχνίδια. Εγώ περιμένω ένα ματς δυνατό και από τους δύο, αλλά παράλληλα και κλειστό».

- Υπάρχει αντιπαλότητα στις αναμετρήσεις των Νέων των δύο ομάδων;

«Δεν υπάρχει καθόλου αντιπαλότητα στις ομάδες υποδομών. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Σε μας είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους και υπάρχει ένα καλό κλίμα, εκτός από την ώρα του αγώνα, καθώς όλοι θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν και να πάρουν την νίκη».

- Στο παιχνίδι των πρώτων ομάδων, στο γήπεδο θα υπάρχουν μόνο φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ποια είναι η άποψή σας για αυτό;

«Δυστυχώς αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο και όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις ένα ντέρμπι με φίλους μόνο της μίας ομάδας».

Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Μαρμαρινός

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Στην κορυφή του κόσμου ο Πρεβολαράκης (pic)
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Χωρίς Λόπες ο Παναιτωλικός κόντρα στο «τριφύλλι»
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Οι κλασσικοί Ρονάλντο, Μέσι και… σφήνα ο Νεϊμάρ!
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Πασκουάλ: «Παίξαμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια»
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης